ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی

همان طورکه می دانید بدهکار کسی است که دین یا قرضی به شخصی دارد و موظف است در زمان مقرر آن را پرداخت کند، بدهکاران مالیاتی نیز کسانی هستند که صاحب شرکت بوده و در پرداخت مالیات کوتاهی کرده اند، این افراد مطابق قوانین مالیاتی، بدهکار مالیاتی محسوب می شوند. ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی موضوعی است که در این مقاله به تفصیل به آن خواهیم پرداخت.

خدمات مالیاتی

ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی:

ماده 186 قانون مالیات مستقیم به ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی پرداخته است. بر طبق این قانون لیست کلیه مدیران شرکت هایی که مالیات شان را پرداخت نکرده اند به علاوه مشخصات کامل باید از سوی سازمان امور مالیاتی مشخص شده و به اداره ثبت ارائه شود.

اداره ثبت باید لیست شرکت هایی که بدهکار مالیاتی هستند را به سازمان امور مالیاتی اعلام نماید. ضمن آن که از این شرکت ها مفاصا حساب مالیاتی شان را نیز باید درخواست کند. هدف از دریافت مفاصا، تعیین مقدار دقیق بدهی های تسویه نشده شرکت هایی است که مدیران شان در لیست کسانی قرار دارند که ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی را دارند.

مودیان مالیاتی که پرداخت مالیات خود را به تعویق بیندازند یا اصلاً مالیات خود را پرداخت نکنند با ممنوعیت هایی روبرو خواهند شد.

مقررات مالیاتی

مقررات مالیاتی مربوط به شرکت ها:

همه شرکت هایی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده اند، مطابق نوع فعالیت و کاری که انجام می دهند، باید مالیات خود را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت مالیات با محدودیت ها و ممنوعیت هایی روبرو خواهند شد که عدم ثبت شرکت جدید و حتی عدم اجازه برای تغییرات در شرکت از جمله آنها است.

انواع مالیاتی هایی که شرکت ها موظف به پرداخت آن هستند به دو نوع مالیات مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود. مالیات های مستقیم جزو مالیات هایی است که مربوط به دارایی شخص می­شود، مانند مالیات بر ارث. مالیات غیر مستقیم نیز مالیاتی است که به صورت غیر مستقیم از فرد دریافت می شود.

انواع مالیات مستقیم شامل مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد است. مالیات بر درآمد نیز شامل مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد اتفاقی، مالیات بر درآمد املاک و مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی است.

مالیات غیر مستقیم نیز شامل حقوق و عوارض گمرکی، مالیات بر مصرف و مالیات بر ارزش افزوده است.

مشاوره مالیات

بدهکاران مالیاتی چه کسانی هستند:

مالیات وضع شده برای هر شرکتی که در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده اند، بر اساس سال مالی محاسبه و تعیین می شود و بر اساس درآمد و سود و زیان شرکت در سال مالی گذشته محاسبه می شود. مدیران و صاحبان شرکت اگر اقدام به پرداخت مالیات نکنند، بدهکار مالیاتی محسوب شده و عواقبی نیز دامنگیر آنها می شوند که ممنوعیت ثبت شرکت و تغییر در امور شرکت یکی از آنها است.

سایر ممنوعیت های بدهکاران مالیاتی:

بدهکاران مالیاتی نه تنها حق ثبت شرکت جدید را ندارند به مدت سه سال نیز از انجام ثبت شرکت یا موسسه به نام خود یا حتی عضویت در هیأت مدیره سایر شرکت ها محروم هستند. ممنوع الخروج بودن نیز یکی از مجازاتهای دیگر بدهکاران مالیاتی است.

ممنوعیت های بدهکاران مالیاتی

ممنوعیت ثبت تغییرات شرکت برای بدهکاران مالیاتی:

مدیران شرکت هایی که ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی را دارند و از سوی دیگر قصد دارند در شرکت خود تغییراتی به وجود بیاورند مطابق ماده 186 قانون مالیات مستقیم همان طور که برای ثبت شرکت ممنوعیت دارند، برای ثبت تغییرات در شرکت نیز ممنوعیت داشته و اجازه هیچ گونه تغییری در نوع مالکیت، تغییر مدیران و اعضای شرکت را ندارد.

ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی از عواقبی است که گریبان بدهکاران مالیاتی را میگیرد و حتی اگر دوره مدیریت اعضا به پایان رسیده باشد باز هم حق هیچ گونه تغییر، انتصاب و انتخاب اعضا را نخواهند داشت. برای از بین بردن ممنوعیت کافی است مبلغ بدهی را به سازمان امورمالیاتی پرداخت کرده و پس از دریافت گواهی مبنی بر تسویه و دریافت مفاصا حساب مالیاتی به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنند. پس از این کار اداره ثبت اجازه تغییرات مورد نظر را طبق روال عادی به آنها می دهد.

مالیات بر مستغلات

مبلغ بدهی منجر به ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی:

اگر مبلغ بدهی اشخاص حقوقی بیشتر از 200 میلیون تومان باشد و اگر مبلغ بدهی مؤدیانی دارای واحد تولیدی و دارای پروانه بهره برداری ، بیشتر از 10% سرمایه ثبتی باشد مشمول ممنوعیت ثبت شرکت و نیز ممنوع الخروجی می شوند.

بدهی مالیاتی بیشتر از 500 میلیون تومان برای مؤدیان حقوقی نیز مشمول ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی میشود.

ناگفته نماند این قوانین مربوط به سال های قبل از 1395 است و از این سال به بعد کمی قوانین تغییر کرد.

رفع ممنوعیت ثبت و تغییر شرکت

چگونگی رفع ممنوعیت ثبت و تغییر شرکت بدهکاران مالیاتی:

برای رفع ممنوعیت ثبت و یا تغییر شرکت ها بدهکاران مالیاتی قبل از هر کار باید به اداره امور مالیاتی مراجعه کرد و پس از آگاهی از میزان بدهکاری خود باید مالیات تعلق گرفته را پرداخت نمایند. پس از پرداخت و تسویه بدهی مالیاتی اداره امور مالیات یک گواهی مبنی بر تسویه و مفاصا حساب مالیاتی را به اداره ثبت شرکت ها ارسال کرده و اداره ثبت شرکت ها نیز باید ممنوعیت ثبت تغییر در شرکت برای بدهکاران مالیاتی را از میان برداشته تا مدیران شرکت حق ایجاد تغییرات در شرکت را داشته باشند.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

نکاتی که شاید بدهکاران مالیاتی از آن بی خبر باشند:

با وجود ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی، سمت مدیران از بین نرفته و هم چنان به عنوان مدیر شرکت محسوب می شوند و ممنوعیت مربوط به زمانی است که دوره مدیریت به پایان رسیده و در دوره تمدید از انتخاب مدیر و ثبت تغییرات جلوگیری به عمل می آید.

همان طورکه قبلاً اشاره شد برای رفع ممنوعیت ثبت شرکت بدهکاران مالیاتی مدیران شرکت باید به اداره امور مالیاتی مراجعه کرده و پس از پرداخت بدهی گواهی مفاصا حساب مالیاتی دریافت نمایند. با ارائه مفاصا مالیاتی است که می توان تغییرات شرکت را ثبت کرد.

مدیرانی که نام شان از سوی سازمان امورمالیاتی به عنوان بدهکار مالیاتی اعلام شده است بدون تعیین تکلیف از سوی سازمان امور مالیاتی اجازه تاسیس شرکت جدید را ندارند و پس از پایان مدت محدودیت هم نمی توانند به عنوان مدیر عامل و حتی اعضای هیأت مدیره منصوب شوند و هر گونه صورت جلسه مجمع عمومی نیز تا قبل از مشخص شدن وضعیت بدهی مالیاتی قابل ثبت نیست.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون قوانین سفته ضمانت دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها