مالیات فریلنسرها

محاسبه مالیات فریلنسینگ ها کار کمی پیچیده ای است. چون فرلنسینگ ها جزو کسانی هستند که برای خودشان و به صورت پروژه ای کار می کنند و محاسبه مالیات فریلنسرها با دیگر کسب و کارها کمی تفاوت دارد. برای محاسبه مالیات فریلنسرها باید راجع به این کسب و کار اطلاعات بیشتری داشته باشید. اگر تا پایان مقاله ما را همراهی کنید اطلاعات لازم در زمینه شغل فریلنسری و مالیات فریلنسرها به دست می آورید.

خدمات مالیاتی

فریلنسرها چه کسانی هستند:

فریلنسینگ به فعالیت اقتصادی گفته می شود که در خانه و به صورت آنلاین و البته از راه دور انجام می شود. فریلنسینگی می تواند شغلی تمام وقت یا پاره وقت باشد. به فریلنسر دورکار یا آزاد کار هم گفته می شود.

فریلنسر یا آزاد کار، شخصی است که بدون وابستگی به سازمان یا اداره ای، تعهد می کند که کار و فعالیت حرفه ای را انجام دهد. این شغل راهی مقرون به صرفه و سریع برای کسب درآمد از راه دور و در خانه است. فریلنسر فرصتی فوق العاده برای افرادی است که دارای مهارتی هستند و می خواهند از این راه خود اشتغالی داشته باشند.

غالب فعالیت هایی که فریلنسرها انجام می دهند، شامل نویسندگی، طراحی سایت، برنامه نویسی، گرافیک، ترجمه و غیره است.

مزایای شغل فریلنسینگ

مزایای شغل فریلنسینگ:

از آنجا که فریلنسینگ شغلی است که برنامه ریزی برای آغاز و پایان کار با خودتان است، پس بهترین مزیت آن در دست داشتن مدیریت زمان است؛ چون فریلنسرها کنترل بیشتری بر روی زمان دارند، خروجی کار بهتری خواهند داشت.

از سوی دیگر چون فریلنسری شغلی انحصاری و حرفه ای است، درآمد بیشتری نسبت به یک کارمند معمولی دارد.

یک فریلنسر به دلیل داشتن استقلال، اختیار زیادی برای تنظیم ساعت های کاری خود دارد؛ انعطاف در زمان انجام کار، وقت آزاد بیشتری برای فریلنسر و اعضای خانواده اش به ارمغان می آورد.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

شباهت فریلنسر و کسب و کار خانگی!

شاید برایتان جالب باشد که بدانید میان شغل فریلنسرینگی و کسب و کارهای خانگی شباهت های زیادی وجود دارد. مهم ترین شباهت میان این دو شغل، خویش فرما بودن است. طوری که برنامه زمانی و تعیین نوع کار به دست خودتان است.

موفقیت در هر دو کار فریلنسری و کسب و کار خانگی، بستگی به توانمندی، مهارت و فعالیت های فردی دارد.

شباهت دیگر این دو شغل، آن است که با وجود کارهای مختلفی که برای مشتریان متفاوت انجام می دهند، قوانین مالیاتی یکسانی دارد.

از تفاوت های میان این دو شغل می توان گفت، فریلنسر با توجه به نیازهای بازار فعالیت می کند، ولی کسی که دارای شغل خانگی است، باید با شناخت نیازمندی های موجود در بازار، برای رفع آنها اقدام به تولید کند.

از تفاوت دیگر این دو شغل می توان به تجاری بودن دارنده کسب و کار خانگی اشاره کرد در حالی که فریلنسری این گونه نیست.

درآمد فریلنسره

از درآمد فریلنسرها چه می­دانید:

هر چند درامد فریلنسرها ثابت نیست و نرخ مشخصی ندارد، اما اگر فریلنسر هر چند تازه کار هم باشد در زمینه کاری که در آن مهارت دارد، حرفه ای و با علاقه کار کند، می تواند نرخ های کاری خود را بالا ببرد. درآمد فریلنسری در بسیاری از موارد بیشتر از درآمد شخصی است که به طور ثابت در یک شرکت مشغول به فعالیت است. درآمد فریلنسرهای حرفه ای که تجربه و مهارت زیادی پیدا کرده اند نسبت به یک کارمند معمولی در سطح بالاتری است.

مالیات بر مستغلات

راه های تشخیص درآمد فریلنسرها برای سازمان امور مالیاتی:

چون فریلنسرها با کارفرماهای مختلفی قرارداد دارند شاید نتوان به درستی میزان درآمد آنها را تشخیص داد. سازمان امور مالیاتی راه هایی برای تشخیص درآمد این گروه شغلی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1- تشخیص درآمد فریلنسرها در وبسایت:

یکی از روش های سازمان امور مالیاتی برای محاسبه مالیات، اطلاعاتی است که در وبسایت افراد مطالعه می کند. کسانی که برای افزایش اعتبار به دروغ ادعا می­کنند که فلان تعداد مشتری داشته اند یا فلان تعداد پروژه کاری انجام داده اند، باید بدانند که سازمان امور مالیاتی بر اساس اطلاعاتی که در وبسایت شان وجود دارد اقدام به تعیین مالیات می کند. بهترین کار چه برای جذب مخاطب، بیشتر چه برای پرداخت مالیات کمتر، شفافیت و دادن اطلاعات صحیح و درست به دیگران است.

2- تعیین مالیات از طریق قراردادهای کاری:

اداره مالیات با استفاده از قراردادهای کاری و یا معاملاتی که شما انجام می دهید، به عنوان یک طرف معامله اقدام به تشخیص میزان درآمد شما کرده و برایتان مالیات مشخص کند.

تشخیص درآمد فریلنسره

3- اعلام توسط رقبا:

رقبا با اعلام میزان درآمد خود به اداره مالیاتی، معیاری برای تشخیص درآمد سایرین به اداره امور مالیاتی می دهند.

4- مراجعه ماموران مالیاتی به عنوان مشتری:

اگر شما به عنوان فریلنسر خودتان میزان واقعی درآمدتان را اعلام نکنید، ممکن است ماموران مالیاتی به عنوان مشتری به شما مراجعه کرده و با پیشنهاد رقم های مختلف میزان درآمد شما را تخمین می زنند.

مشاوره مالیات

مالیات بردرآمد فریلنسرها:

در دنیای امروز فریلنسرها ار پرداخت مالیات تجارت، معافیت دارند اما باید به عنوان صاحبان مشاغل، مالیات بر درآمد را پرداخت کنند. فریلنسرها به نوعی خود اشتغالی دارند و به عنوان یک متخصص آزاد، باید مالیات خود را پرداخت کنند. بنابراین از نظر سازمان امور مالیاتی فریلنسرها جزو مشاغل آزاد محسوب شده و باید مالیات خود اشتغالی را هم به عنوان کارفرما هم به عنوان کارمند بپردازند.

مطابق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی صاحبان کسب و کار مجازی مانند سایر مشاغل، فارغ از محل فعالیت خود باید تکالیف مالیاتی خود را انجام داده تا مشمول جریمه نشوند.

فریلنسیگ ها موظف هستند که چهار ماه پس از آغاز فعالیت آغاز کسب و کار خود را اداره امور مالیاتی اعلام کنند. برای این کار باید کار خود را ثبت کنید. پس از ثبت فعالیت خود می توانید مجوز فعالیت دریافت کرده و پس از باید مالیات تعلق گرفته را پرداخت کنید. بر اساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم، میزان درآمد فریلنسرها تا سقف مشخصی به میزان 10 درصد و در صورت بیشتر شدن از سقف مشخص به 15، 20 و 25 درصد افزایش پیدا می­کند.

مالیات بردرآمد فریلنسره

کسورات مالیاتی فریلنسینگ ها:

کسوراتی که فریلنسینگ ها باید انجام دهند، شامل اجاره، قبض آب، برق و سایر منابع انرژی است. هزینه های صرف شده مانند برای افزایش مهارت های شغلی مانند دریافت گواهی نامه هایی که مربوط به شغل آنها می شود یا هزینه های دیگری مانند هزینه اینترنت را نیز می توان جزو کسورات به حساب اورد.

مالیات بر ارث

اظهارنامه مالیات ارزش افزوده فریلنسرها:

قبل از هر کار باید مشخص کنید که آیا درآمد شما مشمول پرداخت مالیات ارزش افزوده هست یا خیر؟ مالیات ارزش افزوده برای فریلنسرها شامل 3 درصد عوارض و 6 درصد مالیات ارزش افزوده است.

معافیت مالیاتی فریلنسرها:

برخی کسب و کارها از پرداخت فعالیت معف هستند. به طور مثال اگر شما به عنوان یک فریلنسر مشغول کار فرهنگی هستید و مجوز اداره ارشاد نیز دارید از پرداخت مالیات معاف می شوید. معافیت به معنای پرداخت مالیات توسط کارفرما است.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها