مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد

همان طورکه می دانید مهلت انجام تکالیف قانونی و ارسال اظهارنامه توسط مؤدیان، تا پایان خرداد ماه است. ماده 156 قانون مالیات مستقیم مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد را حداکثر یک سال از تاریخ دریافت اظهارنامه مشخص کرده و اداره امورمالیاتی باید تا سه ماه مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد را داشته که بتواند برگ تشخیص را به مؤدی ابلاغ نماید. با ما همراه باشید تا در طول مقاله مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد و چگونگی رسیدگی به آن را برایتان بگوییم.

خدمات مالیاتی

مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد پرونده های مالیاتی:

مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد اشخاص حقوقی که موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه و صورت سود و زیان هستند، یک سال پس از تاریخ انقضای مهلت تحویل اظهارنامه است. سازمان امورمالیاتی موظف است در این تاریخ برای آنها برگ تشخیص را صادر نماید و تا سه ماه مانده به پایان زمان انقضای یک ساله، باید آن را به شخص حقوقی ابلاغ کنند.

در صورتی عدم صدور برگ تشخیص برای مؤدی در زمان تعیین شده اظهارنامه مالیاتی قطعی یا همان سود و زیان ابزاری که در اظهارنامه درج شده، ملاک عمل قرار خواهد گرفت. مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد مؤدیانی که در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی، تزارنامه و صورت سود و زیان خود را ارسال نکنند، پنج سال از تاریخ انقضای مهلت تحویل اظهارنامه مالیاتی است که برای صادرکردن برگ تشخیص نیز سه ماه مانده به پایان تاریخ انقضای پنج ساله زمان نیاز است.

ارائه اظهارنامه

دعوت نامه سازمان مالیات برای ارائه اظهارنامه وسایر اسناد ومدارک:

اظهارنامه مالیات عملکرد برای یک سال مالی است که مؤدیان مطابق دعوت نامه اداره امورمالیاتی موظف به ارائه اسناد و مدارکی هستند که دال بر درآمد سالانه بر اساس نوع و گروه بندی شغل است.

کارگروه رسیدگی به پرونده های مالیاتی موظف هستند پس از صدور حکم به وسیله ریئس گروه مالیاتی رسیدگی به پرونده مالیاتی مؤدیان را آغاز کنند. برای شروع لازم است دعوت نامه را برای مؤدی ابلاغ کرده و ضمن آن از مؤدی بخواهند از تاریخ ابلاغ دعوت نامه به مدت 7 تا 15 روز اسناد و مدارک درخواستی را به اداره امور مالیاتی تحویل دهد. به خاطر داشته باشید این زمان فقط به مدت یک هفته قابل تمدید است که فقط در صورت درخواست کتبی مؤدی مالیاتی یا وکیل قانونی او قابلیت تمدید دارد.

اسناد و مدارک درخواستی شامل کلیه مستندات ومدارکی است که مربوط به درآمد و هزینه های مربوط به فعالیت های شغلی مؤدی در یک سال مالیاتی است.

مشاوره مالیات

چگونگی رسیدگی به پرونده های مالیاتی:

پس از دریافت دعوتنامه صاحبان مشاغل می تواننند در قبال دریافت دعوتنامه سه کار انجام دهند.

  • اگرمؤدی بدون توجه به دعوتنامه هیچ کدام از اسناد و مدارک خواسته شده را در مهلت مقرر ارائه ندهد، سازمان امور مالیاتی بدون هیچ گونه پیش شرطی، گزارش رسیدگی را به صورت علی الراس صادر خواهد کرد.
  • اگر مؤدی مدارک و اسناد درخواستی را مطابق ابلاغیه به سازمان امور مالیاتی ارسال نماید، ولی مدارک و اسناد کامل نباشد و مؤدی مطابق تکالیف درج شده در آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات مستقیم، مدارک را ارائه نداده نباشد، در این حالت اداره امور مالیاتی گزارش را به صورت علی الرأس صادر می کند.
  • اگر مؤدی مدارک و اسناد درخواستی را ارائه دهد و مدارک و اسناد را نیز مطابق آیئن نامه های اجرایی ماده 95 قانون مالیات بوده و در زمان مقرر هم به واحد رسیدگی به پرونده تحویل داده شود، رسیدگی به دفاتر و اسناد مورد پذیرش قرار گرفته و بررسی درآمد و برگشت هزینه ها به صورت علی الرأس خواهد بود.
رسیدگی به پرونده های مالیاتی

نحوه رسیدگی به اظهارنامه مالیات عملکرد در خارج از مهلت مقرر:

اگر مؤدیان مالیاتی اظهارنامه مالیات عملکرد خود را در مهلت مقرر به سازمان امور مالیاتی ارسال نکنند یا به طور کلی مکلف به تسلیم اظهارنامه در سررسید مقرر نباشند مرور زمان پنج ساله از تاریخ سر رسید مالیات مذکور قابل مطالبه نخواهد بود. البته اگر ظرف سه ماه قبل از پایان پنج سال اداره امور مالیاتی برگ تشخیص را صادر کند این قانون منقضی خواهد بود.

