ارزش افزوده به اختلاف بین ارزش کالا و خدمات ارائه شده و همچنین ارزش کالا و خدمات خریداری شده در یک زمان معین می باشد. نام دیگر آن نوعی مالیات بر مصرف می باشد.
ارزش افزوده مالیاتی است که به غیر از تولید کننده اصلی، واسطه های دیگر هم باید آن را پرداخت کنند و در مراحل بعدی از مشتری های خود دریافت کنند و به حساب دولت واریز کنند.
هر شخصی که دارای کسب و کار و درآمد باشد، و این درآمد از راه فروش کالا و خدمات باشد، باید مالیات ارزش افزوده به دولت پرداخت کند. مگر اینکه کسب و کاری داشته باشد که معاف از پرداخت ارزش افزوده باشد.
بر اساس ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده، اموال غیر منقول، فرش دست بافت، رادار و تجهیزات کمک ناوبری هوانوردی فرودگاه ها، صندوق های قرض الحسنه مجاز، خدمات و اعتبارات بانکی، صندوق تعاون و موسسات و تعاونی های اعتباری معاف می باشند.
بر اساس ماده 13 قانون مالیات بر ارزش افزوده، هر گونه صادرات کالا و خدمات، از راه مرزهای رسمی کشور، شامل مالیات نمی شوند. حتی اگر مالیاتی پرداخته شود، می توانید با ارائه برگه خروجی گمرک، اسناد و مدارک لازم مبلغ را برگردانید.
بر اساس ماده 22 و 23 ارزش افزوده، عدم ثبت نام در مدت زمان معین، عدم صدور صورت حساب، عدم وارد کردن درست قیمت، عدم تکمیل اطلاعات، هدم تسلیم اظهارنامه، عدم ارائه دفاتر و تاخیر در پرداخت در زمان مقرر تخلف محسوب می شود.
در صورتی که مودیان مالیاتی در زمان معین مدارک خود را ارائه ندهند و در زمان مقرر، مالیات خود را پرداخت نکنند، معادل جریمه جدول مالیات، مشمول جریمه می شود.
گواهی مالیات بر ارزش افزوده به حالت شش ماهه و یا یک ساله صادر می شود و بر اساس قانون مالیات کشوری، در زمان مشخص باید نسبت به تمدید آن، از حوزه مالیاتی اقدام شود.
پرسش و پاسخ متداول در مورد مالیات بر مستغلات