قوانین مالیاتی خرید اعتباری
شاید شما هم به این مشکل برخورد کرده اید که درست زمانی که موقعیت خرید خوبی برایتان پیش آمده را به خاطر عدم تامین مقدار کمی پول یا پشتوانه پولی موقعیت طلایی را از دست داده باشید. کارت اعتباری راه حلی برای رهایی از این مشکل است. آنچه در این مطلب به آن می پردازیم قوانین مالیاتی خرید اعتباری است. لطفاً تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
کارت اعتباری در واقع نوعی کارت بانکی ولی از نوع اعتباری آن است. به عبارت دیگر کارت اعتباری برای دارنده و صاحب کارت ایجاد اعتبار میکند تا او بتواند به اندازه سقف اعتبار کارت، بهای کالا و خدمات مورد نیاز خود از طریق پایانه های فروشگاهی POS یا درگاه پرداخت اینترنتی (IPG) پرداخت کند.
شاید برخی به غلط تصور کنند کارت اعتباری همان کارت های عابر بانک است، ولی لازم است بدانید کارت اعتباری برخلاف کارت های بانکی ابزاری برای برداشت پول نقد و موجودی سپرده نیست. کارت اعتباری ابزاری است برای استفاده از اعتبار دارنده کارت که در دوره ای مشخص از سوی مؤسسه یا بانک مورد نظر برای مشتریانش صادر می شود
کارت های اعتباری قرار است جایگزین وام های دریافتی توسط بانک های شوند. این کارت برای همه اقشار جامعه قابل صدور است و محدودیتی هم برای صدور ندارد.
برای داشتن کارت اعتباری فقط کافی است گه شخص پرونده اعتباری نزد بانک صادر کننده داشته باشد و از سوی دیگر مراحل اجرایی فرایند صدور کارت را انجام داده باشد تا به صورت آنی در تمام شعب بانک صادر کننده کارت اعتباری برایش صادر شود. دارنده کارت اعتباری می تواتند با استفاده از اعتبار کارت خرید کالا و خدمات خود را انجام دهد.
همه ما کمابیش کارت اعتباری داریم یا حداقل آن را دیده ایم. کارت اعتباری کارتی مغناطیسی است که اطلاعاتی روی آن ثبت شده است. پشت کارت اعتباری نوار مغناطیسی سیاه رنگی است که اطلاعات کارت نیز در آن درج شده است.
کارت اعتباری با هدف توسعه، رشد و پیشرفت کسب و کارها خرد برای مشتریان صادر می شود که با استفاده از اعتبار خود خریدهایشان را انجام دهند.
با استفاده از کارت اعتباری سرعت انجام معاملات بیشتر شده و روند انجام کارها سرعت بالاتری پیدا می کند. راهکاری مدرن و آسان برای تأمین نیاز مالی مشتریان است به جای ارائه تهسیلات خرد است.
از آنجا که کارت اعتباری در شبکه گسترده فروشگاهی اعتبار داشته و قابل استفاده است با استفاده از کارت های اعتباری نقل و انتقلات پول در کشور کمتر میشود.
بانک ها و مؤسسات مالی با ارائه کارت اعتباری به مشتریان قدرت خرید آنها را افزایش می دهند. امروزه دیگر کارت های اعتباری وسیله اصلی کسب و کار و مخصوصاً در حوزه تجارت الکترونیک شده اند.
در ایران بیشتر بانک هایی که مردم با آنها سرو کار زیادی دارند کارت اعتباری صادر نمی کنند. در حال حاضر کارت های بانکی ایران فقط برای استفاده از از باجه های خودپرداز کاربرد دارند.
دارنده کارت اعتباری می تواند بدون خروج از منزل همان طور که در منزل نشسته است خرید اینترنتی کند، بلیط هواپیما یا قطار بخرد، خودرو کرایه کند و سایر کارهای مورد نظرش را انجام دهد.
کارت های اعتباری با توجه به میزان اعتبار و پشتوانه مالی که فرد نزد بانک دارد با مبالغ مختلفی صادر می شوند.
معمولاً زمان اعتبار کارت های اعتباری یک ساله است و در صورتی که بانک صادر کننده موافقت خود را اعلام کند با حسب تغییرات محیطی و شرایط روز قابل تمدید نیز هست. کارت های اعتباری فقط در داخل کشور قابل استفاده هستند.
سود تسهیلات هر کارت صادر شده بر اساس نرخ سود عقود غیر مشارکتی، معادل 18 درصد است و 1 درصد نیز به عنوان آبونمان در نظر گرفته شده است. فرقی میان کارت اعتباری با نسیه دفعی و اقساطی نیست و زمان آن بر اساس زمان استفاده از کارت و بر مبنای دوره زمانی از تاریخ استفاده تا تاریخ سررسید قسط محاسبه می شود.
هدف از ارائه کارت اعتباری افزایش قدرت خرید مشتریان است. دارنده کارت اعتباری میتواند با پشتوانه و اعتباری که نزد مؤسسه یا بانک صادر کننده کارت دارد، امروز خرید کند و هزینه های خریدش را در آینده پرداخت کند.
دارنده کارت اعتباری می تواند با استفاده از این کارت در فروشگاه ها و مراکز اداری، پایانه فروش، وب سایت هایی که فروشگاه اینترنتی دارند و غیره خرید کالاها یا خدمات مورد نیاز خود را انجام دهد. در واقع بر اساس اعتباری که پشتوانه کارت است فرد می تواند بدون پرداخت پول نقد، کالای مورد نیاز خود را خریداری کرده و مبلغ آن توسط کارت پرداخت کند.
با استفاده از کارت اعتباری شرایط خرید و پرداخت ساده تر شده و خریدار حتی می تواند مبلغ کالای خریداری شده را به صورت اقساطی پرداخت نماید. مهم ترین نکتهی خرید با کارت اعتباری این است که سپرده اصلی شما نزد بانک ثابت مانده و دست نخورده می ماند.
تا زمانی که دارنده کارت اعتباری از آن استفاده نکند، هیچ گونه تعهدی در قبال کارت اعتباری صادر به بانک ندارد. پس از استفاده و خرید با کارت اعتباری است که تعهدات و تسویه دارنده آن آغاز میشود.
برای تسویه مبلغ کارت اعتباری یه چند روش می توان عمل کرد.
کارت اعتباری امتیاز بزرگی دارد که به آن ویژگی گردان گفته میشود. ویژگی گردان یعنی در صورت پرداخت بدهی مربوط به هر دوره، مبلغی که صرف پرداخت اصل بدهی شده است، مجدداً به اعتبار کارت برگردانده می شود.
برای آگاهی از اعتبار کارت، دریافت صورت حساب، مانده اعتبار و یا تسویه بدهی کارت های اعتباری، دارنده کارت می تواند از طریق درگاه های اینترنتی و یا شعب بانک مراجعه کرده و نیازهایش را برآورده کند.
کارت های اعتباری صادره به دو دسته تقسیم می شوند:
1- کارت اعتباری با نسیه دفعی با سررسید حداکثر 12 ماه پس از پایان دوران تنفس
2- نسیه اقساطی با حداکثر 36 ماه پس از پایان دوران تنفس
تعارضات زیادی در این باره وجود دارد. برخی معتقدند هر خرید و فروشی که توسط دستگاه های (POS) انجام شود مشمول پرداخت مالیات است. به گفته برخی نیز که به اصل 51 قانون اساسی پرداخت وجه کالا با استفاده از دستگاه پوز مشمول هیچ گونه مالیاتی نخواهد بود. تنها چیزی که برای مالیات دستگاه پوز صحت دارد، معافیت های مالیاتی، بخشودگی و تخفیف های مالیاتی است.
هر چند شایعاتی مبنی بر پرداخت مالیات 9 درصدی ارزش افزوده هنگام استفاده از دستگاه کارت خوان وجود دارد ولی مدیر کل روابط عمومی سازمان امور مالیاتی با تکذیب این خبر تأکید کرد که پرداخت وجه از طریق کارت اعتباری یا کارت بانکی مشمول دریافت مالیات نخواهد بود.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله مالیات صادرات چقدر است دعوت می نماید.