انواع سامانه های مالیاتی

امروزه کمتر یک مامور مالیاتی را می­بینید که برای بررسی میزان درآمد و مالیات تعلق گرفته به کسب و کارهای مختلف، راهی بازار شده و مشغول رصد کردن کسب و کارهای اقتصادی باشد. با الکترونیکی شدن کارها و حاکم شدن انواع سامانه های مالیاتی از سال 1391 دیگر نیازی به حضور فیزیکی افراد برای انجام امور مالیاتی نیست. انواع سامانه های مالیاتی نیاز افراد به حضور فیزیکی را کم کرده و علاوه بر محاسبه مالیات به صورت غیر حضوری، حتی مؤدیان را برای تحویل اظهارنامه مالیاتی نیز از حضور در سازمان بی نیاز کرده و مؤدیان با ورود به انواع سامانه های مالیاتی به سادگی می توانند امور مالیاتی مربوطه را در سامانه های مالیاتی در کمترین زمان بارگذاری و ارسال نمایند.

خدمات مالیاتی

انواع سامانه های مالیاتی:

سازمان امورمالیاتی که یکی از زیر مجموعه های وزارت اقتصاد و دارایی است وظایف مختلفی بر عهده دارد. مهمترین وظیفه سازمان امورمالیاتی، محاسبه و دریافت مالیات از مؤدیان است. این سازمان با ایجاد انواع سامانه های مالیاتی یا همان سایت اداره مالیاتی نحوه دریافت مالیات را ساده تر و سریع تر کرده است. از جمله سامانه های مالیاتی این سازمان می­توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی (tax.gov.ir)
  • پرتال اطلاع رسانی سازمان امورمالیاتی کشور (www.intamedia.ir)
  • سایت مالیات ارزش افزوده (www.evat.ir)
  • سامانه لیست مالیات بر حقوق کارکنان (salary.tax.gov.ir)
  • سامانه پرداخت مالیات
  • سامانه اظهارنامه مالیاتی
  • سامانه خدمات مالیاتی تلتکس
سامانه های مالیاتی

احترام به مؤدیان مالیاتی دلیل اصلی ایجاد سامانه های مالیاتی:

سازمان امورمالیاتی کشور از جمله زیر مجموعه های وزارت اقتصاد و دارایی است که وظایف مختلفی بر عهده دارد. دریافت مالیات از مهمترین کارهای این نهاد است که در سال های اخیر به سوی رویکرد دریافت مالیات به شیوه خود اظهاری پیش رفته است.

یکی از وظایف دولت در برابر شهروندانی که خودشان به صورت داوطلبانه اقدام به پرداخت مالیات به شیوه خود اظهاری می کنند، تکریم و احترام به آنها است. به عبارت بهتر شیوه پرداخت مالیات باید به گونه ای باشد که مالیات دهندگان با صرف کمترین زمان و هزینه قادر به تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی خود باشند و سایر خدمات و امور مالیاتی را نیز بتوانند به صورت غیر حضوری و الکترونیک انجام دهند.

با الکترونیکی شدن انواع سامانه های مالیاتی مؤدیان قادر خواهند بود بسیاری از تکالیف قانونی خود را مانند ثبت نام، ارائه اظهارنامه، پرداخت مالیات، دریافت گواهی نامه های مالیاتی، ارسال صورت معاملات و غیره از طریق سامانه های مالیاتی انجام دهند.

مشاوره مالیات

پاسخ گویی به همه نیازهای کاربران با ایجاد سامانه های مالیاتی:

با توجه به حجم بالای مراجعات و امور مربوطه در سازمان امورمالیاتی دیگر مراجعه حضوری پاسخگوی این سازمان نبوده و نیاز به راهکارهای جدید برای ارائه خدمات به مؤدیان مالیاتی است. اداره امور مالیاتی با به وجود آوردن انواع سامانه های مالیاتی توانست پاسخگوی نیازهای متعدد و متفاوت مراجعان خود باشد. با مکانیزه شدن سیستم محاسبه، تنظیم و دریافت اطلاعات مالیاتی، انقلاب جدیدی در صنعت دریافت مالیات ایجاد شد. دریافت مالیات غیر مستقیم نیز به جای دریافت مستقیم از اهداف کلان سازمان امورمالیاتی است که با مکانیزه شدن و به وجود آمدن انواع سامانه های مالیاتی انجام پذیر شد ضمن آن که مؤدیان می­توانند گزارش های مالیاتی خود را مانند گزارش میزان درآمد، سود و ضرر شرکت ها و غیره را به صورت مکتوب از طریق سامانه خدمات امور مالیاتی بارگذاری و ارسال کنند.

مزیت ایجاد سامانه های مالیاتی

سه مزیت اصلی ایجاد سامانه های مالیاتی الکترونیکی:

  1. از مهمترین دلایل ایجاد سامانه های مالیاتی عدم نیاز به حضور فیزیکی و صرف هزینه ها و زمان برای ایاب و ذهاب مؤدیان مالیاتی است. با تهیه، تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی دیگر نیازی به خروج مؤدیان در شرایط مختلف آب و هوایی، سرما، گرما، ترافیک و غیره نیست و این مسئله تا حد زیادی هزینه ها را کاهش می دهد.
  2. با ورود به انواع سامانه های مالیاتی از آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به پرداخت مالیات، قوانین مالیاتی جدید و غیره مطلع خواهید شد و برای همین می توانید نسبت به ارائه اطلاعات خواسته شده در زمان مقرر اقدام کنید.
  3. استعلام گرفتن و آگاهی از میزان بدهی های مالیاتی توسط مؤدیان در انواع سامانه های مالیاتی قابل دسترسی است.

مالیات بر مستغلات

خدمات ارائه شده در سامانه امور مالیاتی کشور:

مطابق ماده 59 قانون برنامه سوم توسعه اقتصاد کشور، سازمان امورمالیاتی با الکترونیک و یکپارچه کردن امور توانسته خدمات وسیعی در زمینه امور مالیاتی به مؤدیان ارائه دهد. از سال 1391 که سامانه خدمات امورمالیاتی جهت ارسال اظهارنامه و سایر فعالیت های مؤدیان به وجود آمد، دیگر نیازی به حضور فیزیکی مؤدیان در ادارات امور مالیاتی نیست و به جای آن از طریق بارگذاری در سامانه، اظهارنامه های خود را به سازمان تحویل می دهند. سایر خدمات ارائه شده در سامانه های امور مالیاتی کشور شامل موارد زیر است:

1- ثبت نام الکترونیک، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی با ورود به سامانه خدمات امور مالیاتی در بخش ثبت نام می­توانند کد اقتصادی دریافت کرده و خلاصه پرونده خود را مشاهده کنند. قابلیت استفاده از امضای الکترونیک نیز در همین سامانه انجام پذیر است.

2- تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی، از جمله مهم ترین خدمات ارائه شده در این سامانه ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی وحقوقی است.

3- ارائه خلاصه پرونده مالیاتی به مؤدیان نیز خدمت دیگری از سوی سازمان امورمالیاتی است.

خدمات ارائه شده در سامانه امور مالیاتی

4- ثبت اعتراضات و شکایات به صورت الکترونیکی، مؤدیان در صورت معترض بودن به برگ تشخیص مالیاتی و یا برگ ارزیابی و ابلاغیه رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود و نیز اعلام شماره نامه برگه ای که به آن اعتراض دارند می­توانند شکایت خود را به صورت رسمی به ثبت برسانند.

5- ثبت صندوق و پایانه های مورد نیاز فروشگاهی، گروهی از مؤدیان که دارای پایانه های فروش و حافظه مالیاتی هستند باید در زمان مقرر اطلاعات پایانه فروشگاهی را در این سامانه ثبت نمایند.

6- ورود به سامانه ارزش افزوده و انجام محاسبات مربوط به آن.

7- سامانه های مالیاتی برای محاسبه و تنظیم مالیات تکلیفی، عملکرد و غیره به درگاه بانک مرکزی وصل شده و مؤدیان می­توانند مالیات تعلق گرفته را به صورت آنلاین پرداخت کنند. دریافت قبض نیز از همین طریق امکان پذیر است.

8- پرداخت الکترونیک مالیات مؤدیان نیز با ورود به این سامانه ها انجام پذیر است.

9- ثبت و ارسال معاملات فصلی الکترونیکی، مؤدیان با انواع سامانه های مالیاتی می­توانند کلیه امور مربوط به ثبت، ارسال اطلاعات خرید و فروش، کلیه پرداخت ها و دریافت ها برای قراردادها صادرات، واردات، حق العمل کاری، بیمه ، اجاره و غیره را انجام دهند.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

آشنایی با بخش هایی از سامانه مالیاتی سازمان امور مالیاتی:

  • پورتال اطلاع رسانی سازمان امورمالیاتی: در میان انواع سامانه های مالیاتی کشور، پورتال اطلاع رسانی سازمان امور مالیاتی به انتشار قوانین، آیین نامه ها، بخشنامه ها، مصوبه ها و غیره می­پردازد. در این سامانه به طورخاص می­توانید اطلاعات سازمان امور مالیاتی استان خود را از نزدیک ببینید و در جریان اخبار و اطلاعات جدید مالیاتی قرار بگیرید.
  • سامانه عملیات الکترونیکی: برای استفاده از سامانه های الکترونیک سازمان امورمالیاتی باید قبل از هرکار در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنید. ثبت نام در این سامانه شامل سه مرحله پیش ثبت نام الکترونیکی، ثبت نام الکترونیکی و راستی آزمایی است. در این سامانه می توانید فرایندهای الکترونیکی سازمان که مربوط به مؤدیان است مانند اظهارنامه الکترونیک، شرایط و ضوابط پرداخت مالیات و غیره را به صورت مرحله ای ببنید.
  • سامانه اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی: یکی از انواع سامانه های مالیاتی رایج در کشور، سامانه خدمات مالیاتی الکترونیکی است. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اظهارنامه الکترونیک، حساب سود و زیان و نیز درآمد خود را در این سامانه قرار می­دهند.
  • سامانه مالیات بر ارزش افزوده: سامانه مالیات بر ارزش افزوده، بخشی از سایت سازمان امور مالیاتی کشور است که اطلاعات مربوط به گواهی نامه مالیات بر ارزش افزوده و قوانین حاکم بر آن را در اختیار مؤدیان مالیاتی قرار می دهد. در این سامانه می­توانید نام شرکت هایی که در بلک لیست قرار دارند و شرکت هایی که به خاطر صدور صورت حساب غیر واقعی فاقد اعتبار هستند را مشاهده کنید.
  • سامانه لیست مالیات بر حقوق کارکنان: سامانه لیست حقوق کارکنان به منظور دریافت اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق کارکنان و کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان به وجود آمده است. در این سامانه مؤدیان با ورود به نرم افزار سازمان امور مالیاتی فایل الکترونیکی مورد نظر را تولید کرده و در اختیار سازمان قرار دهند.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون الگوی مدیریت سود درچرخه عمر شرکت دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها