ممنوع الخروج مالیاتی

شاید برای خودتان یا نزدیکانتان پیش آمده که مدت ها برای سفر خارج از کشور برنامه ریزی کرده اید، ولی در فرودگاه و هنگام سوار شدن هواپیما متوجه می­شوید که ممنوع الخروج هستید و حق خروج از کشور را ندارید. در این صورت است که همه برنامه هایتان نقش بر آب شده و از سفر جا می­مانید. شما یک ممنوع الخروج مالیاتی شده اید.

پنج گروه ممنوع الخروج:

  1. محکومان کیفری که دوران محکومیت شان را سپری نکرده اند یا از اجرای حکم متواری هستند.
  2. بدهکاران قطعی مالیاتی و کسانی که با حکم قطعی دادگاه، بدهی مالیاتی شان محرز شده است. غیر از این موارد کسانی که با صدور اجراییه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دارای پرونده هستند.
  3. افرادی که دارای سوء شهرت در خارج از کشور هستند به خاطر اعمالی چون تکدی گری، ولگردی، سرقت، کلاهبرداری و هر عنوان دیگری مجاز به خروج از کشور نیستند.
  4. کسانی که سفرشان به خارج از کشور طبق تشخیص مقام قضایی، مخالف مصالح جمهوری اسلامی ایران است. کسانی که به خاطر اعلام کتبی مسئولان قضایی حق خروج از کشور را ندارند.
  5. کسانی که برای دریافت گذرنامه نیاز به کسب اجازه از شخص دیگری مانند پدر یا شوهر یا غیره هستند.
ممنوع الخروجی

ممنوع الخروج مالیاتی کیست:

ممنوع الخروج مالیاتی کسی است که به خاطر بدهی مالیاتی اجازه خروج از کشور را ندارد. این شخص زمانی متوجه وضعیت ممنوع الخروجی خود می شود که قصد خروج از کشور را داشته باشد. برای همین لازم است همه تجار و بازرگانان قبل از سفرهای خارجی با ورود به سامانه از وضعیت ممنوع الخروجی یا عدم ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.

مشاوره مالیاتی

صدور حکم ممنوع الخروج مالیاتی:

پس از صدور حکم ممنوع الخروجی و ابلاغ آن به واحدهای مربوطه، سازمان وصول مالیات، اقدامات لازم را انجام می دهد. این سازمان کلیه حساب های بانکی و اموال فرد بدهکار را شناسایی کرده و اقدامات لازم را اعمال می­کند. قبل از هر کاری و در صورت عدم شناسایی فرد، اخطاری از طریق پیامک به او اعلام می شود. سپس مهلت یک ماهه برای اخطار به فرد داده می­شود.

در صورتی که ظرف یک ماه پس از دریافت پیامک، برای پرداخت مالیات یا معرفی اموال خود اقدام نکند، قرار ممنوع الخروجی اش از طریق اداره کل مالیات به دادستانی انتظامی اعلام می شود. دادستانی انتظامی مالیاتی بعد از بررسی موضوع، حکم را به معاونت دادستان کشور اعلام می کند. پس از دستور دادستان کل کشور، حکم ممنوع الخروجی فرد به اداره گذرنامه اعلام شده و حکم فرد در سیستم ثبت خواهد شد.

دلایل ممنوع الخروجی مالیاتی

تفاوت میان دستور ممنوع الخروجی با قرار ممنوع الخروج:

طبق ماده 188 در صورتی که بازپرس به متهم دسترسی نداشته باشد و با توجه به میزان جرم و اهمیت آن می­تواند دستور عدم اجازه برای خروج وی را صادر کند.

این دستور قابل اعتراض نیست چون پیش از تکمیل اطلاعات و شروع تحقیقات اعلام شده و از مدت اعتبار آن 6 ماه و قابل تمدید نیز هست. به عبارت دیگر اگر صرفا شکایتی از شما شود، بازپرس به تشخیص خود و میزان اهمیت جرم می تواند شما را ممنوع الخروج کند.

قرار عدم خروج از کشور نوعی حکم قضایی است که با اطلاع قبلی شخص و در حضور خودش مناسب با جرم فرد پس از تفهیم اتهام به خودش صادر می شود. به عبارت دیگر برای قرار عدم خروج شخص خودش در جلسه دادگاه حاضر است و از نوع اتهام خود اطلاع دارد و می داند که ممنوع الخروج شده است.

خدمات ارزش افزوده

سقف بدهی مالیاتی برای ممنوع الخروج شدن:

اگر میزان بدهی مالیاتی شخص تا سقف معینی باشد فرد مموع الخروج محسوب می­شود. این حداقل یا حداکثر برای افراد حقیقی یا حقوقی متفاوت است.

  • سقف بدهی مالیاتی برای افراد حقیقی عادی تا حداکثر 10 میلیون تومان است.
  • سقف بدهی مالیاتی برای اشخاص حقیقی تولیدی تا 200 میلیون تومان است (منظور از اشخاص حقیقی تولیدی واحدهای تولیدی دارای مجوز تاسیس یا پروانه بهرهبرداری هستند که دارای پروانه کسب از مراجع ذی صلاح هستند)
  • سقف بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی، حداکثر 20 درصد از سرمایه اصلی یا مبلغ 500 میلیون تومان است.
سقف بدهی مالیاتی برای ممنوع الخروج شدن

شخص ممنوع الخروج تا کی حق خروج از کشور را ندارد:

مدت اعتبار قرار منع خروج از کشور 6 ماه است البته این زمان قابل تمدید است. در صورت گذشت این زمان، قرار ممنوع الخروجی خود به خود نقض می شود و کسی نمی تواند مانع از خروج فرد شود.

پس از صدور حکم ممنوع الخروجی بازپرس یا قاضی دادگاه موظف است مراتب را به دادستان کل کشور اطلاع دهد تا از این طریق مراجع مربوطه در جریان قرار بگیرند.

اعتراض به حکم ممنوع الخروجی:

امکان اعتراض به حکم ممنوع الخروجی وجود دارد و شخص می تواند با توجه به نوع حکم و صادر کننده آن به حکم ممنوع الخروجی معترض شود.

مراجع قانونی اعتراض به حکم ممنوع الخروجی:

اگر حکم ممنوع الخروجی از سوی بازپرس صادر شده باشد، می توان به دادگاه اعتراض کرد و دادگاه صلاحیت رسیدگی به اتهام مربوطه را دارد. اگر حکم از سوی قاضی، صادر شده باشد می توان برای اعتراض به دادگاه تجدید نظر استان مراجعه کرد.

تکات ممنوع الخروجی مالیاتی

چگونگی مطلع شدن از ممنوع الخروجی:

راه اول: قبل از سفر سری به اداره گذرنامه سری بزنید و با ارائه اصل پاسبورت از وضعیت خودتان مطلع شوید.

راه دوم: از طریق ورود به سامانه آنلاین exitban.ssaa.ir و با وارد کردن کد ملی از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.

سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز لینک استعلام فوری برای اطلاع از ممنوع الخروجی را فراهم کرده است.

مشاوره مالیاتی تلفنی

رفع ممنوع الخروجی بدهکاران مالیاتی:

افراد ممنوع الخروج می توانند با انجام مراحل زیر حکم ممنوع الخروجی خود را رفع کنند.

  1. مودی نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام نموده و یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی را بر حسب مقررات را بدهد. راه دیگر قرار دادن وجه نقد، تضمین بانکی یا وثیقه ملکی به میزان بدهی است.
  2. در صورتی که رای ابطال برگ قطعی مالیات بر اساس رای هیات حل اختلاف صادر شود فرد از وضعیت ممنوع الخروجی خارج می شود.
  3. در صورتی که رای هیات حل اختلاف براساس رای شورای عالی، مالیات یا دادنامه صادر شده به وسیله دیوان عدالت اداری یا مراجع قضایی ذی صلاح یا حکم ورشکستگی نقض شود حکم ممنوع الخروجی فرد از بین می رود.

موسسه مالیات ها شما را به مطالعه مقاله استعلام بدهی مالیاتی دعوت می نماید.

جهت برخورداری از خدمات مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها