پرونده مالیاتی چیست
هر شرکت و موسسه موظف است پس از تاسیس و ثبت شرکت، به اداره امور مالیاتی مراجعه کرده و نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی شرکت خود اقدام نماید. طبق قانون مدیران شرکت موظفند تا 2 ماه پس از تاسیس شرکت، پرونده دارایی و مالیاتی شرکت خود را تشکیل دهند. در واقع یکی از کارهای اصلی شرکت پس از ثبت آن تشکیل پرونده مالیاتی است. اشتباه نکنید تشکیل پرونده مالیات برای پرداخت مالیات نیست. بلکه با این کار شرکت مراحل قانونی را طی کرده و دارای مجوزهای قانونی برای انجام فعالیت های مختلف تجاری اقتصادی و … می شود.
دلایل زیادی برای تشکیل پرونده اقتصادی وجود دارد، این دلایل به شرح زیر است:
پس از ثبت شرکت، مدیران موظف هستند برای تشکیل پرونده اقدام کنند. از جمله کارهایی که برای تشکیل پرونده مالیاتی باید انجام داد اقدامات زیر است:
با مراجعه به سایت evat.ir باید پیش ثبت نام ارزش افزوده را کامل کنید.
پس از آن که شرکت ثبت را کردید تا دو ماه فرصت دارید برای تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کنید. برای این کار با در دست داشتن مدارک لازم به نزدیکترین اداره امور مالیاتی مراجعه کرده و نسبت به تشکیل پرونده اقدام نماید. مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی به شرح زیر است:
اصل و کپی کلیه مدارک شرکت:
شامل اساسنامه، اظهارنامه، آگهی تاسیس، تقاضانامه، روزنامه رسمی، مهر شرکت و … برای تهیه این اسناد مشکلی پیش رویتان نیست چون هنگام ثبت شرکت سازمان ثبت اسناد و املاک کلیه مدارک فوق را به شما تحویل می دهد
کپی و اصل تغییرات روزنامه رسمی شرکت:
این مدرک را همراه سایر مدارک دریافتی از سازمان ثبات اسناد و املاک دریافت می کنید اگر هم پیدا نشد جای نگرانی نیست می توانید روزنامه رسمی شرکت را که در سایت روزنامه رسمی موجود است پرینت گرفته و تحویل دهید.
کامل کردن دفترچه مشخصات شناسایی شرکت:
این دفترچه را باید از سایت سازمان امورمالیاتی دانلود کرده و اطلاعات خواسته شده آن را پر کنید.
کپی و اصل مدارک شناسایی اعضای شرکت:
مدیر عامل و کلیه اعضای هیات مدیره باید مدارک شناسایی خود را تحویل دهند.
گواهی امضای صاحبان امضای مجاز اشخاص حقوقی در دفترخانه اسناد رسمی:
تک تک کسانی که حق امضا دارند باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و درخواست گواهی برای امضا دهند تا ثابت شود که امضای آنها همان نمونه امضایی است که دفاتر اسناد رسمی تایید کرده اند. این همان امضایی است که در کلیه معاملات تجاری به رسمیت شناخته می شود.
فیش آب و برق و گاز و تلفن شرکت:
این قبوض را به این خاطر باید تحویل دهید تا صحت آدرس و کد پستی اعلام شده در مدارک تایید شود.
اجاره نامه یا سند مالیکت شرکت:
اگر مالک باشید مدارک مالکیت و اگر مستاجر هستید اجاره نامه را باید ارائه دهید. نکته ای نباید فراموش کنید این جاست که اجاره نامه های دستی دارید باید جهت تایید اجاره نامه اصل سند مالکیت را به ممیز تحویل داد تا صحت اجاره نامه را تایید کند. اگر اجاره نامه کد رهگیری و هولوگرام داشته باشد، نیازی به این کار ها نیست و همان اجاره نامه به تنهایی کافی است.
حضور مدیر عامل در صورت نبودن مدیر وکالت نامه یا معرفی نامه کتبی برای نماینده قانونی:
اگر مدیر خودش وقت انجام کارها را نداشته باشد لازم است که نماینده قانونی خود را با وکالتنامه قانونی، راهی دفاتر اسناد رسمی کند تا امور مالیاتی مربوطه را انجام دهد.
فیش واریزی دو در هزار سرمایه ابتدایی:
بر اساس قانون 48 مالیات مستقیم
باید نیم در هزار سرمایه شرکت را به عنوان حق تمبر پرداخت کنید. این مبلغ را پس از آن که ممیز اولیه را دریافت کرده و تسلیم نمودید، باید طبق فیش خواسته شده در بانک واریز کنید.
تاییدیه کد پستی:
این تاییدیه برای اطمینان از محل دفتر شرکت است تا سازمان امور مالیاتی از صحت آدرس و کد پستی اطمینان پیدا کند.
اخذ کد اقتصادی:
پس از طی مراحل بالا و تکمیل فرایند ثبت نام، باید باید درخواستی مبنی بر اخذ کد اقتصادی تمایل خود را برای دریافت کد اقتصادی اعلام کنید.
عکس از محل فعالیت:
این مدرک به تازگی و از خرداد 98 اضافه شده و برای احراز محل فعالیت قانونی شرکت است. دو عکس، یکی از تابلو شرکت و دیگری از دفتر کار را نیز باید ارائه دهید.
چنانچه محل شرکت محل سکونت مدیر عامل باشد باز هم باید اجاره نامه باید به نام شرکت موجود باشد.
برای تشکیل پرونده مالیاتی شرکت در هر حوزه مالیاتی نیاز به یک هفته تا ده روز زمان است. ولی اگر ممیز شما کارش زیاد باشد این فرایند ممکن است تا 2 ماه نیز به دارازا بکشد.
در حوزه مالیاتی غرب تهران به خاطر بازدید اداره دارایی مستغلات از محل شرکت نیاز به تشکیل پرونده مالیاتی دارد.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله مالیات بورس اوراق بهادار دعوت می نماید.