مالیات بر مستغلات

مرور زمان مالیاتی چیست:

همان طور که می دانید مرور زمان به معنی گذشت زمان است که پس از تمام شدن موعد مقرر دیگر حق هیچ گونه اقامه دعوی یا حتی اعتراض هم وجود مدارد. به عبارت دیگر حقی که در طول مدت طولانی مورد مطالبه و بازخواست قرار نگرفته باشد دیگر قابل وصول و استرداد نیست.

در قوانین مالیاتی نیز اگر مؤدی مالیاتی اظهارنامه مالیات عملکرد خود را در موعد مقرر یعنی پایان خرداد ماه ارسال نکند، اداره امور مالیاتی به جای یک سال، پنج سال زمان دارد که ضمن تعیین درآمد مؤدی، برای او برگ تشخیص صادر نموده و به مؤدی ابلاغ نماید. به این کار مرور زمان مالیاتی گفته می شود.

اگر در مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد اداره امورمالیاتی رسیدگی را انجام ندهد، مالیات آن یک سال مؤدی قابل مطالبه نخواهد بود. اگر بنا به هر دلیلی مالیات از غیر مؤدی مطالبه شود پس از تایید هیأت حل اختلاف مالیاتی، مطالبه از غیر مؤدی در هر مرحله ای که باشد منتفی شده و اداره مالیاتی وظیفه دارد بدون رعایت زمان تا یک سال پس از صادر شدن رأی هیات حل اختلاف، مالیات تعلق گرفته را از شخص مؤدی درخواست کند و در صورت نادیده گرفتن دریافت مالیات مشمول مرور زمان خواهد شد و مالیات تعلق گرفته نادیده انگاشته می شود.

مرور مالیاتی

آنچه درباره مرور مالیاتی نمی دانستید:

مرور زمان مالیاتی فقط منحصر به زمانی نیست که مؤدی اظهارنامه مالیات عملکرد خود را ارسال نکرده باشد؛ بلکه اگرمؤدی اظهارنامه را ارسال کند و اداره مالیات هم برگ تشخیص را صادر کرده باشد و مالیات مؤدی قطعی هم شده باشد باز هم روش مرور مالیاتی کابرد دارد؛ چون اگر در مدت 5 سال معلوم شود که مؤدی درآمد کتمان شده ای دارد که مالیات آن را پرداخت نکرده اداره امورمالیاتی این حق را دارد که مالیات مربوطه را از مؤدی دریافت کند.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

چگونگی صدور برگ تشخیص یا برگ قطعی مالیات:

پس از صادر کردن گزارش رسیدگی در مهلت مقرر به مالیات عملکرد، چه به صورت علی الراس چه به صورت برگشت هزینه باشد، در صورت پذیرش اسناد، مدارک و اظهارنامه مالیاتی توسط مؤدی، واحد رسیدگی کننده به پرونده مالیاتی باید برگ تشخیص مالیات یا برگ قطعی مالیات را برای مؤدیان صادر نماید.

اگر اظهارنامه، اسناد و مدارک مؤدی از سوی واحد رسیدگی پذیرفته شود و برگ قطعی مالیات برای مؤدی صادر شود دیگر جایی برای اعتراض به آن وجود ندارد ولی اگر از سوی واحد رسیدگی برگ تشخیص مالیات صادر شود بر اساس ماده 238 قانون مالیات مستقیم امکان اعتراض به آن وجود دارد.

برگ قطعی مالیات

نکات مهم درباره رسیدگی به مالیات عملکرد:

  • مؤدیان مالیاتی باید بدانند زمان طلایی ارسال اظهارنامه و سایر اسناد و مدارک به اداره امورمالیاتی که درآن دارای پرونده هستند پایان خرداد ماه است که این مدت برای اشخاص حقیقی پایان تیرماه است. اگر در این مدت اظهارنامه مالیات عملکرد را ارسال نکنید دیگر در مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد حق هیچ گونه دفاع از عملکرد مالیاتی خود را ندارید.
  • مؤدیان باید بدانند علاوه بر ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، نظم و ترتیب در تدوین و تنظیم و ارسال سایر مدارک و اسناد خواسته شده نیز مانع از آشفتگی و به هم ریختگی مسئول رسیدگی مالیاتی شده و رسیدگی به پرونده شما را با دقت بیشتری ادامه خواهد داد.
  • هنگام تهیه صورت معاملات فصلی پس از دریافت دعوت نامه واحد رسیدگی اولاً باید در زمان مقرر باشد، دوماً عدم وجود اختلاف در گزارشات ارسالی در مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد تاثیر زیادی داشته و مانع از محاسبه مالیات تان به صورت علی الراس خواهد شد.
  • در نهایت اگر می خواهید در مهلت رسیدگی به مالیات عملکرد بازدهی خوبی دریافت کنید در تحریر دفاتر قانونی نهایت دقت را به عمل آورید و هر گونه اشتباه ثبت شده را اصلاح کنید تا دچار مشکلات بعدی نشوید.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها