مالیات تاکسی و سایر خودروها

کلیه اقشار مختلف جامه که مشغول کسب و کار اقتصادی و دارای درآمد هستند باید بخشی از درآمدشان را به عنوان مالیات به دولت بپردازند. یکی از مشاغلی که موظف به پرداخت مالیات هستند صاحبان خودروهای باری، عمومی و تاکسی هستند. اما مالیات بر درآمد خودرو ها با مالیاتی که اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخت می کنند بسیار متفاوت است.

شاید خیلی از مالکان خودرو تاکسی یا وانت ندارند که اگر دارای دو خودرو یا بیشتر باشند، خودروی اول آنها معاف از مالیات و برای خودرو دوم موظف به پرداخت مالیات هستند.

خدمات مالیاتی

صاحبان کدام خودرو ها موظف به پرداخت مالیات هستند:

اگر به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال هستید خوب است بدانید صاحبان خودروهایی مشمول پرداخت مالیات هستند که شرایط زیر را داشته باشند.

طبق بخشنامه سازمان امور مالیاتی صاحبان خودروهایی مانند وسایل نقلیه مسافری، باری، ماشین آلات راهسازی و صنعتی مشمول پرداخت مالیات بر درآمد خودرو هستند. اتوبوس های برون شهری و وسایل نقلیه باری و ریلی بالای هفت تن مشمول جدول مالیاتی ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی نیستند و مالیات بر درآمد آنها به شیوه ای دیگر محاسبه می شود.

خودروهای معاف از مالیات

خودروهای معاف از مالیات:

دارندگانی که یک دستگاه تاکسی یا وانت داشته باشند، از پرداخت مالیات معاف هستند. طبق مصوبه کمیسیون تلفیق سال 99 خودروهای متعلق به اشخاص، خودروهای در سال تملک، خودروهای تولید و و مونتاژ داخل قبل از فروش توسط کارخانه و خودروهای وارداتی قبل از فروش توسط نمایندگان مجاز از پرداخت مالیات معاف هستند.

مشاوره مالیات

چگونگی تعیین درآمد مشمول مالیات تاکسی و سایر خودروها:

بر اساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی میزان مالیات بر درآمد خودرو ها به نوع و مدل اتومبیل بستگی دارد. از سوی دیگر برای تعیین مالیات خودروها سازمان امور مالیاتی با توجه به استان محل زندگی مالیات تعلق گرفته را تعیین می کند. سازمان امور مالیاتی بر اساس امکانات، شرایط و وضعیت اقتصادی حاکم بر استان های مختلف درصد مالیات بر درآمد خوردروها را برای مشاغل خودرویی تعیین می نمایند.

بر اساس تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم، برخی از مشاغل از انجام امور مربوط مالیاتی معاف هستند. این امور مانند نگهداری اسناد و دفاتر، ارائه اظهارنامه مالیاتی، و غیره است و مالیات تعلق گرفته بر این مشاغل را به صورت مقطوع تعیین و وصول می شود. دارندگان وسایل نقلیه نیز جزو همین دسته مشاغل هستند که نوع مالیات شان از سوی سازمان امور مالیاتی به صورت مقطوع تعیین می شود.

تعیین درآمد مالیات تاکسی

بخشنامه سازمان امور مالیاتی برای صاحبان خودرو:

برای تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۳۹۵ صاحبان مشاغل خودرویی در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ اصلاحی مصوب ۳۱ تیرماه سال ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم، بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه سال ۹۴ مالیات عملکرد سال ۹۵ صاحبان وسایط نقلیه مسافری، باری، ماشین آلات راه سازی و صنعتی مطابق با جداول پیوست با رعایت گروه بندی استانها با توجه به امکانات و شرایط اقتصادی اجتماعی فرهنگی و شرایط جوی به پنچ گروه تقسیم می شوند که به شرح زیر تعیین می گردد:

  1. گروه یک: شهر تهران است که مراکز استان باید 100 درصد مالیات را پرداخت نمایند.
  2. گروه دو: استان های آذرباییجان شرقی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، قزوین، مازندارن، فارس، هرمزگان، گیلان، سایر استان تهران غیر از شهر تهران، که مراکز استان موظف به پرداخت 95 درصد و شهرستان مشمول مالیاتی بین 90 تا 85 درصد هستند.
  3. گروه سوم: گلستان، سمنان، زنجان، آذرباییجان غربی، کرمان، قم مرکزی، خوزستان، بوشهر، یزد، مرکزی، همدان، مراکز این استان ها 90 درصد و شهرستان ها از 85 تا 80 درصد موظف به پرداخت مالیالت هستند.
  4. گروه چهارم: خراسان شمالی، لرستان، اردبیل، چهر محال و بختیاری، کرمانشاه، در مرالکز استان میزان پرداخت مالیات 65 درصد و شهرستان ها از 80 درصد تا 75 درصد مشمول پرداخت مالیات هستند.
  5. گروه پنجم: کهگلویه و بویر احمد، ایللام، کردستان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، مراکز استان مالیاتی معادل 80 درصد و شهرستان ها باید پیزی معادلل 75  تا 70 درصد مالیات پرداخت نمایند.

مشاوره مالیاتی تلفنی

مالیات عملکرد صاحبان مشاغل خودرویی:

صاحبان وسایل نقلیه عمومی با ظرفیت بالای هفت تن با تقسیم بندی و اعمال ضرایب از 75 درصد تا 100 درصد میزان مالیات سال قبل را باید پرداخت کنند. مالیات عملکرد برای استان هایی که در گروه سوم قرار گرفته اند برای مراکز استان 90 و سایر نقاط استان 85 درصد مالیات سال قبل در نظر گرفته می شود.

صاحبان بیش از یک خودرو نیز باید مالیات را به صورت مقطوع پرداخت نمایند. مالیات خودروهای بعدی با 25 درصد افزایش نسبت به جداول مربوطه است. مودیانی که در سال 1398 به طور کامل فعالیت نداشته باشند مالیات شان به صورت مدت کارکرد محاسبه می شود.

وظایف مالیاتی صاحبان خودرو

وظایف مالیاتی مودیان صاحبان خودرو:

این دسته از مودیان مالیاتی وظیفه دارند مانند سایر مودیان مالیاتی در خرداد ماه هر سال اظهارنامه مالیاتی خود را برای عملکرد سال قبل به سازمان امور مالیاتی اعلام نمایند. مالیات تعلق گرفته به وسایل نقیه که از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام می شود، مالیات قطعی است.

طبق تبصره 9 ماده واحد قانون بودجه 94 در طول سال های 90 تا 94 دیگرنیازی به ارائه اظهارنامه مالیاتی برای برخورداری از معافیت مالیاتی برداشته شد.

مالیات بر ارث

مهلت پرداخت مالیات تاکسی و سایر خودروها:

صاحبان خودروهای باری، عمومی و تاکسی ها مشمول مالیات بر خودرو هستند که تا پایان خرداد ماه باید آن را پرداخت نمایند. برای پرداخت مالیات خودورها در سال 99 نیازی به تنظیم اظهارنامه مالیاتی نیست و کافی است صاحبان خودوها با در دست داشتن مدارک به دفاتر پیشخوان یا به دفاتر پست مراجعه نمایند.

صاحبان مشاغل خودرویی مشمول مالیات حداکثر تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا مالیات تعلق گرفته را پرداخت نمایند. کسانی که دارای بیش از یک خودرو هستند، علاوه بر پرداخت مالیات خودرو اول باید 25 درصد مالیات برای دستگاه دوم پرداخت کنند. وسایط نقلیه سواری پلاک سفید و ماشین های سواری و ماشین هایی که در آژانس مشغول به کار هستند و نیز خودروهایی که تحت نظارت سازمان تاکسیرانی و مراجع زیربط دولتی خصوصی و نهادها و شهرداری ها هستند و نیز صاحبان وسایط نقلیه و وانت بار های پلاک سفید باید مطابق جداول مالیاتی مخصوص به تاکسی ها و وانت بارها مالیات تعلق گرفته را پرداخت نمایند.

چگونگی پرداخت مالیات بر خودرو:

میزان مالیات پرداختی توسط صاحیان مشاغل خودرویی پس از محاسبه توسط سازمان امور مالیاتی در اختیار پلیس به اضافه ده قرار می گیرد و در سامانه دفاتر پیشخوان نیز موجود است. مودی باید در زمان مقرر با در دست داشتن مدارک به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و ضمن درخواست استعلام مالیات نسبت به پرداخت آن اقدام نماید.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله مالیات خرید و فروش ارز دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها