مالیات تراکنش بانکی

هر کس که در جامعه مشغول کسب و کار اقتصادی و دارای درآمد است با چالش مالیات و چگونگی پرداخت آن مواجه است. مالیات تراکنش بانکی یا مالیات گردش حساب بانکی یکی از جدیدترین مسائلی است که حرف و حدیث های زیادی به دنبال دارد.

اما واقعیت این جا است که مالیات تراکنش بانکی یک سوء برداشت بزرگ است چون دولت قصدی برای دریافت مالیات از حساب های بانکی اشخاص را ندارد. با ما همراه باشید تا از مالیات تراکنش های بانکی و چگونگی و چرایی آن برایتان بگوییم.

خدمات مالیاتی

گردش حساب بانکی چیست:

حساب بانکی رسمی در واقع همان حساب بانکی است که افراد حقیقی یا حقوقی برای کسب و کار و فعالیت های اقتصادی از آن استفاده می کنند. این حساب، همان حسابی است که مودی مالیاتی هنگام تشکیل پرونده به حوزه مالیاتی اعلام می کند و تراکنش های تجاری خود را با آن انجام می­دهد.

توجه داشته باشید که این حساب بانکی از حساب شخصی تان باید مجزا باشد. این حساب بانکی به نام حساب بانکی رسمی شناخته می شود در سازمان امور مالیاتی نیز به عنوان حساب شما برای کسب و کار و درآمد تان تلقی می شود.

برای مطالعه مقاله استعلام چک برگشتی قدیمی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

گردش حساب بانکی

اهمیت بررسی تراکنش های بانکی:

از آن جا همه کسب و کار ها و کسانی که دارای درآمد هستند موظف به پرداخت مالیات نیز هستند برای اداره مالیاتی درآمد و مبدا ورود و خروج پول از اهمیت برخوردار است.

بنابراین ساده ترین مسیر ورود و خروج پول حساب بانکی افراد است. محاسبه و بررسی گردش حساب بانکی از سوی سازمان امور مالیاتی به منظور بستن راه های فرار مالیاتی و پولشویی انجام می شود.

مشاوره مالیات

بررسی تراکنش های بانکی توسط سازمان امور مالیاتی:

سازمان امور مالیاتی در برخی موارد اختیاراتی دارد که برای مبارزه و جلوگیری از فرار مالیاتی در صورت صلاحدید و نیاز حساب های بانکی و تراکنش های مالی برخی مودیان را مورد بررسی قرار دهد.

آنچه مسلم است این است که تراکنش هایی با ارقام بالا از نظر سازمان امور مالیاتی بررسی و رصد می شود و از این گروه فعالان اقتصادی خواسته می شود که راجع به تراکنش های کلان خود توضیح دهند. سازمان امور مالیاتی با تشکیل کمیته ای به بررسی چند و چون تراکنش های بانکی با مبالغ کلان می پردازد.

برای مطالعه مقاله استعلام گواهی ارزش افزوده می توانید از این لینک استفاده نمایید.

قوانین مالیاتی تراکنش های بانکی

قوانین مالیاتی تراکنش های بانکی:

سازمان امورمالیاتی در برخی موارد به منظور محاسبه مالیات گردش حساب بانکی، تراکنش های مالی مودیان را بررسی می کند. توجه داشته باشید مودیان مالیاتی که موظف هستند اظهارنامه مالیاتی خود را به همراه صورت سود و زیان و سایر اسناد مالی به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

از سوی دیگر ممیزین مالیاتی برای بررسی صحت اظهارنامه ناچار به بررسی تراکنش های بانکی مودیانی هستند البته مودیانی که یا ورود و خروج حساب شان ارقام کلان است یا حساب بانکی شان مشکوک است.

به خاطر داشته باشید که میزان سرمایه شما ارتباطی به سازمان امور مالیاتی ندارد اما ورود و خروج پول به حساب ها است که از نظر سازمان اهمیت داشته و باید بررسی شود.

مشاوره مالیاتی تلفنی

بررسی تراکنش های بانکی از سوی سازمان امور مالیاتی:

طبق قانون محاسبه مالیات تراکنش های بانکی از سال 1395 تصویب و در سال 96 اجرایی شد. بر اساس این قانون، سازمان امور مالیاتی اعلام کرده اگر مجموع پرداخت و دریافت تراکنش های مالی افراد 500 میلیون تومان باشد از سوی سازمان امور مالیاتی مورد بررسی و محاسبه قرار خواهد گرفت. که البته با مخالفت بانک این مبلغ به 5 میلیارد افزایش پیدا کرد.

بنابراین اگر شخصی دارای پرونده مالیاتی نباشد ولی گردش حساب های بانکی اش از 5 میلیارد بیشتر باشد توسط سازمان امورمالیاتی تراکنش های بانکی اش بررسی شده و باید راجع به مبالغ حساب بانکی توضیحات قانع کنده به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد.

کسانی هم که پرونده مالیاتی داشته و هر ساله اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم سازمان امور مالیاتی می نمایند نیز باید بدانند که برای تطبیق با اظهارنامه حساب بانکی شما توسط سازمان امور مالیاتی بررسی می شود.

برای مطالعه مقاله کد فراگیر چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.

محاسبه مالیات تراکنش های بانکی

محاسبه مالیات تراکنش های بانکی:

خوب است بدانید مالیات جداگانه ای برای گردش حساب های بانکی وجود ندارد و آنچه به عنوان مالیات تراکنش بانکی از آن یاد می شود مالیاتی است که بر سود نهایی به دست آمده ازکسب و کار نصیب شما می شود.

آنچه مهم است این است که همه مبالغ موجود در حساب رسمی بانکی شما به عنوان درآمد تلقی شده و شما به عنوان مودی مالیاتی وظیفه دارید که ثابت کنید مبالغ ورودی به حساب تان برای تسهیلات یا بابت حساب های دریافتی بوده که مشمول مالیات نشود.

سازمان امور مالیاتی براساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم تراکنش های مالی را که از سقف معینی تجاوز کنند را بررسی کرده و براساس این که حساب بانکی متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی است نرخ مالیات آن را بررسی و محاسبه می کند. طبق ماده 131 قانون مالیات مستقیم در آمد سالیانه اشخاص حقیقی یا حقوقی اگر از 0 تا 50 میلیون تومان باشد مشمول نرخ مالیات 15 درصد می شود. از 50 تا 100 میلیون تومان مالیات 20 درصدی باید پرداخت نماید. و از 100 میلیون تومان به بعد مالیات 25 درصد بر آن وضع می شود.

مالیات بر ارث

تشکیل کمیته سازمان امور مالیاتی برای بررسی تراکنش های بانکی:

اگر گردش حساب بانکی شخص حقیقی یا حقوقی مشکوک باشد، از سقف معینی تجاوز کند یا واریزی های مشکوک داشته باشید سازمان امور مالیاتی برای بررسی چند و چون حساب بانکی وارد عمل خواهد شد.

در صورتی که نیاز به بررسی تراکنش های بانکی شخص حقیقی یا حقوقی باشد سازمان امور مالیاتی با تشکیل کمیته ای این کار را انجام می دهد. اعضای کمیته شامل مدیران امور مالیاتی، معاون حسابرسی مالیات و سایر مسئولان مربوطه هستند. وظیفه اصلی کمیته حسابرسی مالیاتی گردش حساب مودیان مالیاتی است.

این کمیته گردش حساب های بانکی، پیشینه مالیاتی، ومیزان فعالیت های مالی صاحب حساب را بررسی کرده تا از صحت و سقم و مطابقت حساب ها اطمینان پیدا کند. اگر در این مرحله کمیته حقوقی قانع شد نیاز به بررسی بیشتر و حسابرسی مالیاتی نیست و اگر حساب ها هم چنان در هاله ای از ابهام بود بررسی های بیشتر مالیاتی آغاز می شود.

برای مطالعه مقاله استعلام بدهی مالیاتی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

تراکنش های بانکی

تراکنش های بانکی که مشمول مالیات نیستند:

تراکنش های بانکی چون ماهیت درآمدی ندارند می توانند از حسابرسی و دادرسی های مالیاتی معاف شوند. از سوی دیگر سرمایه های موجود در حساب بانکی افراد از نظر سازمان امور مالیاتی اهمیتی نداشته و آنچه برای سازمان مالیاتی مهم است تراکنش های بانکی مربوط به حساب رسمی یا تجاری افراد است. نمونه هایی از این تراکنش هایی که از نظر سازمان امور مالیاتی نیاز به بررسی ندارند به شرح زیر است.

  1. پرداختی و دریافتی های مربوط به حق شارژ
  2. تسهیلات بانکی دریافتی
  3. انتقال هایی که میان حساب های شخصی صورت می­گیرد.
  4. وجوهی که بابت جبران خسارت دریافت می­شود.
  5. تراکنش های بانکی اعضای هیات مدیره و سهامداران اشخاص حقوقی که به تایید شخص مورد نظر رسیده باشد.
  6. دریافتی و پرداختی هایی که در حساب بستگان انجام می شود.
  7. تسهیلات بانکی دریافتی
  8. مشاغل مشارکتی انتقال هایی که میان حساب شرکا انجام می­شود.
  9. مبالغی که به عنوان تنخواه با تایید کارفرما به حساب شخص واریز می شود.
  10. انتقال حساب های بانکی که ربطی به درآمد نداشته باشد.
  11. مبالغ دریاقتی و پرداختی که اشخاص حقیقی به عنوان واسطه منتقل می کنند.

مالیات بر مستغلات

چه کنیم که تراکنش های بانکی مشکوک نباشد:

برای این که از نظر سازمان مالیاتی حساب ها و تراکنش های مالی شما را در رده حساب های مشکوک قرار ندهد بهتر است نکاتی را رعایت کنید.

  1. چک های دریافتی از دیگران را بدون درگیری رابطه میان خریدار و فروشنده نقد کنید.
  2. دریافت پیش فاکتور قبل از خرید ماشین آلات و ابزار و خدمات حتی قبل از پیش پرداخت
  3. دوری کردن از گردش های مالی که از حساب های شخصی وارد شرکت می شود.
  4. تراکنش های مالی هر شرکت یا موسسه باید در حوزه فعالیت اقتصادی خود باشد و با نوع کسب و کار هم خوانی داشته باشد در غیر این صورت جزو درآمدهای مشکوک به حساب می­آید، مثلاً خرید ماشین آلات سنگین برای شرکت وارد کننده دارو ناهمخوانی دارد.
  5. هرگز بدون دریافت اسناد و مدارک گردش حساب انجام ندهید.
جهت برخورداری از مشاوره مالیات بر ارث می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها