مالیات صادرات چقدر است

مالیات پرداختی دائمی و بلاعوض است که به شخص، موسسه یا دارایی و غیره تعلق می گیرد. مالیات به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود که سازمان امور مالیاتی متولی دریافت مالیات از پرداخت کنندگان است. مالیات صادرات از جمله مباحثی است که در سال های اخیر دچار تغییر و تحولاتی زیادی شده و شرایط معافیت مالیاتی کالاهای مختلف با هم فرق دارد. اگر تا پایان با ما همراه باشید از شرایط معافیت های مالیاتی صادرات، مالیات بر ارزش افزوده صادرات، مالیات صادرات کالاهایی چون زعفران، فرش، صنایع دستی و غیره آشنا خواهید شد.

خدمات مالیاتی

معافیت مالیاتی صادرات:

صادر کنندگان در صورتی از معافیت های مالیاتی برخوردار می شوند که ارز حاصل از صادرات را مطابق قوانین و مقررات بانک مرکزی به چرخه اقتصادی برگردانند. اگر صادرکنندگان تابع این قوانین نباشند معافیت مالیاتی مشمول آنها نمی شود.

تا قبل از سال 1397 صادر کنندگان به طور مطلق از پرداخت مالیات معاف بودند و همان اعتبار مالیات بر ارزش افزوده را که در فرآیند خرید کالاها پرداخت کرده بودند را پس از یک ماه استرداد می کردند.

از سال 1397 با ایجاد تغییرات زیادی که در سیاست های ارزی پدید آمد کلیه صادرکنندگان و وارد کنندگان کالاها موظف به ثبت معاملات خود در سامانه نیما شدند. استرداد عوارض و مالیات پرداختی صادر کنندگان نیز مشروط به عواملی شد که از جمله آنها بازگشت ارز توسط صادر کنندگان بود.

شیوه های بازگشت را بانک مرکزی هر ساله به صادر کنندگان اعلام می کند. بسته های سیاستی بانک مرکزی نحوه بازگشت ارز و چگونگی رفع تعهدات ارزی را به سازمان امور مالیاتی ابلاغ کرد. در سال 1397 تمام صادرات کالاها و خدمات مشمول بازگشت ارز بودند اما در قانون بودجه 1398 فرآورده های کشاورزی و صادرات خدمات فنی مهندسی از زیر بار تعهد بازگشت ارز خارج شد.

معافیت مالیاتی صادرات

مالیات صادرات چقدر است:

صادرات کالا به خارج از کشور در صورتی که از مبادی قانونی باشد و پروانه ثبت گمرک یا برگ خروجی داشته باشد، در صورتی که به تایید نزدیک ترین نمایندگی رسمی حمهوری اسلامی ایران در کشور مقصد رسیده باشد از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند در صورت پرداخت مالیات در خرید نهاده های آنها مسترد می شود.

مشاوره مالیات

مالیات صادر کنندگان با کارت بازرگانی:

کارت بازرگانی مجوزی است اشخاص حقیقی و حقوقی دارنده آن می توانند با استناد به این کارت، اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کنند. در ایران واردات و صادرات کالا فقط با داشتن کارت بازرگانی امکان پذیر است. داشتن کارت بازرگانی مجوزی برای پرداخت مالیات نیست و درآمد مشمول مالیات صاحب کارت است که مشمول پرداخت مالیات می شود.

مطابق بخشنامه گمرک دارندگان کارت بازرگانی باید مالیات علی الحساب واردات قطعی را به میزان 4 درصد مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مندرج در اظهارنامه گمرکی را پرداخت نمایند. البته مواردی هم وجود دارد که استثنا است.

  1. واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری و ماشین آلات خطوط تولیدی برای واحدهای تولیدی دارای جواز از وزارت خانه های ذیربط
  2. کارت بازرگانی دارای رتبه طلایی پس از تایید مراتب از سوی اتاق صنایع و معادن
  3. وارد کنندگانی که با ارائه گواهی مفاصا حساب مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی به خوش حسابی معروف شده اند.
  4. وزارتخانه و موسسات دولتی و شهرداری ها و سایر دستگاه های اجرایی دارای ردیف بودجه ای کشور
  5. کالاهایی که همراه مسافراست و نیز کالاهایی که از طریق پست وارد می شود و جنبه تجاری نیز ندارد.
  6. کالاهای موضوع ماده 119 قانون گمرکی مصوب سال 1390
مالیات صادر کنندگان با کارت بازرگانی

مالیات صادرات زعفران:

خوب است بدانید برای صادرات زعفران نیاز به کارت بازرگانی و اخذ مجوز از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی است.

گواهی وزارت بهداشت و گواهی قرنطینه دامی و نبات حسب مورد برای صادرات زعفران نیز لازم است. ولی مطابق ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات صدور زعفران برای افراد مبتدی برای دوره 6 ماهه آغاز کار با مجوز وزارت صمت امکان پذیر است. ولی به طور کلی صادرات زعفران حقوق گمرکی، عوارض و مالیات ندارد. البته باید بدانید که صادرات زعفران فله محدودیت هایی دارد اگر به دنبال دریافت سود بیشتری هستید بهتر است زعفران را در بسته های 30 گرمی صادر کنید.

مشاوره مالیاتی تلفنی

مالیات صادرات فرش و محصولات کشاورزی:

بر اساس ماده 141 قانون مالیات مستقیم صد در صد درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیر نفتی و محصولات کشاورزی و همین طور 20 درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر است.

فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های مربوطه نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.

مالیات صادرات میوه

مالیات صادرات میوه:

صادرات میوه تره بار به خاطر سودآوری اندک و موانع زیاد، دارای چالش های زیادی است. از آنجا که میوه و صیفی جات جزو محصولات فاسد شدنی هستند در صورت نبود زیر ساخت های مناسب مانند کامیون یخچال دار دچار ضرر زیان شده و سودی نصیب صادر کننده نمی کند از سوی دیگر به دلیل نبود ارتباط بانکی با کشورهای دیگر پرداخت دلار به جای ریال با موانع جدی روبرو است. بنابراین صادرات میوه جزو محصولاتی که از قانون بازگشت ارزی معاف شدند و الزامی به بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی نیست.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

مالیات صادرات صنایع دستی:

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد کارگاه های صنعتی با حداکثر 200 میلیون تومان در ماه از پرداخت مالیات معاف هستند.

براساس بند 14 ماده 9 لایحه مالیات بر ارزش افزوده صنایع دستی تولید داخل نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیز معاف هستند. کلیه صادر کنندگان گروه های غیر پتروشیمی مانند صنایع دستی گردشگری و غیره باید ارز خروجی برای صادرات صنایع دستی را به چرخه اقتصاد کشور برگردانند تا از تسهیلات و معافیت های سازمان امور مالیاتی برخوردار شوند.

مالیات ارزش افزوده صادرات

مالیات ارزش افزوده صادرات:

همان طور که می دانید مالیات بر ارزش افزوده تفاوت بین ارزش کالا و خومت ارائه شده با ارزش کالا یا خدمت خریداری شده است.

در مصوبات جدید مجلس برای حل معضل ارزش افزوده تعلق گرفته به کالاهای صادراتی قانونی تصویب شد. مطابق این مصوبه کالا و خدماتی که به گمرگ وارد می شوند مشمول مالیات ارزش افزوده خواهند شد اگر به وسیله افراد حقیقی خریداری شده و به منظور استفاده برای مصارف شخصی باشد.

در صورتی که کالا ی خریداری شده برای استفاده شغلی باشد مشمول پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده نخواهد بود.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله مالیات تصاعدی چیست دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها