پایه مالیاتی چیست

دولت برای تامین هزینه های خود نیاز به منابع مختلفی دارد، راه های تامین منابع دولت متفاوت هستند. چهار شیوه رایج تامین منابع دولت شامل موارد زیر است.

  1. بخشی از منابع دولت از راه استقراض از بانک مرکزی تامین می شود.
  2. قسمتی از درآمد دولت ناشی از فروش نفت است.
  3. بخش دیگر درآمد دولت از از طریق خدمات پستی، حمل و نقل و انحصارات دولتی به دست می آید.
  4. و در نهایت مالیات که در سال های اخیر جایگزین درآمدهای نفتی دولت شده است و سهم تاثیر گذاری در درآمد دولت دارد.

خدمات مالیاتی

فواید پرداخت مالیات:

یکی از دلایل اهمیت پرداخت مالیات این است که ارتباط میان مردم و دولت حفظ شده و دولت همیشه پاسخگوی مردم باشد. از سوی دیگر افزایش درآمدهای دولتی از طریق دریافت مالیات باعث بهبود شرایط اقتصادی جامعه می شود. مردم جامعه نیز باید با ضرورت پرداخت مالیات آشنا شوند و بدانند که هر گونه فرار مالیاتی به غیر از جرایمی که دامنگیرشان خواهد شد به زیان جامعه منتهی شده و مانع از اجرای برنامه های رفاهی دولت می شود.

عوامل تعیین کننده مالیات:

از جمله عوامل تعیین کننده مالیات، مبنای مالیات یا پایه مالیات است. پایه مالیاتی در واقع عامل متغیری چون درآمد است که طبق قانون بر آن مالیات وضع می شود.

برای مطالعه مقاله مالیات بر درآمد اتفاقی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

محاسبه نرخ مالیات

چگونگی محاسبه نرخ مالیات:

میزان مالیاتی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی ملزم به پرداخت ان است براساس نرخ مالیات و با توجه به قوانین و آیین نامه های مالیاتی مشخص شده و به مودیان اعلام می شود. برای محاسبه نرخ مالیات از روش های گوناگونی استفاده می شود.

  • نرخ مالیات تناسبی: بدون توجه به عوامل متغیر همیشه مالیات نرخ ثابتی دارد.
  • نرخ مالیات تصاعدی: با افزایش مالیات مقدار آن نیز افزایش یافته
  • نرخ مالیات تنازلی: هر چه مبنای مالیات بیشتر شود نرخ آن نیز کمتر خواهد شد.

مشاوره مالیات

قرینه مالیاتی چیست:

قرینه یا پایه مالیاتی عواملی هستند که برای تشخیص درآمد مشمول مالیات در روش محاسبه علی الراس، ملاک و منبعی برای محاسبه درآمد مشمول مالیات است. قرینه مالیاتی با توجه به موقعیت مشاغل متفاوت است و با توجه به مشاغل مختلف ارقام متفاوتی دارد. آنچه به عنوان منبع و ماخذی مبنای محاسبه مالیات علی الراس است موارد زیر است:

  • خرید سالانه
  • فروش سالانه
  • درآمد ناویژه
  • میزان تولید کارخانجات
  • وجوهی که برای حق التحریر و حق الزحمه و مصرف تمبر در دفاتر اسناد رسمی هزینه می شوند.

برای مطالعه مقاله نسبت های مالی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.

عوامل تعیین کننده مالیات

پایه مالیاتی چیست:

در نظام مالیات بر ارزش افزوده برخی کالا ها و خدمات مصرفی از پرداخت مالیات معاف هستند. معافیت های مالیاتی با هدف کاهش اثرات سوء و فشار ناشی از پرداخت مالیات برای اقشار و گروه های کم درآمد جامعه و از سوی دیگر برای کاهش هزینه های اجرایی و وصول مالیات اعمال می شود. پایه مالیاتی بر روی کالاهای اساسی مانند برنج، روغن آرد، شکر، دارو، کاغذ، مطبوعات، لوازم مصرفی درمانی، خدمات آموزشی، حمل و نقل و غیره اعمال می شود.

مشاوره مالیاتی تلفنی

پایه جدید مالیاتی چیست:

در سالها اخیر و کاهش درآمدهای نفتی دولت به فکر راه های افزایش درآمد خود افتاد. یکی از راه های افزایش درآمد دولت، افزایش دریافت مالیات است. از آن جا که این کار با فشار بر قشر آسیب پذیر جامعه همراه است پس دولت به دنبال راه حل های جدیدی است. پایه مالیاتی یکی از شیوه های نوین افزایش دریافت مالیات است. پایه های مالیاتی که اخیراً اعلام شده اند موارد زیر هستند.

  • مالیات بر جمع درآمد
  • مالیات بر عایدی سرمایه با اولویت مالیات بر عایدی املاک
  • مالیات بر سود سپرده بانکی

برای مطالعه مقاله فرار مالیاتی و عواقب آن می توانید از این لینک استفاده نمایید.

پایه جدید مالیاتی

سهم دولت از منابع مالیاتی:

در حال حاضر مالیات تامین کننده اصلی منابع مالی دولت است. سهم دولت از درآمدهای مالیاتی 37 درصد از منابع عمومی بودجه و 47 درصد از هزینه های جاری دولت از منابع مالیاتی تامین می شود. با وجود مشکلات اقتصادی حاکم بر جامه و وجود تحریم ها، دولتمردان به دنبال تغییر ساختارهای بودجه ای هستند بر همین اساس بیشترین بهره برداری از منابع و اعتبارات بودجه های سنواتی است.

هدف دولت این است که بدون افزایش نرخ های مالیاتی و بدون ایجاد فشار بر مودیان فعلی با استفاده از پایه های مالیاتی مورد غفلت قرار گرفته و نیز با بستن بسترهای فرار مالیاتی سهم نفت را در تامین بودجه دولت کاهش داده و تامین منابع دولت را از تکیه بر منابع نفتی به سوی درآمدهای مالیاتی سوق دهد. کارشناسان بر این عقیده هستند که خلاء ناشی از کاهش قیمت نفت را درآمدهای مالیاتی تامین می کند. در این میان سهم پایه های جدید مالیاتی را نمی توان نادیده انگاشت.

چون افزایش رقم های مالیاتی جز ایجاد فشار بر قشر ضعیف جامعه سودی عاید دولت نخواهد کرد. بنابراین دولت به دنبال معرفی پایه های جدید مالیاتی برای اخذ مالیات از بخش های غیر مولد اقتصاد است، طوری که با ساماندهی معافیت ها و مشوق های مالیاتی و شناسایی مودیان جدید مالیاتی و با جلوگیری از فرار مالیاتی و بستن راه های اجتناب از پرداخت مالیات، راهبرد جدیدی برای کسب درآمدهای جدید مالیاتی پیدا نماید.

مالیات بر ارث

اهمیت پایه مالیاتی در افزایش درآمدهای دولت:

درباره پایه های جدید مالیاتی می توان به چند نکته اشاره کرد من جمله این که اعلام پایه های مالیاتی جدید از سوی دولت نه فقط به منظور افزایش درآمد دولت بوده بلکه با هدف اصلاح ساختاری نظام مالیاتی جامعه اعمال شده است. با این وجود تاثیر چشم گیری در افزایش درآمدهای دولت نیز داشته است.

تاثیر نهایی اعمال این سیاست و معرفی پایه مالیاتی جدید بستگی به نوع و میزان معافیت پایه ای نیز دارد و در نهایت این که تاثیر هر برنامه ای در کوتاه مدت خیلی به چشم نمی آید و باید منتظر عواقب و افق های آینده بود تا به موازات تکمیل زیر ساخت ها ی مربوطه و بهبود فرایندهای اجرایی شاهد تاثیر این روند باشیم.

برای مطالعه مقاله مفاصا حساب مالیاتی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

اهمیت پایه مالیاتی

تاثیر وضع مایات بر اساس پایه درآمدی:

در شیوه جدیدی که بر اساس پایه مالیاتی اعمال می شود، اشخاصی که درآمد بیشتری دارند باید مالیات بیشتری بدهند و نیز در میزان اشتراک آب و برق گار هم همین طور است و مشترکن پر مصرف موظف به پرداخت هزینه های بیشتری هستند و مشمول جریمه نیز می شوند. البته در قانون مالیات های هنوز تصمیم گیری جدی در این زمینه صورت نگرفت و قرار نیست مالکین پر مصرف مالیات بیشتری پرداخت نمایند.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها