تامین سرمایه ی اولیه برای افرادی که کسب و کار خود اشتغالی یا خویش فرمایی را به عنوان منبع درآمد خود انتخاب کردهاند، بسیار مهم می باشد و یکی از راه های تامین این سرمایه، وام گرفتن می باشد.
سقف وام خوداشتغالی و شرایط دریافت آن را دولت بر اساس بودجه ی آن سال و مصارف وام های اشتغال زایی مشخص می کند.
میزان دریافت این به طرح کسب وکار شما و اینکه از کدام بانک، کدام شعبه و یا موسسه اقدام شده است بستگی دارد و دارای بهره ۴ تا ۱۰ درصدی است.
بازپرداخت این وام هم به این صورت است که، برای آن دسته از مشاغلی که دارای درآمد ماهیانه هستند به صورت اقساط ماهیانه و برای دسته دیگر که دارای درآمد سالیانه هستند به شکل اقساط سالیانه در نظر گرفته میشود و معمولا زمان بازپرداخت آن نیز بین 4 تا 5 سال است.
برای دریافت این وام باید دارای شرایط ذکر شده در ذیل باشید تا بتوانید آن را دریافت و کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
برای دریافت وام خود اشتغالی باید جزء یکی از گروه های ذکر شده در ذیل باشید تا بتوانید این وام را دریافت کنید:
دریافت این وام، برای کسب و کارهای خانگی و مشاغل روستایی هم در نظر گرفته شده است و یک سری از مشاغل خانگی مورد تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند که می توانند این وام را دریافت کنند و در ذیل این مشاغل را بیان می کنیم:
برای دریافت این وام خود اشتغالی، ابتدا باید اطلاع داشته باشد که بانک مد نظرتان دارای همکاری با چه نهادهایی می باشد و تا بتوانید از سوی آن نهاد معرفی نامه دریافت کنید و به بانک ارائه دهید.
توجه: اگر این وام را به غیر از هدف مشخص شده درخواست و خرج کرده باشید، مبلغ وام خوداشتغالی به همراه یک جریمه ی سنگین از شما پس گرفته میشود.
وامهای اشتغال زایی که برای مشاغل خویش فرما و وام کارآفرینی می باشند به گروه های مخصوصی تعلق می گیرد و در ذیل آن ها را بیان می کنیم:
متقاضیان واجد شرایط که هدف آن ها راه انداز کسب و کارخانگی می باشد می توانند از این وام دریافت کنند و همچنین اگر طرح برای کسب و کاری دارید و خودتان و یا به همراه خانواده قصد تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار را دارید و در این فرایند مزاحمتی برای همسایه ها ایجاد نکند، میتوانید درخواست وام خوداشتغالی بدهید و برای مشاغل خانگی تا سقف 100 میلیون تومان می باشد.
وام خوداشتغالی روستایی در بانک هایی مانند: عامل کشاورزی، رفاه، ملت، ملی و صادرات به صورت قرض الحسنه و با سود بانکی ۴ درصدی به روستاییان داده میشود.
البته دقت داشته باشید که این تسهیلات بانکی فقط به افرادی که ساکن روستا هستند و به مبلغ این وام نیاز دارند و از کمیته امداد در این زمینه کمکی دریافت نکرده باشند، تعلق می گیرد و مبلغ ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۳۶ تا ۶۰ ماهه در نظر گرفته شده است.
به منظور حمایت از کسب و کارهای کوچک و تأمین مالی افراد غیر بانک پذیر صندوق کارآفرینی امید تشکیل شده است و این صندوقها به وسیله ی روستائیان آوزش دیده ایجاد و گردانده می شود و برای اشتغالزایی اهالی روستا به آن ها وام می دهد.
این وام، برای اشتغالزایی مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد مخصوصا زنان سرپرست خانوار با نرخ کارمزد ۴ درصد و به میزان 50 میلیون تومان داده میشود و زمان بازپرداخت آن هم 7 سال می باشد.
وام قرضالحسنه خوداشتغالی با سقف ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به وسیله ی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و بانک قرضالحسنه مهر ایران، به مشاغل خرد روستایی داده میشود و بازپرداخت این تسهیلات ۳۶ تا ۶۰ ماهه می باشد.
بانک ملی، بانک صادرات، بانک ملت، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک مسکن، بانک رفاه کارگران و پست بانک، در حال حاضر به متقاضیان واجد و شرایط این وام را پرداخت می کنند و هر کدام دارای شرایط و سقف وام دهی متفاوت می باشند.
هر کدام از این بانکها شرایط خاص خود را برای وامدهی دارند و سقف تسهیلات آنها هم به شعبه مورد نظر و شرایط درخواستکننده بستگی دارد که در جدول بالا میتوانید جزئیات هریک را مشاهده و باهم مقایسه کنید.
همانطور که در بالا ذکر کردیم با داشتن مدرک فنی و حرفه ای هم می توانید این وام خود اشتقالی را دریافت کنید و در ذیل شرایط دریافت را ذکر می کنیم:
در این مقاله شرایط دریافت و مبلغ وام های مختلف خود اشتغالی را بررسی کردیم و دقت داشته باشید که وام خوداشتغالی بانکهای ملی، ملت، مسکن، کشاورزی و سپه جزء وامهایی است که با سود ۴ درصد و بدون سپرده گذاری قابل دریافت می باشد.
شرایط دریافت وام خود اشتغالی چیست؟
متقاضیان این وام باید بیکار و از هیچ نهاد دیگری هم تسهیلات خوداشتغالی دریافت نکرده باشند. داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت نظام وظیفه برای آقایان الزامی است. برای دریافت این وامها شرط سنی ۱۸ تا ۵۰ سال برای اکثر بانک ها در نظر گرفته شده است.
آیا می توانیم وام را دریافت کنیم و برای مقصود دیگری خرج کنیم؟
اگر این وام را به غیر از هدف مشخص شده درخواست و خرج کرده باشید، مبلغ وام خوداشتغالی به همراه یک جریمه ی سنگین از شما پس گرفته میشود.
کدامیک از بانک ها وام خود اشتغالی را پرداخت می کنند؟
بانک ملی، بانک صادرات، بانک ملت، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک مسکن، بانک رفاه کارگران و پست بانک، در حال حاضر به متقاضیان واجد و شرایط این وام را پرداخت می کنند و هر کدام دارای شرایط و سقف وام دهی متفاوت می باشند.