معافیت مشاغل خانگی از مالیات
با افزایش جمعیت و متعاقب آن افزایش هزینه های زندگی، مشاغل جدیدی روی کار آمده اند که به مشاغل خانگی معروف هستند. مشاغل خانگی کسب و کارهایی هستند که عموماً توسط بانوان راه اندازی و مدیریت می شود. این مشاغل که منبع درآمدی برای خانواده ها هستند نیازی به محلی مجزا برای راه اندازی ندارند و همین چنین نیاز به تحمل هزینه های گزاف برای اجاره مکان مخصوص ندارند.
به گفته معاون وزارت کار در مجلس چون مشاغل خانگی عرضه کالا و خدمات در منزل مسکونی انجام می شود و جزو کارهایی است که زنان خانه دار با سرمایه ای اندک راه اندازی می کنند از پرداخت مالیات و عوارض مالی و تجاری معاف هستند. دولت نیز با برنامه های حمایتی چون تامین وام اشتغال، تامین بیمه خویش فرما و نیز تعرفه های آب و گاز و برق، مشاغل خانگی را تشویق و حمایت می کنند.
آن دسته از فعالیت هایی که توسط یک یا چند نفر بدون داشتن فضای اختصاصی چون کارگاه و موسسه و صرفاً در منزل مسکونی و بدون ایجاد مزاحمت برای همسایه ها انجام می شود و منجر به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار در خارج از منزل مسکونی می شود مشاغل خانگی می گویند.
مشاغل خانگی در حوزه های مختلفی تعریف شده اند. حوزه های گوناگون مشاغل خانگی شامل کارهایی از جمله صنایع دستی، کشاورزی، قالی بافی، دامپروری، خدمات تولید، شیلات، محصولات غذایی خانگی، فعالیت های فرهنگی و هنری و غیره می شود. برای هر کدام از این مشاغل در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعریف مشخصی ثبت شده است.
همان طور که قبلا هم اشاره شد مشاغل خانگی به کسب و کارهایی گفته می شود که اولاً توسط اعضای محدود مثلاً در حد اعضای خانواده و در محیط خانه انجام شود از سوی دیگر مزاحمتی برای همسایه ها و اطرافیان نداشته باشد و در نهایت کالایی تولید شود که برای عرضه، فروش و بازاریابی به بیرون قابل عرضه شدن باشند.
از آنجا که تیم های خانوادگی عموماً در مشاغل خانگی فعال هستند نیازی به خروج از منزل و صرف هزینه ایاب ذهاب نداشته و مغایرتی با مدیریت امور داخلی منزل نیز نداشته و بانوان می توانند همزمان با انجام فعالیت های اجتماعی به وظایف مادرانه و همسرانه خود نیز بپردازند.
فهرست مشاعل خانگی مجاز هر ساله به تصویب ستاد سامان دهنده مشاغل خانگی رسیده و به وزارت کار اعلام می شود.
کسانی که در زمینه مشاغل خانگی مشغول به فعالیت هستند، ممکن است به سه شکل وارد حوزه کسب و کار شده باشند.
عزیزانی که در حوزه مشاغل خانگی فعال بوده و مایل هستند مجوزهای لازم برای قانونی شدن کسب و کارشان بگیرند، خوب است قبل از اقدام برای دریافت مجوز به موارد زیر توجه داشته باشند.
با الکترونیکی شدن کارها و فعالیت ها برخلاف گذشته دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست و کسانی که دارای کسب و کارهای خانگی هستند، بدون مراجعه به سازمان امور مالیاتی و با ثبت نام در سایت وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی فرم ثبت نام را دریافت کرده و پس از تکمیل آن را تحویل دهند. برای این کار باید به آدرس ثبت نام مشاغل خانگی وارد شوید.
پس از طی کردن فرآیند ثبت نام، فرم های تکمیل شده را باید به دستگاه های اجرایی ذیربط مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی ارائه داده و پس از تایید توسط نهادهای مذکور پرونده را به اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی ارسال کرده تا مجوزهای مربوطه برایشان صادر شود.
با داشتن مجوزهای مورد تایید از دستگاههای اجرایی است که صاحبان مشاغل خانگی می توانند از مزایا و تسهیلات مخصوص به خود استفاده نمایند. این تسهیلات شامل موارد زیر است:
کسانی که در حوزه مشاغل خانگی با داشتن مجوز کسب و کار فعالیت داشته باشند می توانند در صندوق تامین اجتماعی به صورت خویش فرما بیمه شده و از مزایای آن بهره مند شوند. حداکثر سن برای پذیرش و عقد قرارداد کسب و کارهای خانگی برای مردان 50 سال و زنان 45 سال است. در صورت نداشتن شرایط مذکور متقاضی باید 2 برابر مازاد سن مقرر دارای سابقه پرداخت بیمه در سازمان تامین اجتماعی باشد.
موسسه مالیات ها شما را به خواندن مقاله اعلام عدم فعالیت شرکت به دارایی دعوت می نماید.