وکیل مالیاتی چیست

پرداخت مالیات در کشور تابع قوانینی است که شاخ و برگ زیادی دارد، از مالیات بر ارث بگیرید تا مالیات بر دارایی، مالیات بر درآمد، مالیات غیر مستقیم مانند عوارض گمرکی، مالیات بر معاملات مالیات بر ارزش افزوده و غیره که هر کدام قوانین مخصوصی دارند. پیچیدگی و فراوانی و افزایش مستمر قوانین و مقررات مالیاتی، باعث گیجی و سردرگمی مودیان مالیاتی شده و تشخیص زمان و صحت پرداخت مالیات از سوی مودیان را کاری سخت و دشوار کرده است.

محاسبه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی طوری که مودی محکوم به جرم مالیاتی نشود و از سوی دیگر از پرداخت مالیات و عوارض اضافی نیز جلوگیری شودف نیاز به شخصی است که اشراف و تسلط کافی به این امور داشته باشد. وکیل یا مشاور مالیاتی بهترین افراد هستند که به امور مالیاتی آشنا بوده و می توانند مودیان را امور مربوط به محاسبه، تنظیم و پرداخت مالیات یاری دهند.

خدمات مالیاتی

وکیل مالیاتی چیست:

وکیل مالیاتی شخص تحصیل کرده، متخصص و کارآمد در حوزه های مالیاتی است که به قوانین حقوقی آشنایی کافی داشته باشد؛ از آیین نامه ها، بخشنامه و غیره مالیاتی و حسابداری و حقوق اقتصادی شرکت و موسسات، شناخت کافی داشته تا بتواند اشخاص حقیقی یا حقوقی را در پرداخت مالیات یا پرداخت میزان کمتری از مالیات کمک و مشاوره دهد.

به کمک وکیل مالیاتی می توان هزینه های ناشی از مالیات شرکت را تا حد قابل توجهی کاهش داد. آشنایی و تسلط بر تمام قوانین حاکم بر مالیات، وظیفه ای است که وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی به خوبی از پس آن بر می آید، بنابراین وجود وکیل مالیاتی در کلیه کسب و کارها برای جلوگیری از عواقب ناشی از پرداخت مالیات مضاعف ضروری و لازم است.

برای مطالعه مقاله پرونده مالیاتی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.

تفاوت حسابدار با وکیل مالیاتی

تفاوت حسابدار با وکیل مالیاتی:

حسابدار کسی است که وظیفه ثبت، محاسبه و تهیه صورت های مالی و فعالیت ها شرکت را بر عهده دارد. حسابدار مسئول اصلاح هزینه ها و سایر مسائل مالی شرکت نیست، اما وکیل مالیاتی شرکت مسئولیت تضمین سلامت صورت ها و حساب های مالی شرکت را بر عهده دارد. وکیل مالیاتی باید در زمان های حساس، مشاوره های صحیح به شرکت بدهد تا شرکت را از خطر محکوم شدن به فرار مالیاتی یا جرایم مالیاتی نجات داده و در عین پرداخت به موقع مالیات، کم ترین میزان را با استفاده از معافیت ها و آیین نامه و بخشنامه ها برای شرکت محاسبه کند. بنابراین وظایف وکیل و مشاور مالیاتی بسیار بیشتر و حساس تر از حسابدار شرکت است.

مشاوره مالیات

یازده ویژگی وکیل مالیاتی:

کسی که به عنوان وکیل مالیاتی فعالیت می کند باید خصوصیات و ویژگی هایی داشته باشد.

  1. داشتن مدرک تحصیلی در رشته حقوقی، مالی و اقتصادی
  2. اخلاق مدار و منصف باشد
  3. به قوانین مالیاتی اشراف و تسلط کافی داشته باشد
  4. با بخشنامه و تبصره های مالیاتی آشنایی کامل داشه باشد
  5. فن بیان عالی و تسلط داشتن بر فنون مذاکره
  6. وقت شناس و پیگیر بودن تا رسیده به نتیجه مطلوب
  7. مسلط بودن و اشراف کامل به قوانین جدید مالیاتی
  8. آشنایی با بروکراسی اداری و مالیاتی و عملکرد هیات حل اختلاف مالیاتی
  9. حضور روزانه در اداره دارایی و هیات های حل اختلاف تجدید نظر و شورای عالی
  10. داشتن ارتباط مداوم و مستمر با حوزه های مالیاتی مختلف
  11. تسلط داشتن بر قوانین بیمه تامین اجتماعی

برای مطالعه مقاله مشمولین ارزش افزوده می توانید از این لینک استفاده نمایید.

به وکیل مالیاتی

چرا باید به وکیل مالیاتی مراجعه کرد:

زمانی که مودیان مالیاتی چه اشخاص حقیقی و چه حقوقی از مالیات وضع شده برای خود و موسسه گله مند هستند و شاکی هستند می توانند با مراجعه به وکیل مالیاتی برای رفع مشکل ایجاد شده در زمینه مالیات وضع شده اقدام نمایند. از انجا که بسیاری از مودیان اطلاع کافی از قوانین مالیاتی ندارند و از طرف دیگر با رویه های مرسوم اداری آشنا نیستند و تکالیف و حقوق خود را نمی شناسند برای پیشگیری از مشکلات مالیاتی و عدم تحمل پرداخت مبالغ سنگین مالیاتی باید با وکیل مالیاتی مشورت نموده و با استفاده از دانش، مهارت و تخصص و تجربه وکیل و مشاور مالیاتی از افتادن در گردونه باطل اداری و مالیاتی و تحمل هزینه های اضافی جلوگیری کنند.

وکیل مالیاتی می تواند از بروز گرفتاری و جرایم مالیاتی که نوعا سنگین هم هستند پیشگیری کرده و حق و حقوق تضییع شده شما را زنده کند.

مشاوره مالیاتی تلفنی

چرا به مشاور مالیاتی وکیل مالیاتی گفته می شود:

مشاور مالیاتی لزوماً وکیل نیست و نیازی به داشتن مدرک وکالت ندارد، اما چون در پرونده های مالیاتی وکالت مودیان را بر عهده گرفته و مامور رسیدگی و دفاع از اظهارنامه مالیاتی شرکت در مراجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی است وکیل مالیاتی گفته می شود. از انجا که وکیل مالیاتی به قوانین، آیین نامه و بخشنامه های مالیاتی تسلط و اشراف دارد می­تواند با استدلال به ادله و استاندارهای مالیاتی از اظهارنامه مودی خود دفاع کرده و نقش وکیل او را انجام دهد.

برای مطالعه مقاله حسابرسی مالیاتی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.

وظایف وکیل مالیاتی

مهم ترین وظایف وکیل مالیاتی:

دادرسی مالیاتی:

زمانی که شرکت ها در پایان سال مالی خود، اقدام به ارائه اظهارنامه به اداره امور مالیاتی می کنند ممکن است اداره امور مالیات اظهارنامه و میزان مالیات ذکر شده را نپذیرد. در این زمان است که حضور وکیل مالیاتی ضرورت پیدا کرده تا برای رفع و حل مشکلات به وجود امده اقدامات لازم را انجام دهد. وکیل مالیاتی باید بتواند از اظهارنامه مالیاتی ارائه شده دفاع کرده و در صورت پیشروی پرونده مالیاتی تا هیات حل اختلاف و مراحل بعدی توان دفاع از آن را داشته باشد.

وکیل مالیاتی باید بتواند با در دست گرفتن و بررسی پرونده مالیاتی یک مجموعه، تا حل مشکلات آنها در هیات حل اختلاف و سایر مراجع رسیدگی به پرونده های مالیاتی، اقدامات قانونی لازم را به عمل بیاورد.

وظیفه دیگر وکیل مالیاتی، دادن مشاوره به هیات مدیره برای افزایش سوداوری و یاری کردن شرکت و موسسه در انجام صحیح امور مالی است. نظارت بر مسائل مالی شرکت و بررسی صحت و سقم گزارشات مالی ارائه شده از وظیفه دیگر وکیل مالیاتی است.

مالیات بر ارث

پشتیبانی مالیاتی:

وکیل مالیاتی باید کلیه قوانین و مقررات مالیاتی مربوط به شخص حقیقی یا حقوقی را به او اعلام نماید و با آگاه کردن مودی به او کمک کند تا با آگاهی کامل از قوانین و مقررات مربوط به مالیات و معافیت های مالیاتی، اظهارنامه شفاف و روشنی را برای ارائه به سازمان امور مالیاتی تنظیم نماید. با راهنمایی های وکیل یا مشاور مالیاتی، مودی می تواند صورت های مالی خود را شفاف و دقیق تنظیم نماید. بررسی نوع و نحوه پرداخت و دریافتی ها در شرکت و موسسه و راه های استفاده و زیر چتر معافیت مالیاتی رفتن از سایر فعالیت های مشاور یا وکیل مالیاتی در حوزه پشتیبانی است.

برای مطالعه مقاله ممیز مالیاتی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.

مشاور مالیاتی

سایر وظایف وکیل مالیاتی:

وکیل مالیاتی علاوه بر پشتیبانی و دادرسی مالیاتی وظایف دیگری نیز دارد.

  1. راهنمایی و مشاوره در زمینه تنظیم اظهارنامه مالیاتی
  2. نگارش لایحه دفاعی برای مراجعه به هیات حل اختلاف مالیاتی
  3. مشاوره در زمینه کاهش جرایم مالیاتی عملکرد و ارزش افزوده
  4. حل مشکلات قانونی پیش امده در زمینه مالیاتی
  5. قبول پرونده هایی که دارای بدهی مالیاتی هستند برای مشخص کردن تکالیف و حقوق آنها
  6. ارائه مشاوره های تخصصی برای مالیات بر ارزش افزوده و چگونگی ان
  7. ارائه مشاوره های حقوقی به مودیان درباره بخشودگی پاداش جرایم و عوارض مالیاتی
  8. ارائه مشاوره حقوقی و وکالت در زمینه اموری مانند مالیات بر درامد شرکت ها اجاره املاک کشاورزی مستقلات و سرقفلی
  9. تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی اعتراض به برگه تشخیص مالیات و تنظیم لوایح اعتراض دفاع مالیاتی و حضور در هیات حل اختلاف مالیتی
  10. شکایت در زمان مقرر علیه تصمیمات گرفته شده در هیات حل اختلاف و تجدید نظر مالیاتی و شورای عالی مالیات

مالیات بر مستغلات

چگونگی مشاوره گرفتن و استفاده از وکیل مالیاتی:

همه چیز بستگی به نوع کار و فعالیت شرکت و موسسه ای دارد که قصد گرفتن مشاور را دارید.

در شرکت های و موسسات بزرگ، تیمی از وکلای مالیاتی به صورت تمام وقت در استخدام شرکت هستند تا ضمن جلوگیری از مشکلات مالیاتی، آماده حل مشکلات پیشامد کرده نیز باشند. در شرکت ها و موسسات کوچک تر که فعالیت های سنگینی ندارند، یک نفر به عنوان مشاور مالیاتی در استخدام شرکت است که علاوه بر تنظیم صورت های مالیاتی مشکلات به وجود امده را حل و فصل نماید.

استفاده از وکیل مالیاتی برای حل موردی پرونده مالیاتی، که در صورت بروز مشکل برای همان مشکل خاص، شرکت سراغ مشاوران رفته و پس از رسیدگی و حل پرونده مالیاتی، قرارداد با مشاور به اتمام می رسد.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها