الگوی مدیریت سود در چرخه عمر شرکت

الگوی مدیریت سود در چرخه عمر شرکت از موضوعات چالش برانگیزی است که همواره از سوی نهادهای ناظر و محققان مورد توجه بوده است. الگوی مدیریت سود در چرخه عمر شرکت از شاخص ها مهم برای ارزیابی عملکرد شرکت محسوب می شود. سرمایه گذاران برای تزریق منابع مالی به شرکت ها به مدیریت سود و چرخه عمر شرکت توجه بسیار داشته و با تکیه بر این اطلاعات، تصمیمات اساسی برای همکاری یا عدم همکاری با شرکت را می­گیرند.

خدمات مالیاتی

چرخه عمر چیست:

موجودات زنده از زمانی که متولد می شوند تا وقتی به رشد و کمال می رسند و در نهایت پیر می شوند، نوعی چرخه عمر را تجربه می­کنند. بنگاه های اقتصادی نیز مانند همه موجودات زنده دارای چرخه عمر هستند. چرخه عمر شرکت ها و بنگاه های اقتصادی نیز دارای مراحل مختلفی است که از تولد و ظهور گرفته تا رشد و بلوغ و در نهایت مرحله افول و سکون را شامل می­شود.

مدیریت سود

چرخه عمر شرکت چیست:

مجموعه اتفاقاتی که باعث تولید یک محصول از مراحل اولیه تولید تا محصول نهایی می شود، چرخه عمر شرکت گفته می شود. محصولی که مراحل رشد را طی کرده تا از ماده اولیه به محصول بالغ تبدیل شده و به تولید انبوه برسد، تا زمانی که با کاهش تولید روبرو می شود در چرخه تولید یا همان چرخه عمر قرار دارد. چرخه عمر شرکت در هر مرحله دارای ویژگی­های متفاوتی است.

مشاوره مالیات

چهار مرحله چرخه عمر شرکت ها:

مرحله اول، مرحله ظهور یا تولد:

دارایی ها و جریان های نقدی شرکت در مرحله تولد چون در سطح پایینی قرار دارند و از سوی دیگر چون شرکت ها برای رسیدن به اهداف خود نیاز به نقدینگی بالایی دارند، تلاش می­کنند تا با اطلاع رسانی میزان سهم خود را در بازار افزایش دهند. مدیران شرکت ها در این مرحله سطح سود شرکت را در کوتاه مدت میزان بیشتری برآورد می کنند. البته این افزایش سود از طریق اقلام تعهدی است، چون باور مدیران شرکت بر این است عملکرد آتی شرکت در بلند مدت رسیدن به این سطح از سود است تا بتوانند در بازار پذیرفته شوند و یا سهم بازار خود را افزایش دهند.

مرحله دوم، مرحله رشد شرکت:

شرکت هایی که از مرحله اول گذر کرده اند، نیازمند تأمین مالی داخلی و خارجی برای توسعه عملیات خود هستند. در این مرحله واحدهای تجاری عموماً به دنبال توسعه شرکت هستند تا سرمایه بیشتری برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود به دست بیاورند.

چرخه عمر شرکت

مرحله سوم، مرحله بلوغ:

مدیران شرکت هایی که در مرحله بلوغ قرار دارند، انگیزه کافی را برای به دست آوردن سود از طریق فعالیت­های واقعی دارند. در این مرحله ظرفیت سرمایه گذاری شرکت، پاسخگوی نیاز بازار بوده و ورود نقدینگی به شرکت در بالاترین حد قرار دارد. در این مرحله تأمین مالی شرکت متکی به فعالیت های درون سازمانی است.

مدیران در این مرحله با انگیزه و اختیارات کافی که دارند می­توانند بستر مناسبی برای سود آوری بیشتر را فراهم کنند. دارایی های شرکت در مرحله بلوغ بیشتر از مرحله رشد است و وجوه نقدنیز از طریق منابع داخلی شرکت تامین می شود.

مرحله چهارم، مرحله افول:

در مرحله افول مدیران شرکت­ها اقدام به کاهش سرمایه و تغییر ساختار می­کنند. کاهش فروش با جایگزینی فناوری محصولات همراه است. مدیران در این مرحله اختیارات زیادی برای افزایش فعالیت های واهی ندارند. شرکت هایی که در مرحله افول هستند فرصتی برای رشد ندارند و شاخص سودآوری و نقدینگی شرکت و نیز انجام تعهدات شرکت روند نزولی داشته و شرکت شرایط رقابتی دشوارتری را می­گذراند.

مالیات بر مستغلات

رویکرد مدیران شرکت ها در دوران های مختلف چرخه عمر:

هر شرکت در طول دوران های مختلف از عمر خود از نظر مالی و اقتصادی درجایگاه های متفاوتی قرار دارد و در هر مرحله ملزم به پیش گرفتن رفتار و روش­های ویژه ای است. رفتار مدیران شرکت برای افشا اطلاعات و نیز چگونگی مدیریت سود شرکت، بستگی به این دارد که شرکت کدام مرحله از چرخه عمر خود را می­گذراند.

چرخه عمر بر الگوی مدیریت سود

رابطه چرخه عمر بر الگوی مدیریت سود:

مدیران شرکت ها در طول چرخه عمر خود باید تصمیمات متفاوت و مهمی بگیرند. از جمله تصمیم مهم، سرمایه گذاری وتصمیم برای چگونگی تأمین مالی شرکت است.

چرخه عمر شرکت با سود آوری و محتوای اطلاعاتی آن رابطه مستقیم دارد. فعالان بازار اقتصادی با توجه به این شرکت در کدام مرحله از چرخه عمرخود قرار دارد، رفتارهای مالی و اقتصادی شرکت را بررسی کرده و عملکرد شرکت را از نظر میزان سود آوری و رفتار مدیریت در افشا اطلاعات و اعمال مدیریت سود، مورد راستی آزمایی قرار می دهند.

شرکت هایی که در مرحله ظهور و افول هستند در مقایسه با شرکت هایی که در مرحله رشد و بلوغ هستند مدیریت سود برایشان از طریق اقلام تعهدی معنادارتر است. هزینه شرکت هایی که در مرحله رشد و بلوغ هستند در مقایسه با شرکت که مرحله ظهور و افول را می گذرانند رفتار چسبنده ای دارند. رشد شرکت هایی که درمرحله بلوغ و رشد هستند با مدیریت سود به وسیله اقلام تعهدی رابطه مثبت دارند.

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

تامین منابع مالی شرکت در دوران های مختلف چرخه عمر:

به طور کلی شرکت ها در مرحله ظهور بیشتر از منابع داخلی و در قدم بعدی از طریق استقراض و در نهایت از منابع خارجی و انتشار سهام منابع مالی خود را تأمین می­کنند. شرکت ها نوپا بیشتر از فروش سهام برای افزایش منابع مالی خود استفاده می کنند.

شرکت های بالغ کمتر به دنبال استقراض هستند. چون دوران ریسک را سپری کرده و ترجیح می دهند نیازهای مالی خود را از طریق بدهی یا دریافت وام تامین کنند. این کار هزینه کمتری نسبت به تأمین مالی از طریق افزایش سرمایه دارد.

تامین منابع مالی شرکت

مدیریت سود چیست:

مدیریت سود با استفاده ازمدل تعدیل شده جونز (دیچو وهمکاران) نوعی دخالت عمدی است که در فرآیند گزارشگری مالی خارجی با هدف دسترسی به منافع شخصی صورت می­گیرد. در واقع مدیریت سود عملی است که نشان می دهد سود گزارش شده توسط مدیران به جای نشان دادن عملکرد بنیادی شرکت خواسته های مدیریت را نشان می دهد. از مدیریت سود برای گمراه کردن سهامداران درباره عملکرد شرکت استفاده می شود.

به عبارت بهتر در مدیریت سود، مدیران شرکت از قضاوت های شخصی خود برای گزارش های مالی در ساختار مبادلات استفاده می­کنند طوری که گزارش های مالی را تغییر داده و از تاثیر آن بر نتایج قراردادهایی که به اعداد و ارقام حسابداری مربوط می­شود، استفاده می­کنند. در واقع مدیریت سود نوعی گزارشگری مالی است که با توجه به محدودیت های اصول حسابداری، دست یابی به سطح مورد نظر سود را نشان می دهد.

تهیه لایحه مالیاتی

الگوی مدیریت سود:

مدیریت سود از دوطریق امکان پذیر است.

1. مدیریت سود به شیوه اقلام تعهدی، مدیران با استفاده از اختیاران خود با استفاده از اقلام تعهدی آرایش حسابداری مورد نظر خود را مطابق اهداف مطلوب چینش می­کنند. در این روش برای رسیدن به سود از روش­های متأثر از انتخاب روش­های حسابداری مناسب استفاده میکنند.

2. مدیریت سود از طریق فعالیت های واقعی، دستکاری فعالیت های واقعی شرکت توسط مدیران در طول یک سال مالی با استفاده از اقلام تعهدی اختیاری برای رسیدن به سود مورد نظر در پایان سال مالی است. دستکاری هزینه های واقعی مزایا و معایب خود را دارد.

انگیزه مدیریت سود چیست

فلسفه و انگیزه مدیریت سود چیست:

  • مدیران شرکت با هدف دست یابی به قیمت بالای سهام و رسیدن به سطح بالایی از سود به مدیریت سود روی می آورند. مدیران شرکت ها بر این باورند که با گزارش دادن میزان سود با ثبات به سهامداران، اعتماد و امنیت بیشتری می دهند و تأثیر بهتری بر روی ارزش سهام و هزینه های سرمایه خواهند داشت. مدیران با استفاده از اختیارات مدیریت سود می توانند برای گرفتن امتیاز از سهامداران استفاده کنند. برای رسیدن به سطح سود گزارش شده در مدیریت سود، مدیران باید تا پایان سال صبر کنند و از اقلام که دارای تعهد اختیاری استفاده کنند. خطر این برآورد در این است که ممکن است مقدار سود مورد نظر ممکن است از اقلام تهعد شده بیشتر باشد.
  • مدیریت سود نوعی انعطاف در روش های استاندارد و اصول پذیرفته شده حسابداری است. به عبارت بهتر با استفاده از مدیریت سود می توان برداشت های متفاوتی از روش های اجرایی استاندارد شرکت به دست آورد.
  • بسیاری ازکسانی که اقدام به سرمایه گذاری در شرکت های مختلف می­کنند مردم عادی هستند که بر پایه اطلاعات شرکت­ها به میزان سودآوری آنها اعتماد کرده و اقدام به سرمایه گذاری می کنند.
  • با استفاده از مدیریت سود شرکت ها ریسک سرمایه گذاری سرمایه گذاران را کاهش داده و آنها را به دریافت سود کمتر راضی می­کنند.
  • با استفاده از مدیریت سود، تقاضا برای سرمایه گذاری در شرکت افزایش پیدا کرده و با افزایش قیمت سهام هزینه تبلیغات، انتشار و غیره برای تأمین مالی کاهش پیدا می کند.
  • در نهایت مدیران شرکت ها با استفاده از مدیریت سود برای کاهش مالیات تعلق گرفته استفاده می کنند.

موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله قانون نحوه رسیدگی به صورت حساب های غیر واقعی دعوت می نماید.

جهت برخورداری از مشاوره مالیاتی می توانید با شماره 09197566637 تماس بگیرید.

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده اند*

پر کزدن این فیلد الزامی می باشد.

مطالب جدید

خبرنامه مالیات ها
عضویت در خبرنامه مالیات ها