لوایح قانونی چیست

مالیات و لوایح قانونی مربوط به آن از جمله مسائلی است که در هر کسب و کاری که باشید ممکن است با آن درگیر شوید. پس اگر می خواهید دقیق تر بدانید لوایح قانونی چیست و برای نوشتن و تقریر لایحه قانونی مالیاتی چه مواردی لازم است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

لایحه در واقع دفاعیات مکتوبی است که طرفین دعوا تنظیم می کنند. لایحه نوشته ای که از سوی مؤدی معترض یا به عبارت دیگر از سوی طرفین تحریر می­شود. فرقی ندارد که دعوی حقوقی باشد یا دعوی کیفری، در هر حال برای ارائه به مقام قضایی باید لایحه قانونی تقریر شود.

تهیه لایحه مالیاتی

لایحه مالیاتی چیست:

لایحه مالیاتی، دفاع مکتوبی است که مؤدی برای رسیدگی به اعتراضات خود به مراجع حل اختلاف تهیه می کند. در واقع مؤدیان مالیاتی از لوایح قانونی برای دفاع و حضور در هیأت حل اختلاف و سایر مراجع اداری استفاده می­کنند.

اهمیت تحریر لایحه قانونی، تأثیر زیادی در سرنوشت اختلافات و حل آنها دارد. اگر مؤدی طبق لایحه مالیاتی از سازمان امور مالیات، درخواست استعلام و گزارش کامل داشته باشد اداره امور مالیات موظف است اطلاعات و گزارشات لازم را به مؤدی ارائه دهد.

تاثیر لایحه مالیاتی در کاهش مالیات

تاثیر لایحه مالیاتی در کاهش مالیات:

ناآگاهی مؤدیان مالیاتی از قوانین و سهل انگاری در انجام امور مالیاتی، باعث وضع مالیات های سنگین برای مؤدیان می شود. مؤدیان مالیاتی باید ضمن توجه به وظایف قانونی و انجام آنها در زمان مقرر از بروز مالیات سنگین پیشگیری کنند. اما در صورتی مه مؤدیان مشمول مالیات سنگین شوند باید در کنار سایر اقدامات و پیگیری های لازم، لوایح قانونی مورد نیاز را تهیه کرده و همراه با سایر اسناد و مدارک به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. ناگفته نماند دقت در تهیه لوایح قانونی و اسناد مرتبط با آن اهمیت زیادی دارد چون مدارک و اسناد ارائه شده در لایحه مالیاتی و نحوه تقریر آن نقش مهمی در بخشودگی جرایم مالیاتی و کاهش مبلغ مالیات دارد.

خدمات مالیاتی

مراحلی که پرونده مالیاتی برای رسیدگی از ان عبور می کند:

قبل از هر کار پرونده یا اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی در سازمان امور مالیاتی بررسی می شود. در صورت اعتراض مؤدی یا سازمان امور مالیاتی، نیاز به حضور و دفاع از حقوق شخص حقیقی یا حقوقی در هیأت های حل اختلاف است.

پس از پیگیری و دفاع در شورای حل اختلاف بدوی، پرونده به هیأت تجدید نظر رفته و پس از آن به هیأت ماده 251 رفته و باز هم در صورت تداوم مشکلات موجود، پرونده را به شورای عالی مالیات ارجاع می دهند. در صورت ادامه یافتن روند اعتراض پرونده به دیوان عدالت اداری راه پیدا می کند. تهیه و تنظیم لایحه قانونی مالیات در تمام این مراحل، یکی از اصلی ترین نیازهای پرونده مالیاتی است که مؤدی باید به طور کامل به آن اشراف داشته باشد و توانایی تحریر و تنظیم آن را داشته باشد.

رسیدگی مالیاتی

چه نیازی به تنظیم لایحه قانونی است:

زمانی نیاز به تهیه و تنظیم لایحه قانونی است که یکی از موارد زیر اتفاق بیفتد.

  • زمانی که مؤدی از پرداخت مالیات خودداری کند یا در پرداخت آن تأخیر داشته باشد در این صورت سازمان امور مالیاتی با ارسال اخطاریه ای برای مؤدی از او می خواهد مالیات به تاخیر افتاده اش را پرداخت کند.
  • اگر مؤدی نسبت به برگ تشخیص مالیاتی اعتراضی داشته باشد می تواند با ارائه لایحه قانونی، مراتب اعتراض خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند.

مشاوره مالیات

چگونگی تحریر لایحه مالیاتی:

از لایحه مالیاتی در کلیه مراحل رسیدگی به مراجعات مؤدیان به اختلافات از هیأت حل اختلاف بدوی گرفته تا هیأت تجدید نظر و شورای عالی مالیاتی و غیره استفاده می شود. بنابراین نحوه تحریر لوایح قانونی بسیار مهم است. برای نوشتن لایحه مالیاتی باید نکات زیر را دقت داشته باشید.

  • لایحه مالیاتی باید شفاف باشد و با دقت جزئیات پرداخته باشد.
  • در برگیرنده تمام نکات قانونی مؤثر برای حل و فصل اختلافات باشد.
  • گزارش نوشته شده بر مبنای اطلاعات و گزارشات ثبت شده در برگ تشخیص مالیات باشد.
  • در لایحه قانونی باید نکات و استدلالات مطابق قوانین، دستور العمل ها و بخشنامه های مالیاتی باشد.
  • برای نوشتن لایحه مالیاتی باید به مغایرت های قانونی در نحوه رسیدگی به برگ تشخیص مالیاتی توجه داشت.
  • در صورت عدم امکان حضور مؤدی در جلسات هیأت حل اختلاف باید مراتب را به اطلاع مسئولین جلسه برسانید.
تحریر لایحه مالیاتی

شش گام برای تحریر لایحه قانونی اثر بخش:

برای این که لایحه قانونی که ارائه می دهیم، تاثیر لازم را داشته باشد بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.

گام اول: دریافت رونوشتی از گزارش رسیدگی برگ تشخیص از حوزه مالیاتی مورد نظر که برایتان ارسال شده است.(منظور از گزارش رسیدگی اوراقی هستند که گروه رسیدگی نحوه محاسبه مالیات شما را در آن شرح داده اند.)

گام دوم: بررسی اظهارنامه ارسالی و مطابقت آن با گزارش رسیدگی تا ببینید اظهارنامه شما تا چه اندازه به استاندارهای مورد نظر سازمان نزدیک بوده و چه مشکلاتی داشته است.

گام سوم: آماده کردن اسناد و مدارکی که دلالت بر حقانیت شما و راستی دفاعیات ارائه شده در لایحه داشته باشد.

گام چهارم: تنظیم لایحه قانونی با کوتاه ترین و مفیدترین شکل ممکن، چرا که تجربه ثابت کرده لوایح قانونی طولانی و بلند، نه تنها توسط هیأت حل اختلاف بررسی نمی شود ممکن است فرصت کافی برای مطالعه آن به وجود نیاید.

گام پنجم: استفاده از بخشنامه ها، آیین نامه، دستورالعمل ها، تصویب نامه، رای شورای عالی مالیات، رأی دیوان عدالت اداری و غیره اعتبار و وجهه قانونی بیشتری به لایحه قانونی شما می دهد.

گام ششم: در تهیه لایحه قانونی باید از عبارات رسمی و اداری استفاده کنید و به کارگیری کلمات عامیانه اعتبار لایحه شما را کمتر می کند.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

از لوایح قانونی چه استفاده ای می شود:

لایحه قانونی یا همان لایحه دفاعیه، ابزاری است برای مؤدی که بتواند به وسیله آن از حقوق خود در هیأت حل اختلاف دفاع کند. سایر کاربردهای لایحه دفاعی به شرح زیر است.

  • اگر مؤدی اعتراض خود را به هیأت حل اختلاف رسانده ولی در زمان مقرر امکان حضور در جلسه هیأت رسیدگی را نداشته باشد، می تواند با تهیه و تنظیم لایحه دفاعیه و ثبت آن در دبیرخانه لایحه دفاعیه را به هیأت حل اختلاف برساند. آنها نیز با توجه به لایحه به شکایت مؤدی ریسدگی کرده و رأی خود را صادر می نمایند.
  • با تنظیم لایحه دفاعیه حتی پس از پایان جلسه هیأت حل اختلاف و خروج مؤدی، باز اعضای هیأت در صورت در دست داشتن لایحه دفاعیه می توانند به بررسی مجدد آن بپردازند و رأی لازم را صادر کنند.
  • رسیدگی حضوری به پرونده ها کاری وقت گیر است ولی در صورت وجود لایحه قانونی، عملاً رسیدگی به پرونده های مالیاتی سرعت پیدا کرده و در زمان کوتاه تری بررسی تعداد بیشتری از پرونده ها امکان پذیر است.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون 148 مالیات مستقیم دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها