قوانین معافیت مالیاتی
دریافت مالیات از آموزشگاه های فنی و حرفه ای و سایر مؤسسات آموزشی و فرهنگی یکی از پر حاشیه ترین مباحث مالیاتی در سال های اخیر است. بسیاری از صاحبان آموزشگاه های آزاد بر این باورند که مانند آموزشگاه های فنی وحرفه ای نیازی به پرداخت مالیات ندارند و معاف از مالیات هستند. برای پاسخ به همه سوالات درباره قانون معافیت مالیاتی آموزشگاه های فنی وحرفه ای با ما تا پایان مقاله همراه باشید.
در تاریخ 27 مرداد سال 1394 قانونی به وزارت امور اقتصاد و دارایی ابلاغ شد. مطابق بند 32 قانون اصلاح مالیات مستقیم، تصویب شد که علاوه بر آموزشگاه های فنی و حرفه ای، آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای هم از پرداخت مالیات معاف هستند. ولی طبق ماده 146 مکرر معافیت به برخورداری از تعرفه به صفر در صورت انجام تکالیف مالیاتی تغییر کرد.
با توجه به قوانین فوق، برخورداری از معافیت های مالیاتی به نرخ صفر شرایطی دارد که مهم ترین آنها تسلیم به موقع اظهارنامه و اعلام درآمد، هزینه، سود سالانه و نگهداری اسناد ومدارکی است که در ارتباط با درآمد و هزینه آموزشگاه است.
در ماده 134 قانون مالیات مستقیم سه گروه از آموزشگاه های آزاد از پرداخت مالیات معاف هستند.
مطابق دستور العمل موضوع ماده 12 آیین نامه اجرایی ماده 139 قانون مالیات مستقیم، مجموعه فعالیتهایی که در راستای توسعه ارتباط فرهنگی، ترویج، عرضه، ارزشیابی، پژوهش، نقد و بررسی آثار فرهنگی، اجرای صحنه ای برای پر کردن اوقات فراغت و نیز آموزش های فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معاف هستند. ولی صاحبان مراکز آموزشی وپرورشی، آموزشگاه های آزاد، مدارس غیر انتفاعی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موظف به پرداخت مالیات هستند.
کسانی که متقاضی تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای هستند، باید شرایط و ضوابط متقاضیان تاسیس آموزشگاه های آزاد را داشته باشند. برای صدور مجوز آمورشگاه فنی وحرفه ای باید به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور مراجعه کرد.
قبل از هرکار متقاضیان باید وارد پرتال جامع سازمان فنی و حرفه ای در سایت www.portaltvto.com شوند و تقاضای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای را بدهند. برای تشکیل پرونده پس از دریافت کد رهگیری باید اسناد خواسته شده که شامل سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی محل آموزشگاه است، به اضافه تایید موقعیت انتظامی ساختمان از ادارت نظارت بر اماکن عمومی ناجا را تسلیم نمایند.
تأمین تجهیزات آموزشی مطابق دستور العمل های وارده که به تایید هیأت کارشناسی ارزیاب رسیده باشد و نیز اخذ تاییدیه نهایی بر اساس شرایط محیطی و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی آخرین اقدام برای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه ای است.
پرداخت هزینه ابطال تمبر و هزینه صدور پروانه تأسیس از طریق پورتال نیز جزو اقدامات مالی است که متقاضیان تاسیس آموزشگاه فنی وحرفه ای موظف به انجام آن هستند. نام آموزشگاه فنی و حرفه ای نیز باید نام هایی باشد که مخالف موازین شرعی، نظم عمومی نباشد.
در اجرای بند«ل» ماده 139 مالیات مستقیم مصوب سال 1380 آموزش در آموزشگاه های آزاد هنری مانند آموزشگاه آزاد موسیقی که دارای مجوز از وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی باشند از مصادیق معافیت از مالیات است.
آموزشگاه زبان جزو آموزشگاه های آزاد معاف از پرداخت مالیات است:
در ماده 134 قانون مالیات مستقیم که درباره آموزشگاه های فنی و حرفه ای است چیزی در خصوص معافیت آموزشگاه های زبان قید نشده، تنها در صورتی که آموزشگاه زبان دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه ای باشد، میتوانند مشمول معافیت مالیاتی شود، اما معافیت به معنای عدم انجام تکالیف قانونی نیست وکلیه مودیانی که معاف از پرداخت مالیات مکلف به انجام امور قانونی خود میباشند.
به یاد داشته باشید که آموزشگاه های زبانی که از آموزش و پرورش مجوز فعالیت دارند مشمول معافیت مالیاتی آموزشگاه های آزاد فنی وحرفه ای نمیشوند.
مطابق ماده 134 قانون مالیات مستقیم و با تصویب هیات وزیران، درآمد حاصل از تعلیم و تربیت در مدارس غیر انتفاعی از ابتدایی تا راهنمایی و متوسطه و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی و غیره که حسب مورد، مجوز های لازم را از مراجع و وزارتخانه های ذیربط گرفته و پروانه فعالیت نیز دارند از پرداخت مالیات معاف هستند.
البته این معافیت علاوه بر فعالیت های اصلی موسسات، مربوط به فعالیت های آموزشی همچون برگزاری فعالیت های فرهنگی، سمینار و دوره های آموزشی نیز میشود ولی توجه داشته باشید که سایر فعالیت های اقتصادی و غیره مرتبط با موضوع تعلیم و تربیت، دیگر مشمول معافیت مالیاتی نیست.
متقاضی تاسیس مدارس، آموزشگاه و مراکز عالی موظف به ثبت اساسنامه خود در چهارچوب اساسنامه مورد تایید شورای سیاستگذاری و نیز رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط به ثبت شرکت ها هستند.
شاید برخی به غلط تصور کنند که صرف داشتن مجوز از سازمان فنی وحرفه ای آنها را از پرداخت مالیات معاف میکند، اما ذکر این نکته ضروری است که تنها آموزشگاه های آزاد مناطق محروم و توسعه نیافته هستند که دارای مجوز فعالیت آموزشی از سازمان فنی و حرفه ای باشند از پرداخت مالیات معافیت داشته و داشتن مجوز به تنهایی دلیلی برای معافیت مالیاتی این آموزشگاه ها نیست. باید آموزشگاه در مناطق محروم باشد که از پرداخت مالیات معاف شود.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله موارد رد دفاتر قانونی دعوت می نماید.
نمایش دیدگاه ها
بادرودبه کلیه دست اندرکاران این سایت عالی وکم نظیر برای بنده که خیلی سودمند بودوبه همین جهت خودراعضو نمودم.باسپاس وتشکرفراوان پاینده وبرقرارباشید