مالیات فروشندگان دیجی کالا
دیجی کالا پلتفرمی است که فروشندگان زیادی از جمله برندهای معتبر، فروشندگان کلان و حتی فروشندگان نوپایی که صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ هستند، میتوانند هر نوع کالا یا خدماتی که برای فروش دارند را به صورت آنلاین و در قالب فروشنده حقیقی یا حقوقی، به کاربران عرضه کنند.
فروشند حقیقی همان شخص واقعی است که با مشخصات شناسنامه ای مخصوص به خود مانند نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، کد ملی، شماره شناسنامه و غیره دارد که در بستر اینترنتی پلتفرم دیجی کالا، اقدام به عرضه کالا یا خدمات خود می نماید. تصویر گواهی مالیات بر ارزش افزوده نیز از مدارک لازم برای فروشندگان حقیقی دیجی کالا است.
اشخاص حقوقی همان شرکت ها و موسساتی هستند که پس از ثبت قانونی شرکت، دارای کلیه مشخصات لازم مانند تاریخ ثبت، کد شناسایی، کد اقتصادی، موضوع فعالیت و غیره هستند که در دیجی کالا مشغول به فعالیت اقتصادی هستند. تصویر گواهی ارزش افزوده با حداقل زمان اعتبار 2 ماهه به علاوه تصویر آخرین تغییرات روزنامه رسمی و تصاویر کارت ملی همه صاحبان امضا نیز از مدارک لازم برای فروشندگان دیجی کالا است.
برای مطالعه مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هر فروشنده در فضای مجازی دیجی کالا درگاه اختصاصی دارد که از سوی دیجی کالا به فروشنده ها برای عرضه کالا و خدمات شان اختصاص داده می شود. فروشنده ها باید هر روز پنل سلرسنتر خود را چک کنند چون دیجی کالا کلیه اطلاعات، اصلاحیه، الحاقیه و هر گونه تغییر در هزینه ها، جریمه ها و غیره را در پنل آورده شده و فروشنده ها موظف هستند که با چک کردن مداوم در جریان تغییرات باشند به علاوه این تغییرات به آدرس ای میل فروشنده ها نیز ارسال می شود. دیجی کالا هیچ مسئولیتی درباره عدم آگاهی فروشنده از تغییرات وارد شده را ندارد و فروشنده باید خود را با کلیه تغییرات دیجی کالا هماهنگ کند.
طبق بخشنامه سازمان امور مالیاتی و رای دفتر فنی اعتراضات مودیان وجه ناشی از خرید کالا، ابتدا به حساب دیجی کالا واریز می شود و هر گونه مسئولیت صدور فاکتور فروش و سند برگشت از فروش برای مشتری به عهده دیجی کالا است. دیجی کالا به نمایندگی از فروشندگان کالا مطابق رای دفتر فنی و اعتراضات مودیان به نیابت از فروشنده برای کالای فروخته شده، باید فاکتور فروش مطابق موضوع قانون مالیات مستقیم صادر کرده و برای مشتری ارسال نماید.
صورت حساب کالای فروخته شده از سوی دیجی کالا به نام فروشنده ولی از سوی دیجی کالا برای خریدار صادر می شود. دیجی کالا کلیه درآمدهای حاصل از فروش و قراردادهای فروشنده ها را به سازمان امور مالیاتی گزارش می دهد تا مالیات فروشندگان دیجی کالا را محاسبه کند.
برای مطالعه مقاله مراحل رسیدگی پرونده مالیاتی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هر فروشنده به ازای هر کالایی که در دیجی کالا به فروش می رساند باید درصدی از مبلغ فروش را بابت عرضه کالا در درگاه اینترنتی دیجی کالا، طبق جداول مربوط در کمیسیون و در پنل سنتر مخصوص شرکت دیجی کالا، به دیجی کالا اختصاص بدهد. این مبلغ به عنوان حق الزحمه و کمسیون دیجی کالا است که برای خریدار قابل رویت است و خریدار نیز آن را می پذیرد. دیجی کالا این مبالغ را برای کمیسیون خود از فروشنده دریافت می کند و همراه با مالیات بر ارزش افزوده و مالیات فروشندگان کالا به اداره امور مالیات پرداخت میکند.
در قراردادهای تامین کنندگی سایت های مارکت پلیس مانند دیجی کالا هنگام بستن قرارداد فروشنده تعهد میکند که فاکتورهای فروش را به نام فروشنده تنظیم شود و از فروشنده برای تشکیل پرونده مالیاتی تعهد گرفته می شود. در دیجی کالا فاکتورهای فروش هر فروشنده را دیجی کالا خودش به اداره مالیات ارائه می دهد و بر اساس میزان فروش مالیات فروشندگان دیجی کالا تعیین می شود.
برای مطالعه مقاله برگ تشخیص مالیات تکلیفی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
مانند فروشنگان حقیقی، فروشندگان مجازی دیجی کالا نیز باید شماره اقتصادی داشته باشند برای این کار باید در سامانه ارزش افزوده ثبت نام نموده و گواهی ارزش افزوده داشته باشند. حتی خریداران می توانند نسبت به داشتن گواهی ارزش افزوده فروشندگان اقدام نمودو اعتبار ان را در سامانه ارزش افزوده استعلام کنند.
کلیه فروشندگان دیجی کالا موظف هستند در صورت پایان تاریخ اعتبار گواهی مالیات بر ارزش افزوده ارائه شده در پنل، گواهی معتبر دیگری را در پنل بارگذاری نمایند.
در صورت عدم بارگذاری تا یک ماه پس از پایان زمان اعتبار، دیجی کالا می تواند دسترسی فروشنده را به پنل قطع کند. در صورتی که فروشنده گواهی مالیات بر ارزش افزوده را تا دو ماه از تاریخ اعتبار گواهی قبلی در سیستم بارگذاری نکند یا به دیجی کالا گزارش داده نشود دیجی کالا می تواند به همکاری خاتمه داده و پنل را قطع نماید.
برای مطالعه مقاله ممیز مالیاتی چیست می توانید از این لینک استفاده نمایید.
درست مانند دنیای واقعی که خریداران هنگام خرید کالا مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می کنند، هر کسی که از دیجی کالا خرید میکند نیز مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت میکند، بنابراین فروشنده کالا یا خدمات نیز موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هست. محاسبه مالیات برای فروشندگان اینترنتی کار پیچیده ای نیست. برای محاسبه مالیات ابتدا باید مشخص کرد که فروشنده، کالایی را که خودش مالک آن هست را میفروشد یا کالای دیگران را با دریافت پورسانت به فروش می رساند؟
در صورتی که فروشنده خودش کالا را تامین یا تولید کند، مالیات بر ارزش افزوده فروشندگان دیجی بر مبنای نوع کالا و سیاستی محاسبه می شود که فروشنده برای عرضه کالا خود ارائه می کند. اگر فروشنده مالک کالای عرضه شده نباشد و فقط دروازه فروش برای فروشگاه های اینترنتی باشد و به صورت درصدی از فروش سهم خود را برداشت کند مالیات بر ارزش افزوده فروشندگان دیجی کالا بر مبنای خدمات ارائه شده محاسبه می شود.
خوب است بدانید طبق ماده 131 حقوق و دستمزد، مالیات شرکت ها به صورت 25 درصد سود محاسبه می شود.
برای مطالعه مقاله مشمولین ارزش افزوده می توانید از این لینک استفاده نمایید.
دیجی کالا در سیستم همکاری فروش خود اعلام کرده که طبق ماده 86 قانون مالیات مستقیم، کلیه پرداخت کنندگان حقوق با هر پرداختی که انجام می دهند، موظف به محاسبه مالیات تعلق گرفته هستند که باید ان را به نزدیک ترین اداره امور مالیاتی پرداخت کنند. بنابراین دیجی کالا موظف است از درآمد تعلق گرفته به اشخاص حقیقی به میزان 10 درصد برای مالیات کسر نماید. البته میزان کسر مالیات برای اشخاص حقوقی تنها 5 درصد است.
از تاریخ 1 فروردین ماه 1399 به میزان 20 درصد از درآمد حاصل از همکاری فروش، برای اشخاص حقیقی و برای اشخاص حقوقی 5 درصد از درآمد فروش شان برای همکاری با سیستم دیجی کالا کسر شده و به حساب مربوطه واریز می شود.
پایان سال مالی دیجی کالا مانند بسیاری از شرکت ها در دنیای واقعی، همان پایان هر سال شمسی یعنی اسفند ماه است. کلیه کاربران دیجی کالا نیز باید در پایان هر سال شمسی درخواستی برای معرفی به اداره بیمه تامین اجتماعی داشته باشند تا بتوانند مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت کنند. بیمه تامین اجتماعی با دریافت معرفی نامه، درصدی از مبالغ کسر شده را با توجه به قوانین حاکم به انها مرجوع می کند.
دیجی کالا نیز مانند سایر شرکت ها موظف است طبق قوانین اداره بیمه 30 درصد برای حق بیمه و 10 الی 13 درصد نیز به عنوان مالیات از کاربران خود کم کند در غیر این صورت مشمول جرایم مالیاتی می شود. جمع این مقادیر 40 درصد می شود که از این 40 درصد 20 درصد را خود دیجی کالا برای کاربرانش پرداخت می کند و فقط 20 درصد را از کاربران دریافت میکند.
ضمن آن که همان طور که گفته شد کاربران در پایان سال مالی میتوانند با معرفی نامه به اداره بیمه مراجعه کرده و درصدی از مبالغ کسر شده را مرجوع نمایند.
نمایش دیدگاه ها
من از دیجی کالا خرید کردم و بعد از یکسال فهمیدم که فاکتورها به اسمم رد شده و باید مالیات بدم ، وقتی با یک مشاور مالیاتی تماس گرفتم فهمیدم خیلیا مثل من هستن و دیجیکالا فاکتور خریداشونو رد کرده و باید مالیتش رو پرداخت کنن
خیلی مسخرهاست