نحوه محاسبه مالیات شرکت های خدماتی

شرکت های خدماتی شرکت هایی هستند که در ازای دریافت هزینه به مشتریان خدمات ارائه می دهند. شاید چون این شرکت ها، کالای قابل مشاهده و چشمگیری تولید نمی کنند یا محصولی برای فروش نداشته باشند از نظر خیلی ها نیازی به استفاده از خدمات حسابداری و یا محاسبات مالیاتی ندارند.

خدمات مالیاتی

حسابداری شرکت های خدماتی شامل چه مسائلی است:

از آنجا شرکت های خدماتی بر خلاف شرکت های تجاری تولید کالا ندارند و حسابداری آنها بر اساس فروش کالاهایشان نیست. حسابداری شرکت های خدماتی براساس استانداردهایی است که قیمت تمام شده خدمات را محاسبه می کند. برای روشن شدن فعالیت های شرکت های خدماتی چند نمونه از انواع شرکت های خدماتی را برایتان مثال می زنیم.

  1. موسسات حسابداری و حسابرسی
  2. وکلا، پزشکان
  3. مشاورین املاک
  4. داروخانه ها
  5. نمایشگاه ماشین
  6. صاحبان مراکز آموزشی و پرورشی و مدارس غیر انتفاعی و غیره
  7. صاحبان هتل، بیمارستان، آسایشگاه، درمانگاه، خانه سالمندان و عیره
  8. صاحبان دفاتر اسناد رسمی
  9. مراکز ارائه ارتباطات رایانه ای
  10. و غیره
مراحل حسابداری شرکت های خدماتی

مراحل حسابداری شرکت های خدماتی:

  • مرحله اول: در مرحله اول باید خدماتی که در یک دوره مالی انجام شده را بررسی کرد. به عبارت دیگر کلیه رویدادهای یک دوره مالی شرکت مانند مقدار سرمایه، بدهی و دارایی شرکت خدماتی را باید به ترتیب بستانکاری و بدهکاری در دفاتر روزنامه، کل و معین ثبت شود.
  • مرحله دوم: آماده کردن تراز آزمایشی دفتر کل و موقت است. با تهیه کردن ترازنامه و بررسی ستون های بدهکار و بستانکار می توان تراکنشهای مالی شرکت خدماتی را در یک دوره مالی مورد بررسی قرار داد.
  • مرحله سوم: فعالیت ها و محاسباتی که حسابداران در پایان سال مالی انجام می دهند، مانند تهیه کاربرگ، صورت سود و زیان، و بستن کلیه حساب های سود و زیان موقت است.

مشاوره مالیات

وظایف حسابداران شرکت های خدماتی:

از آنجا که در شرکت های خدماتی هیچ سرمایه یا مواد اولیه ای وجود ندارد و تنها راه کسب درآمد در این شرکت ها ارائه خدمات است وظیفه حسابداران این شرکت ها به دست آوردن میزان سود و یا هزینه های فروش نیست بلکه محاسبات اموری مانند ایجاد بدهی، افزایش سرمایه، خرید دارایی و ملزومات و غیره است. یکی از وظایف دیگر شرکت های خدماتی نیز محاسبه مالیات شرکت های خدماتی است که توسط حسابداران این شرکت ها انجام می شود. شاید تصور کنید هزینه ای که در شرکت های خدماتی برای انجام خدمات حسابداری انجام می شود بیهوده و گزاف است اما خوب است بدانید این مبلغ در واقع نوعی سرمایه گذاری و هزینه مالیاتی است که از بروز مشکلات مالی بعدی مانند پرداخت جرایم سنگین و عواقب محاسبات غلط حسابداری جلوگیری می کند.

محاسبه مالیات شرکت های خدماتی

مالیات شرکت های خدماتی چگونه محاسبه می شود:

مالیات شرک های خدماتی نیز مانند سایر شرکت ها بر اساس اظهارات مودی و با ارائه دفاتر و اسناد مالی به سازمان امور مالیاتی قابل محاسبه است. در صورت عدم همکاری شرکت خدماتی در ارائه اسناد و دفاتر سازمان امور مالیاتی به ناچار اقدام به محاسبه مالیات شرکت به صورت علی الراس خواهد بود.

خدمات مالیات بر ارث

میزان مالیات شرکت ها خدماتی:

اگر شرکت های خدماتی در قالب اشخاص حقوقی اقدام به تشکیل شرکت و ارائه خدمات کنند، برای محاسبه مالیات باید سال مالی تعیین شود. اشخاص حقوقی باید پس از پایان سال مالی با بررسی حساب ها و دفاتر خود اقدام به تهیه اظهارنامه مالیاتی نموده و آن را همراه با ترازنامه و حساب سود و زیان تا سه ماه پس از پایان سال مالی به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. سازمان امور مالیاتی نیز پس از دریافت اظهارنامه و صورت سود وز یان حداکثر یک سال زمان دارد تا به اظهارنامه رسیدگی نموده و ابلاغیه ای همراه با برگ تشخیص به اشخاص حقوقی ارسال نماید.

به خاطر داشته باشید حتی اگر شرکت خدماتی پس از ثبت شرکت، فعالیت اقتصادی که منجر به درآمدزایی و کسب سود می شود، نداشته باشد باز هم باید در پایان سال مالی اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه داده و علاوه بر آن نیز باید عدم فعالیت خود را نیز به اطلاع سازمان امور مالیاتی برساند.

میزان مالیات شرکت های خدماتی نیز مانند سایر شرکت ها 25 درصد از درآمد کسب شده توسط شرکت ها است

ارائه اظهارنامه مالیاتی

اقداماتی که برای ارائه اظهارنامه مالیاتی ضروری است:

قبل از هر کاری صاحبان شرکت های خدماتی باید در نظام مالیات کشور با ورود با سامانه ثبت نام نمایند. پس از ثبت نام می توانند کد 45 اظهارنامه خدماتی را دریافت نموده و سایر دفاتر قانونی را دریافت کنند. پس از طی این مراحل است که صاحبان شرکت های خدماتی می توانند معاملات فصلی را ارسال نموده و در صورت مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به دریافت گواهی آن نیز اقدام نمایند. پس از ثبت حسابداری باید تحریر دفاتر قانونی اظهارنامه خدماتی را انجام داده و مدارک لازم برای ممیزی را نیز ارسال نمایند.

مالیات بر مستغلات

معافیت مالیات شرکت های خدماتی:

هر چند دریافت مالیات از مهم ترین منابع درآمدی دولت است اما دولت با ایجاد معافیت های مالیاتی برخی از مشاغل را به ایجاد رقابت و تولید بیشتر راغب می کند. از سوی دیگر چون معافیت های مالیاتی باعث کاهش درآمدهای دولت می شود اعطای معافیت باید با ضوابط و مقررات خاصی همراه باشد. معافیت مالیاتی برای شرکت های و موسسات غیر تجاری و نیز برای تعاونی ها است که مشغول انجام امور خیرخواهانه و فعالیت های عوام پسندانه هستند. این دسته از شرکت ها موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند و در صورت برخورداری از معافیت می توانند از این امتیاز استفاده نمایند. برخی شرکت ها خدماتی که معافیت مالیاتی دارند به شرح زیر هستند:

  1. شرکت ها تعاونی و سهامی 25 درصد تخفیف مالیاتی دارند.
  2. شرکت های ایرانگردی و جهانگردی دارای پروانه بهره برداری نیز از 50 درصد مالیات تعلق گرفته معاف هستند.
  3. شرکت هایی که در زمینه نشر مطبوعات و فعالیت های فرهنگی و هنری با مجوز وزارت ارشاد فعال هستند از پردخت مالیات معافند.
  4. شرکت های تعاونی

مالیات بر ارزش افزوده شرکت های خدماتی:

روش محاسبه برای میزان مالیات بر ارزش افزوده شرکت های خدماتی بر خدماتی است که تولید شده و منبع درآمد هستند. طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده هر شخص حقیقی یا حقوقی دریافت کننده خدمات این شرکت ها هنگام پرداخت مبلغ خدمات ارائه شده، باید مالیات بر ارزش افزوده خدمات را نیز پرداخت کرده تا صاحبان شرکت آن را از مجرای مالیات بر ارزش افزوده به دولت برگردانند. درواقع صاحبان شرکت های خدماتی هنگام دریافت سود ناشی از خدمات ارائه شده، بهای مالیات بر ارزش افزوده را نیز از مشتری دریافت نموده تا در زمان مقرر مالیت بر ارزش افزوده را به سازمان امور مالیاتی عودت دهند.

تبعات عدم پرداخت مالیات شرکت های خدماتی:

شرکت های خدماتی نیز مانند سایر شرکت ها موظف به پرداخت مالیات هستند و در صورت عدم پرداخت مالیات تعلق گرفته، علاوه بر محرومیت از معافیت و بخشودگی های مالیاتی، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد. همان طور که گفته شد محاسبه مالیات این شرکت ها نیز به صورت علی الراس خواهد بود.

مطابق قوانین هر شرکتی که در ایران تاسیس شده و به ثبت رسیده باشد، باید برای پرداخت مالیات به شیوه های گفته شده در قانون عمل نماید. تنها وزاتخانه ها و موسسات دولتی و دستگاه هایی که دولت بودجه شان را تامین می کند از پرداخت مالیات معاف هستند. خوب است بدانید فعالیت شرکت های خدماتی نیز در مشمول پرداخت مالیات است که در صورت عدم پرداخت مشمول موارد ذکر شده خواهد شد.

عدم پرداخت مالیات در زمان قانونی مشمول جریمه ای 2.5 درصدی به ازای هر ماه دیرکرد می شود.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله مالیات شرکت های تازه تاسیس دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی تلفنی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها