مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین
جایگاه داران پمپ بنزین باید مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین را مانند سایر اقشار جامعه پرداخت نمایند. طبق فراخوان سازمان امورمالیاتی پمپ بنزین ها و جایگاه های سوخت هم باید مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند. با ما همراه باشید تا از همه آنچه درباره مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین می خواهید بدانید را برایتان بگوییم.
مالیات بر ارزش افزوده در برخی از کشورها تحت عنوان مالیات کالا و خدمات شناخته می شود که نوعی مالیات غیر مستقیم است و به صورت افزایشی در هر مرحله از فرآیند تولید و ساخت کالا به قیمت آن افزوده می شود. مالیات بر ارزش افزوده در هر مرحله از تولید، توزیع یا فروش به کالای تولیدی افزوده شده و در نهایت از مصرف کننده نهایی دریافت می شود. به عبارت دیگر مشمولان پرداخت مالیات بر ارزش افزوده با خرید و فروش کالا و خدمات ملزم به دریافت یا پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می شوند.
نکته جالب توجه در مورد مالیات بر ارزش افزوده اینجا است که اگر مصرف کننده نهایی دارای شغلی باشد که خودش مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می نماید می تواند مالیات بر ارزش افزوده پرداختی خود را باز پس بگیرد.
در سال 1396 اعلام شد که نرخ مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است. از این میزان 6 درصد تحت عنوان مالیات از مشمولین دریافت می شود و 3 درصد آن عوارض است. مبنای محاسبه مالیات برارزش افزوده همان قیمت خدمات یا کالاهایی است که در صورت حساب درج می شود. قیمت فروش نیز که از سوی سازمان ها و اتحادیه های مربوطه اعلام می شود، میتواند معیار خوبی برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده باشد. مطابق ماده 14 قانون مالیات بر ارزش افزوده اگر برای کالایی صورت حساب ارائه نشود، قیمت روز آن کالا منبع محاسبه مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.
فراخوان جایگاه دارن پمپ بنزین در هشتمین مرحله اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده:
فراخوان ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده جایگاه داران سوخت از سال 1387 به مدت 5 سال به صورت آزمایشی اجرا شد وپس از آن به صورت دائمی به اجرا درآمد.
هدف از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین، شناسایی درآمد این بخش از مودیان مالیاتی است. مطابق قانون بودجه سال 1399 کلیه جایگاه داران سوخت، موظف به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده با هر حجم از فروش یا درآمد کالا و ارائه خدمات، می باشند.
اشخاصی که بعد از فراخوان جایگاه پمپ بنزین خود را ثبت یا تأسیس می کنند، به محض آغاز به کار با هر حجم از فروش یا درآمد کالا و خدمات مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند.
جایگاه دارانی که در فراخوان های قبلی سازمان امور مالیاتی واجد شرایط بوده اند در صورت انطباق با شرایط مشمولین در مرحله هشتم اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی جزو مودیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام به شمار رفته و مکلف به اجرای قوانین اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی در تاریخ فراخوان هستند.
جایگاه داران اجازه دریافت مالیات و عوارض ارزش افزوده مازاد بر قیمت تعیین شده از خریداران سوخت را نداشته و باید بدانند کارمزد، مالیات و عوارض ارزش افزوده در قیمت های تکلیفی شرکت نفت وگاز اعمال شده و دیگر نیازی به دریافت توسط جایگاه داران نیست.
کسانی که جایگاه سوخت و پمپ بنزین دارند از تاریخ درج اطلاعیه یعنی از تاریخ 1/ 1/ 1399 موظف به انجام تکالیف قانونی مانند وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده نسبت به کارمزد فروش هستند. برای این کار باید در سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه کرده و با تکمیل اطلاعات خواسته شده ثبت نام خود را به پایان برسانند.
اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین:
جایگاه داران نیز مانند سایر اصناف موظف هستند یا مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم و ارسال نمایند. برای تهیه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید وارد سامانه شد و فرم های اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال نمود.
خوب است بدانید مالیات بر ارزش افزوده فرآورده های نفتی که در جایگاه های سوخت عرضه می شوند، مانند پمپ بنزین از قیمت تکلیفی اعلام شده از جانب دولت قبلاً کسر شده است. جایگاه داران پمپ بنزین برخلاف سایر اصناف حق ندارند مبلغ مالیات بر ارزش افزوده را به قیمت اصلی بنزین بیفزایند، چون مبلغ مالیات بر ارزش افزوده، عوارض و کارمزد در قیمت اعلام شده از سوی دولت محاسبه شده است. آنچه جایگاه داران به عنوان مالیات به سازمان امورمالیاتی پرداخت می کنند بخشی از درآمدشان است که به صورت مقطوع و تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کنند.
دریافت مالیات بر ارزش افزوده از کسانی که دارای جایگاه سوخت هستند از کارمزدهایی است که از پالایش و نفت دریافت میکردند و باید همراه با ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود. دریافت مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین مربوط به درآمد جایگاه داران است و ربطی به مصرف کننده نداشته وتایثری هم در قیمت نهایی سوخت ومخصوصاً بنزین ندارد. دریافت مالیات بر ارزش افزوده سوخت تا قبل از تصویب این قانون در انتهای فرآیند فروش دریافت می شد اما در حال حاضر مبلغ مالیات بر ارزش افزوده بنزین در پایان زنجیره تولید و در پالایشگاه ها دریافت می شود.
تاریخ اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده پمپ بنزین:
مشمولینی که در فراخوان دوره هشتم ثبت نام مالیات بر ارزش افزوده هستند باید از تاریخ 1/1/1399 وظایف قانونی خود را در زمینه پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده در اظهارنامه مالیاتی خود انجام داده و آن را به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند. جایگاه داران موظف هستند تا 15 شهریور در سامانه سازمان امورمالیاتی ثبت نام کرده و مالیات بر ارزش افزوده خود را بپردازند.
در سال اول اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده نرخ دریافت مالیات بر ارزش افزوده 3 درصد بود که از این میزان یک و نیم درصد سهم شهرداری ها بود. نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد است که تمام جایگاه داران سوخت موظف به پرداخت آن هستند.
مطابق قانون حق الزحمه جایگاه داران از اول فروردین ماه با هر سطحی و حجمی از فروش یا درآمد که باشند باید قالب حق العمل از مصرف کننده دریافت شود. دولت هنگام تعیین نرخ کارمزد مالیات بر ارزش افزوده را هم لحاظ کرده که جایگاه داران باید پس از ثبت نام در سامانه سازمان امورمالیاتی آن را پرداخت کنند. این مالیات مربوط به درآمد شخصی جایگاه داران است و ربطی به مالیات بر ارزش افزوده بنزین ندارد. مودیان مالیاتی پس از تایید اظهارنامه مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی میتوانند مبلغ مالیات را به صورت الکترونیکی بدون مراجعه حضوری پرداخت نمایند. لازم به ذکراست که در این مرحله حتماً باید از قسمت صدور قبض مالیات، آن را پرینت بگیرند و سپس با مراجعه به بانک یا از طریق درگاه بانکی، مبلغ درج شده در قبض را پرداخت نمایند.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون گرفتن کد مالیاتی کارتخوان دعوت می نماید.