مدیریت شغل جذابی است که افراد زیادی برای رسیدن به این جایگاه شغلی تلاش میکنند. مدیران در هر سازمان و واحد اقتصادی، وظایف مختلفی بر عهده دارند. مدیر بازرگانی شرکت نیز یکی از پایههای اصلی است که سازمان را برای رسیدن به اهداف بلندمدت یاری میکند. در این نوشتار شرح وظایف مدیر بازرگانی، مهارتها، ویژگی اخلاقی برای موفقیت در این جایگاه شغلی و غیره را بررسی کردهایم. همراهی شما مایه افتخار ما است.
وظایف مدیر بازرگانی:
مدیر بازرگانی شخصی است که تحت نظر مستقیم مدیر شرکت کار میکند و کلیه امور بازرگانی شرکت مانند خرید، فروش، ثبت سفارش و غیره را بر عهده دارد. وظیفه اجرای برنامههای سازمان نیز برای رسیدن به اهداف تعیین شده برعهده مدیر بازرگانی شرکت است.
برای آن که مدیر بازرگانی موفقی باشید لازم است که ویژگیهای شخصیتی خاصی داشته باشید:
تسلط بر خود، تصمیمگیری در موقعیتهای مختلف با تسلط و کنترل کافی بر روی خود در موقعیتهای تنشزا و پراسترس مهمترین ویژگی شخصیتی مدیر بازگانی موفق است.
قاطعیت، برای آن که مدیر موفقی باشید باید با تحقیق و بررسی شرایط تصمیمات درستی بگیرید و بر نظر و تصمیمتان نیز تأکید و پافشاری داشته باشید، یک مدیر موفق کسی نیست که هر لحظه تصمیم جدیدی بگیرد.
علاقهمند به یادگیری، برای موفقیت در مدیریت باید همیشه در حال یادگیری باشید و مهارت و تواناییهای خود را افزایش دهید، چون مطالب دانشگاهی که در کلاسهای درس یاد گرفتهاید برای حل و فصل مشکلات پیشآمده در شرکت کفایت نمیکند.
روابط عمومی قوی، مهمترین روش برای موفقیت در مدیریت روابط عمومی بالا است، چون شما به عنوان مدیر بازرگانی شرکت ناچارید با افراد مختلفی در تماس و ارتباط باشید بنابراین باید مهارت کلامی و ارتباطی قوی داشته باشید.
شناخت کافی از تکنولوژی و قابلیتهای فنی شرکت داشته باشد تا توان تصمیمگیری و کنترل فعالیتهای مختلف شرکت در راستای سیاستگذاریها و اهداف خرد و کلان را پیدا کند.
صداقت و امانت داری دو اصل مهم برای موفقیت در جایگاه مدیریت بازرگانی است.
آشنایی با مدیریت بحران برای تحلیل موقعیتهای خاص و مدیریت و سازماندهی آن مهارت دیگری برای موفقیت در مدیریت بازرگانی شرکت است.
اختیارات مدیر بازرگانی
اختیارات مدیر بازرگانی:
مدیر بازرگانی مسئول بستن و امضاء قراردادها است.
صدور چک ها و اسناد اوراق بهادار، اوراق تعهدآور و مکاتبات خارجی شرکت
انجام مصاحبه برای استخدام نیروهای واحد بازرگانی و ارزیابی عملکرد آنها تشویق و تنبیه پرسنل
جایگاه شغلی فارغالتحصیلان رشته مدیریت بازرگانی:
دارندگان مدرک مدیریت بازرگانی در مشاغل زیادی میتوانند کسب درآمد داشته باشند. مدیر بازرگانی که در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرده میتواند موقعیتهای شغلی متفاوتی داشته باشد، برخی موقعیتهای شغلی فارغالتحصیلان این رشته عبارت است از:
1) مدیر بازاریابی، وظیفه مدی بازاریابی شناسایی بازارهای بالقوه برای محصولات سازمان، نظارت بر تیم بازاریابی، تعیین استراتژی برای کسب سود حداکثری است.
2) مدیر فروش، وظیفه اصلی مدیران فروش تعیین استراتژی برای پیشبرد و افزایش فروش است. مدیر فروش مسئول بررسی شکایت مشتریان، تعیین بودجه، مشخص کردن نیاز و خواسته آنها است. جذب و استخدام کارمندان فروش و ارزیابی عملکرد آنها نیز بر عهده مدیر فروش است.
3) تحلیلگر مشاغل، وظیفه تحلیلگر مشاغل جمعآوری و بررسی مشکلات سازمان برای رسیدن به راه حل یا تغییرات احتمالی شرکت است. شیوههای جدید مصاحبه انجام شده با کارمندان، تهیه و طراحی و مطالعه اسناد شرکت نیز بر عهده تحلیل مشاغل است.
4) تحلیلگر مالی، تجزیه و تحلیل کیفی امور مالی و سرمایه گذاری شرکت بر عهده تحلیلگر مالی است. تهیه نمودار و آمار و ارقام مربوط به مسائل مالی سازمان، پیشبینی شرایط اقتصادی و صنعتی به کمک تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی و تعیین قیمتها برای عرضه محصولات به بازار نیز بر عهده این افراد است.
مدیر بازرگانی رشته وسیع و دامنهداری است. مدیر بازرگانی نیازمند مهارتهای مختلفی است و درآمد مدیر بازرگانی بسته به نوع مهارتهای شخصی نیز مختلف است.
مدیرانی که مهارتهای یاد گرفته را به خوبی به کار ببندند موفقتر خواهند بود و درآمد بیشتری نیز خواهد داشت.
به طور کلی میزان حقوق کارشناس با تجربه بازرگانی با سابقه 3 تا 7 ساله چیزی حدود 4 تا 8 میلیون تومان است.
رشتههای فنی مرتبط با مدیر بازرگانی:
رشتههای فنی که با مدیر بازرگانی در ارتباط هستند:
رشته مهندسی مکانیک
رشته مهندسی برق
رشته مهندسی متالوژی
خوب است بدانید تمام رشتههای گفته شده به شرط دارا بودن دانش تئوری ۱ همراه با سابقه کاری، مهارتهای مکمل برای همکاری با مدیر بازرگانی شرکت است.
آشنایی با مدیر فروش
آشنایی با مدیر فروش:
مدیر فروش کسی است که مسئول هدایت مجموعه نمایندگان فروش است. مدیران فروش در سازمانهای مختلف وظایف متفاوتی دارند. مدیر فروش در شرکتهای کوچک تر معمولاً مشغول به بازاریابی هستند اما در شرکتهای بزرگتر مدیران فروش کسانی هستند که در ردههای پایینتری شغلی بوده و به جایگاه مدیریت فروش ارتقا پیدا کردهاند.
آشنایی با مدیر بازرگانی خارجی یا بینالملل:
مدیر بازرگانی خارجی وظیفه سازمان دهی، هماهنگی و بهبود امور مربوط به بازرگانی خارجی و تأمین به موقع نیاز شرکت از منابع خارجی را بر عهده دارد. ارزیابی، برقراری و توسعه روابط پایدار با تأمین کنندگان خارجی برای رسیدن به اهداف و راهبردهای شرکت بر عهده مدیر بازرگانی خارجی است. مدیر بازرگانی بینالملل باید اشراف کامل نسبت به بازارهای بینالملل داشته باشد.
قادر به انجام واردات کالا و تأمین موتد اولیه از بازارهای بینالملل باشد و توانایی صادرات و فروش اقلام تولیدی خود را در بازارهای خارجی داشته باشد. پویایی و فعالیت شرکت در عرصه بینالملل وظیفه اصلی مدیر بازرگانی بینالملل است.