مالیات در ترکیه چقدر است

جهت اطلاع کسانی که می خواهند بدانند، نرخ مالیات در ترکیه چقدر است، باید بگوییم در ترکیه به دلیل نداشتن زیر ساخت هایی نظیر نفت و گاز، تنها منبع درآمدی دولت از درآمدهای مالیاتی است، برای همین دولت ترکیه روش های هوشمندانه اقتصادی را در چند سال اخیر برای دریافت مالیات و رشد اقتصادی انجام داده است. برای یافتن پاسخ این سوال که مالیات در ترکیه چقدر است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

خدمات مالیاتی

زمان بندی پرداخت مالیات در ترکیه:

مسئله پرداخت مالیات در ترکیه چون با تورم ارتباط مستقیم دارد از مهم ترین مسائلی است که برای دولت اهمیت زیادی دارد. خوب است بدانید در ترکیه مردم به جای پرداخت مالیات به صورت سالانه هر سه ماه یک بار موظف به پرداخت مالیات هستند.

انواع پرداخت مالیات در ترکیه:

در ترکیه نیز پرداخت مالیات منوط به درآمدهای اشخاص حقیقی و حقوقی است. در ترکیه نیز دریاقت مالیات به درآمدهای مختلفی تعلق می گیرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

زمان بندی پرداخت مالیات در ترکیه

مالیات بر املاک و مستغلات در ترکیه:

هر کسی که در ترکیه از خرید و فروش ملک سود ببرد، باید بخشی از سود را به عنوان مالیات به دولت بدهد. براساس قوانین مالیاتی در ترکیه، هر مبلغ دریافتی که بابت فروش ملک در سند رسمی قید می شود، ملاک پرداخت مالیات است و براساس آن میزان مالیات تعیین می شود. کسانی هستند که به دلیل پرداخت مالیات کمتر، مبلغ ملک را در سند کمتر از میزان واقعی ذکر می کنند.

به یاد داشته باشید که مالیات بر کسب درآمد که به وسیله خرید و فروش ملک دریافت می شود در صورتی است که ملک خریداری شده را در بازه زمانی کمتر از 5 سال بفروشید. اگر فاصله زمانی خرید و فروش ملک بیشتر از 5 سال شود نیازی به پرداخت مالیات بر درآمد ناشی از خرید و فروش ملک نیست.

در صورتی که خرید و فروش ملک در ترکیه از طریق قانونی ثبت شود، نرخ مالیات آن برای املاک مسکونی 0.1 درصد محاسبه می شود.

مالیات ملک تجاری در ترکیه 0.4 درصد و زمین کشاورزی نیز 0.0 درصد است.

مشاوره مالیات

مالیات بر دارایی در ترکیه:

مالیات بر دارایی در ترکیه شامل املاک و مستغلات می شود. به علاوه این که برای املاک وقفی و ارثی نیز باید مالیات پرداخت کنید. میزان مالیات بر املاک در ترکیه بستگی به محدوده مکانی ملک از 0.1 تا 0.6 درصد متغیر است. مالیات زمین و واحد مسکونی 0.1 درصد مالیات و به واحدها 0.2 درصد مالیات تعلق می گیرد. به طور مثال نرخ مالیاتی ملکی که در محدوده شهرداری یا نزدیک مترو قرار دارد دو برابر املاک دیگر است.

زمینی که برای ساخت و ساز مورد استفاده قرارمی گیرد نرخ مالیاتی صفر دارد. در ترکیه زمین های کشاورزی از پرداخت مالیات معاف هستند.

نکته مهمی که درباره مالیات املاک در ترکیه باید بدانید این است که در زمان فروش پرداخت مالیات ملک در ترکیه 4.8 درصد ارزش فروش است که بر عهده خریدار و فروشنده است. جالب اینجا است که اگر ملک به نزدیکان فروخته شود این میزان به نصف کاهش پیدا می کند.

مالیات خانه های لوکس که قیمت آنها از سقف مشخصی بالاتر رود میزان مالیات تا یک درصد افزایش پیدا می کند.

مالیات در کشور ترکیه

مالیات بر ارث و هدیه در ترکیه:

گفتنی است مالیات بر ارث و هدیه در ترکیه چیزی بین 4 تا 30 درصد متغیر است. مشمولین مالیات بر ارث می توانند آن را در طول زمان 5 ساله و در دو قسط پرداخت کنند.

مالیات بر هزینه در ترکیه:

مفهوم مالیات بر هزینه در ترکیه کمی متفاوت با نقاط دیگر است. در ترکیه مالیات برارزش افزوده، مالیات وارده بر معاملات بانکی، بیمه و حق تمبر جزو مالیات هایی است که بر هزینه اعمال می شود.

مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه از 1 تا 23 درصد متغیر است. اما به طور متوسط میانیگین نرخ مالیات بر ارزش افزوده 18 درصد است.

جالب است بدانید مالیات بر ارزش افزوده شرکت های داخلی 18 درصد و مالیات خودروهای اجاره ای 23 درصد و سایر وسایل نقلیه 8 درصد است.

مالیات بر ارزش افزوده در خرید بانک و شرکت بیمه نیز لحاظ می شود. در صورتی که مودیان از پرداخت این مالیات سر باز زنند، مشمول مالیات 5 درصدی بر مبلغ وام و بیمه می شوند. مالیات حق تمبر در ترکیه نیز یک درصد است.

مالیات بر ارث

مالیات بر درآمد در ترکیه:

مالیات بر درآمد در واقع همان دستمزدی است که نیروی کار در ازای انجام کار، دریافت می کند. درآمد ناشی از اجاره بهای منزل، سود ناشی از فروش امتیاز، سهام، حق چاپ و غیره جزو درآمدهایی است که برای کسب آن در ترکیه باید مالیات پرداخت کنید. درآمد اشخاص حقیقی مشمول مالیات، در واقع همان درآمد خالص سود و درآمد شخص حقیقی در طول یک سال است. مالیات بر درآمد در ترکیه شامل موراد زیر است:

  • درآمد مربوط به کسب و کار
  • درآمد مربوط به کشاورزی و خود اشتغالی
  • درآمد سرمایه املاک و مستغلات
  • درآمد اوراق بهادار
  • درآمد مزد
  • سایر درآمدها

نرخ مالیات بر درآمد در ترکیه برای اشخاص حقیقی دارای کسب و کار بر حسب میزان درآمد آنها نرخی بین 15 تا 40 درصد است.

لازم به ذکر است که مالیات بر درآمد در ترکیه به کسانی تعلق می گیرد که اقامت بلند مدت در ترکیه داشته باشند یا از اقامت شان در ترکیه بیشتر از 6 ماه تا یک سال گذشته باشد.

افرادی که مقیم ترکیه هستند باید به ازای دریافت سود در هر جای خارج از ایران نیز باید مالیات پرداخت کنند.

افراد غیر مقیم که محل فعالیت اداری شان در ترکیه است نیز باید به خاطر سود ناشی از درآمدهای کسب شده در کشور ترکیه مالیات پرداخت کنند.

نرخ مالیات افراد مقیم چیزی بین 15 تا 40 درصد است که تفاوتش با مالیات افراد غیر مقیم شامل کاهش نرخ مالیاتی و تسهیلات اعتباری می شود.

مالیات وسایل نقلیه موتوری

مالیات وسایل نقلیه موتوری در ترکیه:

کسانی که در ترکیه صاحب وسایل نقلیه موتوری هستند و وسایل نقلیه موتوری را در دفاتر ثبت عبور و  مرور تایید شده باشد ثبت کرده باشند، ملزم به پرداخت مالیات بر وسایل نقلیه هستند. نرخ مالیات بردرآمد وسایل نقلیه بر اساس وزن، عمر ظرفیت سیلندر و سوخت مصرفی خوردو متفاوت است. پرداخت مالیات وسایل نقلیه موتوری در دو قسط و دوبار در سال امکان پذیراست.

مالیات اجاره اماکن تجاری در ترکیه:

حوب است بدانید مالیات اجاره اماکن تجاری بر عهده اجاره کننده است. در ترکیه بر خلاف ایران، مالیات بر اجاره را باید اجاره کننده پرداخت کند نه اجاره دهنده. نرخ مالیات بر اجاره در ترکیه حدود 20 درصد است که تنها مختص املاک تجاری و اماکن کاری است. خوب است بدانید این مالیات شامل املاک مسکونی نمی شود.

مالیات در ترکیه

مالیات معاملات بانکی و بیمه ای در ترکیه:

معاملات بانکی و شرکت های بیمه ای از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند اما باید مالیات معاملات بانکی و بیمه ای را پرداخت کنند.

در واقع مالیات معاملات بانکی بر درآمدی تعلق می گیرد که توسط بانک ها به دست آمده، مانند سود وام. نرخ مالیات بر سود بانک ها 5 درصد است اما در برخی معاملات مانند سود معاملات سپرده میان بانک ها نرخ مالیات 1 درصد می شود.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

مالیات حق تمبر در ترکیه:

مالیات حق تمبر در ترکیه طیف گسترده ای از مالیات ها را شامل می شود. این مالیات شامل اسکناس های قابل پرداخت، کمک های سرمایه ای، اعتبار اسنادی، ضمانت نامه، صورت های مالی و لیست حقوق و دستمزد می شود. عوارض حق تمبر درصدی از ارزش سند است که با نرخ 0.189 تا 0.948 دریافت می شود. البته ممکن است این مالیات به صورت مبلغی ثابت و از پیش تعیین شده برای برخی اسناد دریافت شود.

مالیات فارکس در ترکیه:

فارکس به معنای تبادل ارزهای خارجی است. در وفع فارکس تبدیل یک ارز به ارز دیگر است که سهمی از آن برای خرید کالا و خدمات در دولت ها و شرکت ها توسط اشخاص و بنگاه ها سرمایه گذاری می شود. هدف از تبادلات ارزی کسب سود است که از تفاضل قیمت خرید و فروش به دست می آید.

از آنجا که فارکس در ترکیه کاملاً قانونی است، مالیات تعلق گرفته به ان نیز قواعد خاص خود را دارد که در قوانین مربوطه به آن اشاره شده است.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون اجرای قرار مالیاتی چیست دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها