چگونه مالیات کمتری بدهیم
اگر به عنوان پرداخت کننده مالیات به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال هستید که چگونه مالیات کمتری بدهیم؟ بهتر است قبل از هر چیز با راهکارهای قانونی کاهش پرداخت مالیات آشنا شوید. با ما همراه باشید تا ترفندها و راه هکارهایی برای کاهش پرداخت مالیات به شما معرفی کنیم.
همان طور که می دانید مالیات مبلغی است هر شهروند ملزم به پرداخت آن است اما با کمی هوشمندی می توانید به طور قانونی مبلغ آن را کمتر کنید. استفاده از راهکاریی برای پرداخت مالیات کمتر برای کسب و کارهای کوچک، بسیار حیاتی و نجات بخش است. راهکارهای قانونی زیادی وجود دارد که آشنایی با آنها کمک بزرگی برای پرداخت کمتر مالیات است.
روش های قانونی زیادی وجود دارد که کسب و کار شما را از پرداخت مالیات معاف می کند. آشنایی با آنها نوعی استفاده قانونی برای پرداخت کمتر مالیات است.
1- بهترین روش پرداخت مالیات کمتر، استفاده از معافیت مالیاتی:
معافیت های مالیاتی قوانینی هستند که مطابق آن تمام یا بخشی از مالیات یک کسب و کار بخشیده می شود. اگر پیگیر اخبار و رویدادهای معافیت های مالیاتی باشید، می توانید به طور هوشمندانه از آنها استفاده کنید تا پرداخت کمتری برای مالیات داشته باشید. برای مثال با دانستن این موضوع که کسب و کارهایی که در مناطق کمتر توسعه یافته هستند تا 5 سال از پرداخت مالیات معافند، می توانید کسب و کارتان را در این مناطق راه انداری کنید تا چندین سال از پرداخت مالیات معاف باشید.
2- مالیات با نرخ صفر، روشی برای عدم پرداخت مالیات:
برخی فعالیت ها و مشاغل اقتصادی هستند که پس از ارائه اظهارنامه، دفاتر قانونی، اسناد و مدارک به سازمان امور مالیاتی، درآمد مشمول مالیات شان با نرخ صفر محاسبه شده و از حیث پرداختی هیچ گونه پرداختی نخواهند داشت. مالیات با نرخ صفر برای برای رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور است. اگر با این دسته از مشاغل آشنا شوید می توانید به راحتی و کاملاً قانونی از پرداخت مالیات معاف شوید.
3- بخشودگی مالیاتی، روش برای کاهش مالیات:
در بحث بخشودگی ها می توان از دو شیوه بخشودگی جرایم مالیاتی و بخشودگی اصل مالیات استفاده کرد. بخشودگی مالیاتی مربوط به میزان مالیات پرداختی است. اما بخشودگی جرایم مالیاتی مربوط به زمانی است که بر اساس بخشنامه یا تبصره هایی، تمام یا بخشی از جرایم مقرر در قانون مالیات به درخواست مؤدی یا به سایر دلایل نظیر خوش جسابی مؤدی و غیره با موافقت سازمان امور مالیاتی بخشیده خواهد شد.
4- استفاده از تخفیفات مالیاتی، روش دیگری برای کاهش مالیات:
تخفیف مالیاتی به معنای کم شدن نرخ مالیات است. نرخ مالیات منبعی برای محاسبه میزان مالیات پرداختی مؤدی است تخفیف مالیاتی مانند بخشودگی پس از تعیین میزان مالیات پرداختی قابل اعمال است که به راحتی بخشی از مبلغ پرداختی را کاهش می دهد.
5- استفاده از مشوق های مالیاتی:
تشویق های مالیاتی برای بیشتر برای مؤدیان خوش حساب است که در ارائه دفتر و اسناد و ظهارنامه مالیاتی تمام موارد ذکر شده را رعایت می کنند.
6- هزینه های قابل قبول و استهلاک مالیاتی:
هزینه های قابل قبول مالیاتی هزینه هایی هستند در حد متعارف متکی به مدارک بوده و مربوط به درآمدهای تحصیل شده واحد اقتصادی در سال جاری است. هزینه استهلاک نیز بخشی از دارایی های استهلاک پذیر است که بر اثر گذشت زمان ارزش آن کاهش پیدا می کند. اگر بدانید مالیات بر درآمد پس از کسر هزینه های قابل قبول و استهلاکات تعیین می شود می توانید قبل از محاسبه مالیات، هزینه های قابل قبول و استهلاکات را کم کرده سپس نسبت به تعیین میزان مالیات اقدام نمایید.
7- استفاده از کسورات:
یکی از راه های کاهش پرداخت قانونی مالیات استفاده از کسورات است. هر چه از کسورات استفاده کنید می توانید به طور قانونی پرداختی مالیات خود را کمتر نمایید. دانستن جزئیات این بخش، کمک بزرگی برای استفاده از کسورات در کاهش پرداخت مالیات است.
8– بزرگ ترین ترفند پرداخت به موقع مالیات:
یکی از بهترین و قانونی ترین راه های پرداخت مالیات کمتر این است که سه سال متوالی و پشت سر هم اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه داده و در زمان مقرر آن را پرداخت نمایید در این صورت به میزان 5 درصد کل مالیات سه سال، جایزه خوش حسابی دریافت خواهید کرد که این به معنای پرداخت مالیات کمتری است.
9– ثبت دقیق هزینه ها:
ثبت و نگهداری هزینه ها از جمله مواردی است که از جریمه شدن و پرداخت های اضافی برایتان می کاهد. استفاده از نرم افزارهای حسابداری کمک بزرگی برای نگهداری اسناد و مدارک حسابداری است تا بتوانید با ثبت کمترین هزینه ها میزان مالیات پرداختی را کمتر کنید. بنابراین تا می توانید فاکتورهای هزینه ها را ثبت و نگهداری کنید .
در ادامه این مطلب به 16 راهکار قانونی برای کاهش مالیت می پردازیم.
راهکار اول:
تسلیم و تحویل به موقع، شفاف و صحیح اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی و گزارش عملکرد و ارزش افزوده از راه هایی است که نه تنها شما را از پرداخت جریمه دور می کند بلکه خطر محرومیت از معافیت و بخشودگی را هم کمتر خواهد کرد.
راهکار دوم:
یکی از راهکار های کاهش مالیات برای اشخاص حقیقی، تقسیم اموال و دارایی های شخص میان اعضای خانواده است. شخص حقیقی می تواند اعضای خانواده را که قابل اعتمادش هستند به عنوان مستمری بگیر تحت پوشش خود قرار دهد و به این ترتیب مالیات کمتری پرداخت می کند.
راهکار سوم:
یکی از راه های پرداخت کمتر مالیات این است که در اظهارنامه مالیاتی رقمی را که برای مالیات سال قبل در اظهارنامه اعلام کرده بودید را برای سال جاری نیز اعلام کنید. در این صورت است که ممیزان مالیاتی با بررسی دفاتر قانع شده و شما را محکوم به کتمان درآمد نخواهند کرد. اما اگر رقم را بالاتر اعلام کنید و ممیزان مالیاتی به رقمی بالاتر از رقم سال قبل برسند و احساس کنند که شما کتمان درآمد داشته اید به ضررتان تمام خواهد شد.
یکی از راه های کاهش مالیات این است که شما در سه سال متوالی ترازنامه و حساب سود و زیان را بدون اعتراض به برگ تشخیص قطعی و بدون مراجعه به هیات های حل اختلاف، ارائه داده و مالیات تعلق گرفته را بدون هیچ عتراضی پرداخت نمایید. همان طور که قبلاً اشاره شد جایزه خوش حسابی شما برای این سه سال 5 درصد اصل مالیات است که از مالیات سال آینده کسر می شود.
راهکار چهارم:
مطابق ماده 190 قانون مالیات مستقیم اگر مؤدی مالیات تکلیفی مربوط به عملکرد هر سال را قبل از سر رسید پرداخت کند، جایزه خوش حسابی آن 1 درصد مبلغ پرداخت شده به ازای هر ماه تا سررسید است که از مالیات متعلق عملکرد همان سال کسر می شود. به عبارت دیگر اگر مالیات خود را سه ماه زودتر پرداخت کنید 3 درصد مالیات کمتری پرداخت می کنید. سقف جایزه خوش حسابی 4 درصد است.
راهکار پنجم:
هر چقدر در مواجه با سازمان امور مالیاتی شفاف و روشن برخورد کنید و مدارک مستند و مستدل ارائه دهید، شانس پرداخت مالیات کمتر برایتان بیشتر می شود.
راهکار ششم:
یکی از راهکارهای کاهش مالیات هزینه های قابل قبول است که از مبلغ مالیات کسر خواهد شد. هزینه قابل قبول هزینه معمولی است که بهتر است به رعایت حد نصاب مقرر قانونی رسیده باشد. این هزینه ها در قانون مالیات مستقیم در هیأت وزیران تصویب شده است.
راهکار هفتم:
از 1 درصدها چشم پوشی نکنید، چون همین درصدها وقتی در مجموع چند سال و ضرب در n درصد بخشودگی شود رقم قابل توجهی می شود که برای مؤدیان با ارقام بزگ مالیاتی صرفه جویی چشمگیری به دنبال خواهد داشت.
راهکار هشتم:
کمک به موسسات عام المنفعه، مراکز ورزشی، خیریه، نیکوکاری و غیره در طول سال مالی تخفیفات خوبی برایتان به دنبال دارد؛ به شرط آن که اسناد مربوطه را نگهداری کنید. به یاد داشته باشید که مدارک صوری جز رد دفاتر قانونی رهاوردی برایتان نخواهد داشت.
راهکار نهم:
نگهدای تمام فاکتورهای ریز و درشتی است که در طول سال هزینه کرده اید. این کار تاثیر قابل توجهی در کاهش مالیات پرداختی دارد. بهتر است کلیه فاکتورها را تا 10 سال نگهداری کنید حتی فیش 500 تومانی پارکینگ را هم دور نریزید، چون در طول 12 ماه ارقام بالایی می شود که تأثیر بسزایی در کاهش مالیات خواهد داشت.
راهکار دهم:
به روز بودن نقش مهمی در کاهش مالیات پرداختی دارد. بخشنامه ها و دستورالعمل های سازمان مالیاتی را به طور دقیق مطالعه و پیگیری کنید تا از لیست جدید معافیت ها و بخشودگی های با نرخ صفر آگاه باشید.
راهکار یازدهم:
از استهلاک دارایی ها غافل نشوید. با نشان دادن میزان دقیق دارایی های مستهلک شده در طول چندین سال مصرف با مدارک مستدل و مستند مشمول تخفیفیات و کاهش مالیات پرداختی خواهید شد.
راهکار دوازدهم:
تنظیم و ثبت دقیق دفتر و صورت حساب های مالی به ترتیب وقوع در دفاتر، مبتنی بر اسناد قابل قبول برای ممیزان است که باعث می شود ضمن پرداخت مالیات کمتر، دفاتر قانونی تان نیز رد نشود.
راهکار سیزدهم:
معرفی منزل به عنوان دفتر کار برای ادغام کردن هزینه هایی مانند هزینه آب، برق، تلفن، گاز و غیره برایتان ۀت قدر مفید خواهد بود که بتوانید از تخفیفات مربوط به کسب و کارهای خانگی بهره مند شوید.
راهکار چهاردهم:
مطابق ماده 81 قانون مالیات مستقیم اگر اشخاص حقوقی مشغول فعالیت های کشاورزی و د امپروری باشند مشمول برخی معافیت های مالیاتی خواهند شد.
راهکار پانزدهم:
کسانی که در زمینه تولید و معدنی مشغول فعالیت باشند، در صورت داشتن مجوز و پروانه های بهره برداری صنعتی و پزشکی از برخی از معافیت های قانونی بهره مند خواهند شد. می توانید فعالیت شغلی تان را به این سمت و سو سوق دهید.
راهکار شانزدهم:
اگر بخشی از سرمایه تان را در حوزه تعاونی های روستایی عشایری و کارگری اختصاص دهید از معافیت های مالیاتی برخوردار می شوید که منجر به پرداخت مالیات کمتری برایتان خواهد بود.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون اجرای قرار مالیاتی چیست دعوت می نماید.