کاربرد اکسل در حسابداری
نرافزار اکسل اولین بار در سال ۱۹۸۵ وارد بازار شد و به سرعت جایگاهش در بین کاربران پیدا کرد. از دلایل کاربرد اکسل در حسابداری بهروز شدن مداوم و همراهی با تغییرات پیشرفتهای فناوری روز دنیاست. اکسل نرمافزار گسترده و قدرتمندی است که قابلیتهای بسیار زیادی دارد. کاربرد اکسل در حوزههای مختلف حسابداری، موضوعی است که در این مقاله به آن پرداختهایم.
نظم و انضباط مهمترین شرط ادامه حیات هر کسب و کاری است. اکسل همان نرمافزاری است که قادر به آنالیز و نگهداری دادههای مالی شما است. استفاده از نرمافزار اکسل سکوی پرتابی برای حسابداران و نشانه حرفهای بودن شما به عنوان حسابدار توانا و قابل است. تفاوت حسابداران قوی با حسابداران ضعیف در استفاده از نرمافزارهای مختلف مانند اکسل است.
اکسل به خاطر داشتن سطر و ستونهای برای انجام محاسبات ریاضی به حسابداران کمک زیادی میکند، ضمن آن که این به کمک این نرمافزار دادههای حسابداری قابلیت ارزیابی، کنترل و تحلیل دارند.
از آنجا که نرمافزار اکسل در همه کسب و کارها قابلیت استفاده دارد، هنگام استخدام اگر به این نرمافزار مسلط باشید، و این تسلط را در رزومه خود ثبت کنید جایگاه بهتری در نقشهای مدیریتی پیدا خواهید کرد. کسانی که به نرمافزار اکسل آشنایی دارند جایگاه ارزشمندتری برای سازمان دارند.
منابع بی شماره برای یادگیری اکسل وجود دارد اگر در هر زمان تصمیم بگیرید که با این نرمافزار آشنا شوید، منابع مختلفی برای یادگیری وجود دارند از کتابهای الکترونیک گرفته تا دورههای آنلاین موجود در فضای وب، مسیرهایی هستند که منتهی به آموزش این نرمافزار مفید برای شما خواهند شد.
یکی از مهمترین امکانات اکسل توابع و فرمولها هستند. بخشی از آنها آماده بوده و در مواقع لزوم میتوانید از آنها استفاده کنید. حسابداران با استفاده از توابع در اکسل میتوانند صورتهای مالی مختلف و فرمولهای حسابداری را برای سادهتر کردن انجام محاسبات به کار بگیرند.
اکسل توابع زیاد برای انجام محاسبات حسابداری دارد. میتوانید فرمولهای مورد نظر را به صورت تابع در نرمافزار اکسل تعریف کنید.
با استفاده از اکسل میتوانید قالبهای مورد نیاز خود در اسناد حسابداری را ایجاد و استفاده نمایید. این قالبها را میتوانید دانلود نموده یا خریداری کنید و در برنامه خود نصب کنید. این قالبها شامل:
حجم زیادی از دادهها در حسابداری وجود دارد که با استفاده از نرمافزار اکسل میتوانید آنها را در یک مورد خاص فیلتر کنید. میتوانید گزارشها را برحسب موضوع هزینه آن زمان کنار هم بچینید و خروجی لازم و دلخواهتان را به صورت شفاف و خلاصه تهیه کرده و به کارفرما ارائه دهید.
برای فیلتر کردن دادهها بر اساس معیارهای مشخص به سربرگ sort & filter در بخش data مراجعه کنید.
نرمافزار اکسل به خاطر داشتن قابلیتهای زیادی که دارد جایگاه ویژهای در بین حسابداران پیدا کرده است. با کاربردهای مختلف اکسل در حسابداری آشنا شوید:
1) انجام محاسبات مالی:
مهمترین کاربرد اکسل انجام محاسبات مختلف مالی است. هر کدام از محاسبات زیر را که نیاز داشته باشید میتوانید با این نرمافزار محاسبه کنید:
2) رسم نمودارهای گرافیکی:
لازم است بدانید نمودارهایی که در نرمافزار رسم میشوند گرافیکی هستند و قابلیت تغییر در رنگ شکل و اندازه را دارد.
3) ذخیرهسازی اطلاعات در اکسل:
از نرمافزار اکسل میتوانید برای نظم دادن به اطلاعات حسابداری استفاده کنید. در اکسل میتوانید دادهها را طبقهبندی کنید، آنها را تغییر شکل دهید و گزارشهای مورد نیاز را تهیه کنید.
قابلیت دیگر اکسل هنگام ذخیرهسازی اطلاعات رنگبندی و برجسته کردن برخی اطلاعات مهمتر است.
4) استفاده از اکسل برای جمع و تفریق محاسبات عددی:
اعداد و ارقام فراوانی که در حسابداری وجود دارند و شما قصد جمع و تفریق آنها را دارید با ورود به جداول اکسل به راحتی قابل محاسبه هستند.
پس از ورود اطلاعات در اکسل میتواند آنها را به راحتی محاسبه کنید مهمترین مزیت این روش قابلیت چک کردن صحت اطلاعات و اصلاح آنها است.
5) استفاده از قابلیت برنامهنویسی اکسل
برای استفاده از برنامههای مختلف در اکسل نیاز ندارد که دانش برنامهنویسی داشته باشید تنها کافی است دانش قابلیت ایجاد برنامههای مختلف و ادغام آنها را در اکسل را پیدا کنید تا اطلاعات ثبت شده در آن را به خوبی ارزیابی و بررسی کنید.
6) انتقال اطلاعات میان برگه و فایلها و منابع مختلف
مهمترین قابلیت اکسل دسترسی به منابع مختلف اطلاعات است. این نرمافزار قابلیت دارد که به طور همزمان چندین فایل و پایگاه داده را همزمان باز کرده، مقایسه و بررسی کنید.
چرا اکسل در حسابداری کاربرد زیادی دارد؟
نرمافزار اکسل به حسابدارها کمک میکنند که دادهها را از منابع مختلف و با حجم بالا در بارگذاری ادغام و ترکیب کنند و به راحتی امکان تحلیل دادهها را داشته باشند.
کاربرد اکسل در حسابداری چیست؟
با استفاده از اکسل میتوانید دادهها را به صورت جدولی ذخیره و تحلیل کنید و آنها را با هم ادغام نمایید.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله آیا به مهریه مالیات تعلق می گیرد دعوت می نماید.