ماده 147 مالیات مستقیم به شیوه تعیین مالیات برای اشخاص

ماده 147 مالیات مستقیم مربوط به شیوه تعیین و پرداخت مالیات تعلق گرفته به اشخاص، شرکت ها و غیره می پردازد. تبصره 3 ماده 147 قانون مالیات مستقیم نیز به شیوه هایی برای پرداخت مالیات موضوع ماده 147 می پردازد. با ما همراه باشید.

خدمات مالیاتی

ماده 147 قانون مالیات مستقیم چیست:

مطابق قانون 147 مالیات مستقیم، هزینه های مورد تایید برای مشخص کردن درآمد مالیات دهندگان براساس موارد زیر محاسبه می شود.

  • هزینه هایی مورد تایید سازمان مالیاتی خواهد بود که نه تنها در اسناد و مدارک مربوط به درآمدهای به دست آمده شرکت ثبت شده باشد، بلکه بر اساس معیارهای مشخص شده از سوی سازمان امور مالیاتی تهیه و تنظیم شده باشد.
  • اگر هزینه ای در این قانون ثبت نشده باشد یا بیشتر از حد نصاب مشخص شده در قانون باشد، پرداخت آن باید مطابق قانون و مصوبات هیات وزیران باشد تا مورد تایید سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.
مالیات مستقیم

تبصره 1 ماده 147 قانون مالیات مستقیم:

مطابق تبصره 1 ماده 147 قانون مالیات مستقیم تمامی اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کار و مشاغل موضوع ماده 95 قانون ملیات مستقیم، وظیفه دارند که دفاتر و اسناد خود را نگهداری نمایند. چون این دفاتر جزو اسناد موسسه به حساب می آیند. هزینه های قابل قبول مالیاتی نیز در مورد سایر صاحبان مشاغل پذیرفته شده است.

تبصره 2 ماده 147 قانون مالیات مستقیم:

هزینه هایی که از نظر سازمان مورد تایید مالیاتی نخواهند بود، هزینه هایی هستند که معاف از پرداخت مالیات بوده یا مالیات با مبلغ صفر دارند یا با نرخ مقطوع محاسبه می شوند.

مشاوره مالیات

تبصره 3 ماده 147 قانون مالیات مستقیم:

اگر هزینه های پرداختی موضوع مالیات مستقیم به شیوه تهاتری یا همان معامله پایاپای انجام نشود و مبلغ آن هم بیشتر از 50,000,000 میلیون ریال باشد، پرداخت مبلغ آن حتماً باید از طریق تسویه وجه از طریق سامانه بانکی انجام شود.

قانون مالیات مستقیم

موضوع تبصره 3 ماده 147 قانون مالیات مستقیم چیست:

مطابق تبصره 3 ماده 147 قانون مالیات مستقیم، مودیان توانایی پرداخت نقدی مبالغ بالاتر از 5 میلیون تومان را ندارد و برای پرداخت مبالغ بالاتر از 5 میلیون تومان باید از طریق حساب بانکی اقدام نمایند. این قانون محدودیت های زیادی برای مودیان به همراه می آورد، چون مودی حتی توان خرج کردن چک های دریافتی خود را نداشته و برای انجام هر کار باید از طریق سیستم بانکی اقدام کند.

به عبارت دیگر مطابق تبصره 3 ماده 147 قانون مالیات مستقیم، پذیرش و پرداخت هزینه های قابل قبول اگر که به شیوه تهاتری یعنی مبادله کالا به کالا انجام نشود در مبالغ بالاتر از پنجاه میلیون ریال منوط به تسویه وجه از طریق سامانه ها و سیستم های بانکی خواهد بود. اگر صرفاً پرداخت هزینه بالاتر از 50 میلیون ریال از طریق سامانه بانکی انجام شود، هزینه قبل قبول مالیاتی تلقی می شود.

بنابراین مطابق این تبصره اگر برای خرید مواد اولیه از طریق خرج چک دریافتی مشتریان استفاده کنید هزینه قابل قوبل به شمار نیامده ولی اگر برای خرید مواد اولیه، برگه سبز یا هر گونه مدرک قابل حمل داشته باشید، هزینه های صرف شده در زمره هزینه های قابل قبول به شمار می رود.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

شرایط ممیزان برای پذیرش هزینه های تبصره 3 ماده 147:

ممیزان مالیاتی زمان بررسی باید مدارک خرید را ارزیابی نمایند تا هزینه های قابل قبول مالیاتی را شناسایی کنند. خریدهای بالاتر از 50,000,000 ریال زمانی از نظر ممیزین تایید خواهد شد که کلیه شرایط لازم از سوی ممیزیمن مالیاتی را داشته باشد در غیر این صورت هزینه ها از سوی ممیزین رد خواهد شد. ممیزین مالیاتی برای جلوگیری از اتلاف هزینه ها و به منظور کاهش جرایم مالیاتی نیاز دارند به مدارک زیر دسترسی داشته باشند.

  • پیش فاکتور خرید
  • درخواست خرید
  • فاکتور خرید
  • بارنامه حمل کالا
  • باسکول
  • بیجک
  • صورت حساب بانک/ چک / فیش بانکی
ماده 147 قانون مالیات مستقیم

شرایط هزینه قابل قبول تبصره 3 ماده 147:

از آنجا که هزینه ها از عوامل اصلی تعیین کننده میزان مالیات هستند مالیات دهندگان تلاش می کنند با کمتر کردن درآمد و بیشتر نشان دادن هزینه ها، مالیات کمتری پرداخت کنند. برای همین سازمان امور مالیات در این مورد دقت نظر بیشتری به خرج داده و هر هزینه ای را هزینه قابل قبول تلقی نمی کند و هزینه های قابل قبول باید شرایط خاصی داشته باشند که به شرح زیر است.

  • هزینه هایی که در حد متعارف و وابسته به فعالیت های موسسه بوده و با ارائه مدرک و سند همراه باشند.
  • هزینه هایی در ردیف هزینه های قابل قبول قرار می گیرد که منحصراً مربوط به تحصیل درآمد در همان دوره مالی باشد.
  • هزینه های قابل قبول در دوره مالی باید با رعایت حد نصاب مقرر باشد.
  • هزینه های قابل قبول مالیاتی هزینه هایی هستند که با مبلغ بالاتر از 50,000,000 ریال با تراکنش بانکی صورت گرفته باشد.
  • هزینه های مرتبط به هر درآمد هر دوره باید در همان دوره شناسایی شده و برای ارائه به سازمان امور مالیاتی ثبت شوند و در دفاتر و اسناد قانونی شرکت نگهداری شوند تا در شمار هزینه های قابل قبول مالیاتی محسوب شوند.

مالیات بر ارث

شرایط هزینه های غیر قابل قبول تبصره 3 ماده 147:

  • یکی از هزینه هایی که از سوی سازمان امور مالیاتی پذیرفته نشده و رد می شود زیان ناشی از کاهش ارزش موجودی ها و سرمایه گذاری شرکت یا واحد اقتصادی است.
  • چون پاداش هیأت مدیره از محل سود خالص شرکت پرداخت می شود جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی به شمار نمی رود.
  • پرداختی های شرکت به دولت و شهرداری در ردیف هزینه های قابل قبول سازمان مالیاتی شمرده نمی شود.
  • آن دسته از فعالیت هایی که در معاف از پرداخت مالیات هستند چون زیانشان قابل کسر شدن از درآمد موسسه نیست جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی به شمار نمی روند. هزینه هایی مانند فعالیت های کشاورزی، دامپروری، احیای مراتع، هزینه های انتشاراتی و مطبوعاتی و غیره از این جمله هستند.
  • زیانی که به خاطر فعالیت های خارج از کار اصلی شرکت بوده و با نرخ جداگانه نیز محاسبه می شوند چون قابل کسر از درتمد نیست در ردیف هزینه های قابل قوبل مالیاتی قرار نمی گیرد.
  • هزینه هایی که هرچند با ارائه مدرک باشد ولی ارتباطی با فعالیت موسسه نداشته باشد قابل قبول نخواهد بود.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون شرایط استرداد مالیات بر ارزش افزوده دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها